Samasta puusta veistetyt


Tosi moni aina sanoo, että meidän lapset ovat ihan samannäköisiä. Uskon, että niin varmasti paljon ovatkin, mutta silti en itse varmaankaan osaa katsoa ja nähdä asiaa ihan samalla tavalla kuin ulkopuoliset. Minulle kumpikin kullannuppu kun on niin omanlaisensa tyyppi, omine erityispiirteineen. Tietenkin sitten on jotain ihan selkeitä samankaltaisuuksia, jotka itsekin näen hyvin: kuten vaikka suut ja se, miten hymyllessä kummallakin toinen silmä siristyy pienemmäksi kuin toinen. Keskinäistä yhdennäköisyyttä vaikeampaa mun on kuitenkin nähdä sitä, kumpaa meistä vanhemmista lapset muistuttavat enemmän! 
Selailin tässä yksi päivä muuten vaan Lukan vauvakuvia ja tosi monen kohdalla huomasin ajattelevani, että "tässähän on ihan samanlainen ilme kuin Taikalla!" tai että "noin Taikakin aina tekee!". Joten kylläpä heissä taitaakin olla enemmän yhdennäköisyyttä kuin olen osannut ajatellakaan. Niin, että kai heidät ainakin sisaruksiksi tunnistaa! Varsinkin tämän postauksen ensimmäinen kuva on sellainen, jota olen huokaillen tuijotellut monet tovit, sillä siinä se yhdennäköisyys on kyllä todella huomattava. Silti, olen myös edelleen sitä mieltä, että ihan omannäköisiään kumpikin on. Siihen vaikuttaa varmasti sukupuolikin: ainakin mun mielestä Luka on syntymästään saakka ollut ihan pikkupojan näköinen ja Taika taas tuollainen pieni prinsessa. Luka on ollut myös selkeästi kookkaampi vauva: esimerkiksi näin nelikuisena Luka painoi 8300g, kun taas Taika 6775g. Ulkoisten piirteiden lisäksi heissä on samaa ollut sekin, että kumpikin on olleet tosi jänteviä pienestä pitäen ja kannatelleet tosi aikaisin jo hyvin päätään. Myös kiire liikkumaan on molemmilla ollut kova, Taika lähtenyt jo Lukaakin aiemmin liikkeelle. Saa siis nähdä, millainen vauhtimimmi neidistä vielä tuleekaan, jos hän meinaa pistää isoveljeään paremmaksi! Lukahan lähti kävelemään hieman alle 9 kuukauden iässä, mutta mun puolesta Taikalla ei kuitenkaan ihan niin kiire tarvitsisi olla.
Yritin tätä postausta varten löytää lapsista mahdollisimman samantapaisia kuvia, mikä osoittautuikin aika hankalaksi tehtäväksi. Kuvaustyyli on tässä vuosien aikana hieman muuttunut ja tosi vähän löytyi samanikäisinä samanlaisia poseerauksia. Vaikka molempia on tullut kuvattua valtavat määrät, niin huomasin sellaisen eron, että Lukasta suurin osa kuvista on otettu järkkärillä, kun taas Taikaa on kuvattu enemmän puhelimella. Jotenkin se järkkäri tulee nykyään kaivettua esiin enimmäkseen vain blogia varten tai muissa erityistilanteissa, kun taas kännykällä on napsitaan tilannekuvia päivittäin. Olipa kuvausväline mikä tahansa, niin olen kyllä onnellinen siitä, että muistoja on jäänyt ja jää lapsista niin paljon. Varsinkin tämä vauvavuosi menee väistämättäkin niin nopeasti ja vähän sumussa, että kyllähän siinä helposti paljon unohtaa. Onneksi kuitenkin edes kuvien välityksellä voi palata kaikkiin niihin ihaniin vauvahetkiin vielä tulevaisuudessakin.

xoxo Nelli

4 kommenttia

 1. Ekassa kuvassa ovat kyllä niin samannäköisiä! :) Ihania murusia molemmat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siinä kyllä huomaa tosi hyvin just noi samanlaiset suut ja nenut! <3

   Poista
 2. En kestä, miten söpöjä! Melkein tässä tulee vauvakuume!
  Ja minäkin näen paljon samaa heissä <3

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.