Taika 6kk


En voi uskoa, että puolet vauvavuodesta on jo ohitse. Miten hullun nopeasti tämä aika on mennytkään! Mutta totta se on: meidän ihana pieni ilopillerimme, Taika Taikuri, on tänään puolivuotias. Ei mikään pikkuvauva enää, vaan tomera tyttö, tärkeä palanen meidän pienessä perheessä, maailman suloisin tyyppi.

Mittoja ei vielä ole, sillä meillä on (ryhmä)neuvola vasta parin viikon päästä. Taika käyttää enimmäkseen koon 68 vaatteita, joitain 74 ja osa 62-koon vaatteistakin mahtuu vielä päälle. Kuukauden takaiset mitat olivat 7185g ja 64,4cm. Nyt voisin niiden veikata olevan jotakuinkin 7500g ja 66cm... vaikka olen kyllä tosi huono arvailemaan! 

Luonteeltaan Taika mitä hassuin tyyppi. Minusta sana veikeä kuvailee häntä tosi hyvin. Taika on kova virnuilemaan eikä siihen paljon tarvita, että saa vauvan hymyilemään tai hekottamaan. Hän on kyllä aina ollut niin sellainen hymytyttö ja se on aika ihanaa. Lisäksi voisin kuvailla Taikaa uteliaaksi ja tarkkaavaiseksi sekä rauhalliseksi mutta äkkipikaiseksi.


Syö edelleen hyvällä ruokahalulla rintamaitoa. Olen niin onnellinen siitä, että meidän imetystaival on ollut niin ihana ja vaivaton, suurempia ongelmia ei ole ikinä ollut eikä sen vuoksi ole tarvinnut stressata. Tietenkin jotain vaiheita on aina välillä, mutta 99% sanoisin imetyksen olleen tosi helppoa. Tällä hetkellä Taika syö päivisin melko tiheästi: jopa tunnin, mutta useimmiten kahden, välein. Viime aikoina olen huomannut, että Taika kaipaa rauhallista tilaa malttaakseen syödä, kun aiemmin hän on ihan hyvin syönyt minkälaisissa olosuhteissa vaan. Öisin hän syö yleensä 1-3 kertaa. Kiinteiden maistelut aloitettiin tasan viikko ennen puolivuotissynttäreitä, sillä Taika alkoi yhtäkkiä osoittaa tosi paljon kiinnostusta meidän ruokailua kohtaan, kun aiemmin sellaista en ollut huomannut. Tähän mennessä ollaan ehditty maistella bataattia, porkkanaa ja maissia, jotka kaikki ovat maistuneet vauvalle hyvin. Erityisesti porkkana vaikutti olevan herkkua! Toistaiseksi olen antanut Taikalle vain soseita, mutta jossain vaiheessa olisi tarkoitus aloittaa myös sormiruokailu.

Nukkuu melko samaan tapaan kuin ennenkin. Yöt nukkuu meidän kanssa perhepedissä, ja yöunille Taika käy n. 20.30 aikaan. Edelleen nukutan Taikan iltaisin tissille, koska mulla ei vain ole toistaiseksi ollut voimavaroja yrittää opettaa siitä pois, koska nyt nukuttaminen sujuu tällä tavalla niin helposti. Viime kuukausipostauksessa kirjoitin öiden muuttuneen levottomiksi, mutta nyt ne sujuvat onneksi taas pääsääntöisesti hyvin. Päiväunien kohdalla sen sijaan ei ole tapahtunut merkittävää parannusta, vaan päikkäreitä nukutaan edelleen todella huonosti. Parhaiten Taika nukkuu sylissä (jos nukahtaa imetyksen päätteeksi) tai kantoliinassa, jossa varsinkin unta saattaa helposti riittää parikin tuntia. Mutta itsekseen hän ei meinaa nukkua sitten millään ja se alkaa välillä käydä jo melko raskaaksi. Olisi mukavaa saada välillä edes hetkeksi hajurakoa vauvaan, mutta tuntuu että ollaan tässä päikkäriasiassa ihan umpikujassa. Taika vaatii nykyään hiljaiset ja rauhalliset olosuhteet nukahtaakseen, mikä taas ei Lukan kanssa yleensä oikein onnistu. Olisi ihanaa jos Taika nukkuisi edes yhdet vähän pidemmät päikkärit itsekseen, mutta tällä hetkellä lähes kaikki päiväunet kotona nukutaan joko sylissä tai liinassa, ja nekin useimmiten melko lyhyissä pätkissä.


