Taika 4kk


Taas on aihetta juhlaan, sillä tänään Taika täyttää neljä kuukautta. Kun katson edellistä kuukausipostausta, niin tuntuu että vauva on kasvanut taas ihan hirveästi - ja kyllä, olen edelleen vahvasti myös sitä mieltä, että aika kuluu ihan liian nopeasti. Ja aika vahvasti olen myös yhä täällä vauvakuplassani. Päivittäin ihastelen Taikan ihanuutta, hän on vain niin hurmaava tyyppi. Mun pieni aurinko.

Mittoja ei vielä ole, sillä meillä on 4kk-neuvola vasta ensi viikolla. Niitä kuulumisia siis luvassa vasta jälkijunassa. Tällä hetkellä Taikalla on kuitenkin vaatteissa eniten käytössä koot 62 ja 68. Muutama 56 bodykin mahtuisi vielä, mutta olen niitä nyt jo laitellut pois kirppispinoon. Niin, ja onhan noita jokunen 68/74-kokoinen bodykin jo käytössä, hieman siis merkistä riippuu mikä koko on paras. Kolmen kuukauden iässä neidin mitat olivat 6065g ja 59,5cm, joten villinä veikkauksena voisin arvella niiden olevan nyt n. 6500g ja 63cm. Katsotaan, kuinka oikeaan osun!

Luonteeltaan kuvailisin Taikaa edelleen iloiseksi ja hyväntuuliseksi seuranaiseksi. Hän on utelias, tarkkaavainen ja melko perustyytyväinen vauva. Aika äkkipikainenkin ja ilmoittaa vahvasti, jos jokin asia ei ole niin kuin hänen mielestään pitäisi. Taika ei vielä mielestäni vierasta, mutta tunnistaa selkeästi jo tutut ihmiset ja katselee usein oudompia kasvoja ensin hieman varautuneesti. Pian tosin heillekin jo hymyillään sitä maailman valloittavinta hymyä.


Syö edelleen pelkästään äidinmaitoa täysimetyksellä. Vaikka 3kk-neuvolassa meitä kehotettiin uusien suositusten (?) valossa aloittamaan kiinteiden maistelu neljän kuukauden iässä, niin ei minulla ole vielä mikään kiire asian suhteen. Taika "istuu" useimmiten meidän ruokaillessa saman pöydän ääressä Tripp Trappin newborn-setissään (tai sylissä), mutta en ole huomannut hänen osoittavan minkäänlaista kiinnostusta meidän ruokailua kohtaan. Hän ei muutenkaan vielä kamalasti esimerkiksi vie tavaroita suuhunsa, vaikka niihin osaakin kädellä tarttua. En itsekään vielä oikein välitä aloittaa kiinteitä, sillä imetys sujuu meillä niin hyvin ja on ihanan helppoa. Imetyskertoja en juuri laske, mutta päivisin Taika syö n. 2-3 tunnin välein ja öisin 0-1 kertaa. 

Nukkuu yöt hyvin ja edelleen nukumme perhepedissä. Nukahtaa yöunille viimeistään klo 22 ja herää ensimmäisen kerran syömään n. 5-6 aikaan aamulla. Tämän jälkeen yleensä nukkuu vielä helposti yhdeksäänkin asti. Aika ihanaa siis - luin juuri Lukan vastaavasta kuukausipostauksesta, että hän on yleensä herännyt aamuisin viimeistään seitsemältä. Usein tähän neljän kuukauden ikään kuuluu hulinavaihe, jota kauhulla odotan, sillä meidän yöt sujuu nyt niin täydellisesti etten haluaisi minkään muuttuvan! Sormet ristissä siis. Päivisin Taika nukkuu huonommin, sillä hän haluaisi lähinnä nukkua sylissä. Sylissä/kainalossa/kantoliinassa hän saattaa kyllä nukkua 2-3 tuntiakin, mutta pinnasängyssä jo puoli tuntiakin on saavutus. Ehkä pitäisi alkaa kokeilla enemmän vaunuihin nukuttamista jos niissä nukkuisi pidempää pätkää, mutta neiti vihaa vaunuissa oloa, niin en yleensä sitten jaksa sitä karjuntaa ennen nukahtamista.


Liikkuu jo paljon! Taika oppi kääntymää selältä vatsalleen kaksi viikkoa sitten eikä nykyään enää muuta tekisikään. Se on aina niin liikkistä, miten näitä uusia taitoja on sitten treenattava KOKO AJAN, kun ne kerran oppii. Lempipaikka kääntymiselle on tietysti (ja raivostuttavasti) hoitopöydällä. Vatsallaan ollessaan Taika osaa liikkua kellonviisarina ympäri hitaasti mutta varmasti, sekä pääsee jo jonkun verran eteenpäinkin. Lisäksi hän yrittää todella kovasti punkea istumaan ollessaan sylissä tai Tripp Trappin sitterissä. Kova kiire hänellä tuntuu oleva kaiken suhteen, niin kuin on ollut jo syntymästä alkaen.

