Sadepäivän puuhat

Mammalandian yhteistyöpostaus

Mammalandian bloggaajat kirjoittavat kuukausittain vaihtuvista erilaisista aiheista. Elokuun yhteistyöpostauksen teemana on sadepäivien puuhat. Kurkkaa kaikkien bloggaajien aiemmat yhteistyöpostaukset Mammalandian kotisivuilta!


Tämä kesä on kyllä ollut niin sateinen, ettei ollut kovinkaan vaikeaa keksiä kirjoitettavaa tähän postaukseen. Sadepäiviä on riittänyt yllin kyllin ja välillä mielikuvitus on kyllä ollut koetuksella, kun on pitänyt kehitellä taaperolle mielekästä puuhaa sisätiloihin. Jos nyt ei ole ihan hirveä rankkasade, niin toki me ulkoillaan myös sateella, koska energisen 2-vuotiaan kanssa ne täysin sisätiloissa vietetyt päivät ovat aika pitkiä. Kunnon varustuksella ei pieni sade haittaa mitään ja lapsikin rakastaa, kun pääsee hyppimään vesilätäköissä ja läträämään rännistä tulvivalla vedellä. Nyt äitiyden myötä sitä on itsekin oppinut pukeutumaan paremmin säänmukaisesti ja satsaamaan esimerkiksi kunnon sadetakkiin ja kumisaappaisiin.  


Mutta vaikka mekään ei sokerista olla, niin silti sadepäivinä tulee yleensä oltua enemmän sisällä kuin normaalisti. Ja olen huomannut, että jos sekä äiti että taapero haluavat pysyä järjissään, niin on yleensä keksittävä vähän jotain spesiaalimpaa puuhaa niiden ihan perusleikkien lisäksi. Duplot, autoleikit, kirjat ja palapelit ovat kovassa käytössä päivittäin, ja sadepäivinä varsinkin käperrytään ihan hyvällä omatunnolla kello viisi sohvalle katsomaan sylikkäin Pikku Kakkosta. Normaalisti Lukan kanssa ulkoillaan vähintään kahdesti päivässä: aamupäivällä ennen lounasta ja illemmalla päivällisen jälkeen, mutta varsinkin jos tuo illan ulkoilu jää esimerkiksi sateen vuoksi väliin, niin helposti ne tunnit ennen nukkumaanmenoaikaa tuntuvat tosi pitkiltä. Energiaa pitäisi saada purettua sitten sisätiloissakin, joten tosi usein käytetään hyväksi esimerkiksi Bobles-palikoita sekä Suomen Voimistelutuotteelta saamiamme puolapuita ja tehdään hauskoja temppuratoja ympäri asuntoa. Toisinaan laitetaan musiikkia soimaan ja pidetään hulluja tanssibileitä - siinä riehuessa ja hassuja tanssimuuveja keksiessä tulee itsellekin lämmin ja taapero meinaa tikahtua nauruunsa. Piiloleikki on hauskaa ja siihenkin saa kulumaan useamman tovin, kun etsii taaperoa kuumeisesti verhojen takaa tai sohvatyynyjen alta. Pienen mielestä se on tietysti hirmuisen jännittävää, kun hän kuvittelee oikeasti olevansa hyvässäkin piilossa! Jos taas ei aina jaksa kuitenkaan olla ihan vain kotona, on aina kiva lähteä vaikka uimahalliin tai sisäleikkipuistoon. Niin, ja kavereita on aina kiva kutsua kotiin, varsinkin sadesäällä. Lapset saavat leikkiä keskenään ja äidit parantaa maailmaa kahvikupin äärellä samalla, kun sade ropisee tunnelmallisesti ikkunaan.Sadepäivinä me tykätään myös leipoa, askarrella ja taiteilla, ja niiden puuhien kanssa onkin vain mielikuvitus rajana. Tällaisen 2-vuotiaan kanssa voi jo kivasti tehdä vaikka mitä ja hauska huomata, miten nopeasti tyyppi kehittyy ja koko ajan tulee uusia juttuja, joita taaperon kanssa voi keksiä. Luka on niin vauhdikas kaveri, että ihan aina hän ei jaksa keskittyä ja istua paikoillaan kovin pitkään, mutta sitten välillä taas keksitään jokin sellainen juttu, jonka parissa saa kulumaan helposti tunninkin. Viimeisin tällainen hitti meillä on ollut taikataikina-muovailumassa, joka valmistuu näin:

♥ 3 dl jauhoja
♥ 1,5 dl suolaa
♥ 1,5 dl vettä
♥ 1 rkl öljyä 

Sekoita ensin keskenään jauhot ja suola, sitten vesi ja lopuksi öljy. Vaivaa ainekset kiinteäksi massaksi. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja tai vettä, jos massa jää liian tahmeaksi tai murenevaksi.

Tämä massa on siitä kivaa, että ainekset löytyvät lähes aina keittiöstä ja se on turvallista ja myrkytöntä. Ei siis tarvitse pelätä, vaikka lapsi haluaisi sitä vähän maistellakin. Massasta on helppo muovailla vaikka mitä - ja Lukan mielestä melkein hauskinta taisi olla vain hassuntuntuisen massan pyörittely ja hypistely käsissä. Valmiit taideteokset voi kuivattaa uunissa 125 asteessa noin tunnin verran ja lopuksi vielä maalata esimerkiksi vesiväreillä.Mitä te tykkäätte puuhailla sadepäivinä?

Mammalandian kotisivut & Facebook

xoxo Nelli

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Kochanie • Theme by Maira G.