Liikkuu kovaa vauhtia eteenpäin ryömimällä. Minulle tämä ryömimisvaihe on uutta, koska Luka ei koskaan ryöminyt (liikkui vain takaperin ja sivuttain) vaan lähti sitten suoraan konttaamaan. Jotenkin tämä Taikan mittarimato-tyylillä eteenpäin liikkuminen on kuitenkin niin hellyyttävää ja huvittavaa, että olen iloinen kun päästiin tämäkin nyt kokemaan! On hauskannäköistä, kuinka määrätietoisesti tyttö lähtee liikkumaan kohti kohdetta nähdessään jotain mielenkiintoista. Taika menee myös taitavasti konttausasentoon ja taitaa olla vain ajan kysymys, milloin ne ensimmäiset oikeat konttausaskeleet sitten nähdäänkään!

Osaa laittaa varpaat suuhun, ja tämä on nyt tällä hetkellä ihan lempijuttu! Istuminen ei vielä ihan onnistu, mutta sitäkin kovasti jo harjoittelee. Lattialla tykkää nykyään hengailla paljon toisen kyynärpään varassa kyljellään ja siitä koittaa punkea istumaan.


Tykkää kaikkein eniten Lukan leluista, kaikki duplopalikat ja autot ovat neidin mielestä ihan parhaita. Muutenkin isoveljeään kovasti ihannoi ja varsinkin "hippa" ja piiloleikit Lukan kanssa ovat Taikan mielestä ihan super hauskoja. Pallot ovat myös kivoja leluja ja niiden perässä tuleekin ryömittyä vaikka kuinka pitkiä matkoja ympäri kämppää. Vauvahieronnasta Taika nauttii myös kovasti, samoin kuin kaikenlaisesta suukottelusta ja hellittelystä. Oma peilikuva on sekin edelleen ihan paras.

Inhoaa oikeastaan niitä samoja juttuja kuin ennenkin, mitään uusia inhokkeja ei nyt tule mieleen. Autossa ja vaunuissa ei edelleenkään pahemmin hereillä ollessaan viihdy. Miespuolisia henkilöitä vierastaa herkästi ja saattaapa itkeäkin jos on oikein pelottavan näköinen heppu kyseessä.


Muuta Hampaita ei ole Taikalle vieläkään puhjennut, vaikka kuolaaminen on jo pitkään ollut tosi kovaa ja kädet ovat suussa lähes koko ajan. Luulisin, että ikeniä jo kutittaa, sillä kylmä purulelu tuntuu aina helpottavan vauvan oloa. Olen silti varautunut siihen, että tämä hammasprosessi vie aikaa, sillä Lukakin teki ensimmäistä hammastaan pitkään ja hartaasti - 9 kuukautta.


xoxo Nelli

4 kommenttia

 1. Ihana hän on <3 Tissillehän sitä onkin ihana nukahtaa, se on niin lyhyt aika, kun pieni siihen nukahtaa <3
  Toivotaan, että pian löytyisi teille jo pitempiä päiväunia! Muistan kans esikoisen pikkuvauva-ajan, kun niitä pitkiä unia ei vaan tosiaankaan ollut. Ja meillä kans ei ryömitty, saa nähdä miten tuleva tyyppi sitten etenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihanaa ja helppoa <3
   Ja kiitos, niitä todellakin toivotaan!

   Poista
 2. Ihana puolivuotias! <3 Niin se aika vain todellakin rientää, ihan kuin olisin vasta lukenut sun ekoja vauvapostauksia Taikasta :) Tissinukutus oli meilläkin pitkään käytössä esikoisen kanssa, onhan se tosi helpppoa ja vauvalle tietty ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta :O Ei tässä pysy perässä itsekään!

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.