Osaa jutella jo vaikka minkälaisin äännähdyksin. Tarttuu esineisiin, mutta ei vielä juuri vie niitä suuhunsa - omat nyrkit sen sijaan vähän liiankin usein löytävät tiensä suuhun. Katselee mielellään kasvoja ja omaa peilikuvaansa ja nauraa sille. Osaa siis kohdistaa katseensa hyvin. Sitterin lelukaari kiinnostaa Taikaa kovasti ja sillä hän osaa kivasti leikkiäkin, palloja tarkasti ja keskittyneesti pyöritellen, mutta muut lelut eivät vielä toistaiseksi ole juuri tuntuneet kiinnostavan.


Tykkää kovasti lentokoneleikistä, eli siitä kun jompi kumpi vanhemmista makaa selällään jalat koukussa ja vauvaa heilutellaan jalkojen päällä ylös ja alas, puolelta toiselle. Se saa vauvan nauramaan joka kerta! Tykkää myös katsella värikkäitä kuvakirjoja ja erityisen mielellään seurailee Lukan touhuja. Taika viihtyy monesti pitkiäkin aikoja "yksikseen" lattialla, kun saa katsella isoveljen leikkejä.  Muutenkin Lukan läsnäolo tuntuu aina kirvoittavan melkeinpä ne leveimmät hymyt.

Inhoaa kovia, äkkinäisiä ääniä. Niitä on nyt välillä säikähdetty kovasti ja sitten oltu pitkään verisesti loukkaantuneita moisesta. Tuttikaan ei kuulu suosikkiasioihin, sitä hän ei ole koko pienen ikänsä aikana suostunut syömään ihan ensipäiviä lukuunottamatta. Viime aikoina olen koittanut tarjota tytölle tuttia uudestaan, jos se vaikka auttaisi vauvaa nukkumaan päivällä paremmin sekä rauhoittumaan autossa helpommin, mutta tutti vain syljetään aina yhtä määrätietoisesti pois suusta.


Muuta Kuten kuvistakin näkyy, niin Taika kuolaa tällä hetkellä ihan hirveästi ja kauhulla odotan, joko sieltä olisi ensimmäisiä hampaita tulossa. Toivottavasti ei ihan vielä - Lukalle tuli ensimmäinen hammas vasta 9kk iässä ja mun puolesta tämäkin saisi vielä vähän odottaa niiden kanssa. Nyt viikonloppuna meillä on muuten edessä Taikan ensimmäinen pidempi reissu, sillä lähdemme tänään omien isovanhempieni luokse Pohjanmaalle. Saa nähdä, miten pienen autovihaajan kanssa sujuu tuo n. 3 tunnin ajomatka! 

xoxo Nelli

10 kommenttia

 1. Ihania kuvia ja onnea 4kk Taikalle :) Täällä juhlitaan ensi viikolla 3kk ikää.

  VastaaPoista
 2. Onnea pienelle! Hassua, että neuvolassa ovat sanoneet uuden suosituksen olevan 4kk, kun eihän nyt 4-6kk (se suositus) ole sama asia kuin että se olisi aloitettava 4kk iässä.. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kaikenlaisia ohjeita sitä neuvoloista välillä saakin. Onneksi itse on jo sen verran varma omasta äitiydestään, ettei ihan kaikkea aina purematta niele :)

   Poista
 3. Aika menee kyllä tosi nopeasti, onnea nelikuiselle hymytytölle! :) Mäkin ihmettelin tuota "suositusta", tylsää että neuvolan ohjeistukset on joskus vähän miten sattuu, kun eihän niillä kiinteillä vielä mikään kiire tuossa vaiheessa ole :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :( Tosi usein kyllä saa kuulla näitä tällaisia, kun neuvolassa on neuvottu milloin mitäkin. Ja ihan varmasti moni niitä sitten sen kummemmin miettimättä uskookin, ja siinä voi monella mennä esim. 6kk täysimetyshaave pilalle ihan suotta.

   Poista
 4. Hän on kyllä aivan ihana!♥
  Älä turhaan kiirehdi kiinteiden kanssa, jos ei ole tarve ja mittoja tulee hyvin. Meillekin sitä kuopuksen kohdalla suositeltiin, mutta aloitettiin vasta 6kk:n iässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on <3 Muistaakseni Lukan aikana meille ei vielä näin "ohjeistettu" ja 6kk sitten täysimetettiinkin. Samaan haluaisin päästä nytkin jos ei mitään erityistä syytä ole aloittaa kiinteitä aiemmin :)

   Poista
 5. Aika menee niin nopeaa! Ihana neiti 4 kuukautta <3

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.