Kerhoon valmistautumista


Ensi viikolla Luka aloittaa kerhotoiminnan läheisessä päiväkodissa - ja arvatkaa vaan, jännittääkö äitiä! Tää kerhon aloitus tuntuu musta melkein yhtä isolta etapilta kuin päiväkoti, vaikka kerhoa onkin vain kahdesti viikossa aamupäivisin, kolme tuntia aina kerrallaan. Silti, tämä on ensimmäinen kerta kun Luka menee johonkin tällaiseen yksin, niin tuntuuhan se oudolta! Varsinkin kun olen tottunut olemaan niin tiiviisti yhdessä Lukan kanssa, joten luulen kyllä että poikaa tulee vähän ikävä ja koti tulee tuntumaan tosi hiljaiselta ilman häntä! En kuitenkaan ole kovin huolissani Lukan pärjäämisestä, sillä hän on niin reipas ja sosiaalinen. Nyt kun Taika syntyi ja me ei olla enää käyty niin paljon perhekerhoissa yms. kuin ennen, niin huomaan että taapero kaipaa tosi paljon ikäistään leikkiseuraa. Toki yritänkin sitä mahdollisimman paljon Lukalle järjestää ja meillä viikottain kyllä on leikkitreffejä kavereiden kanssa, mutta aina se kahden kanssa lähteminen ei vain enää ole niin helppoa. Uskon, että Luka tuleekin nyt nauttimaan siitä tosi paljon, kun pääsee kerhossa leikkimään muiden lasten kanssa ja touhuamaan kaikenlaisia uusia juttuja. Samalla saan itse viettää rauhallista aikaa Taikan kanssa, sillä tuntuu että päivät usein menevät enimmäkseen taaperon ehdoilla ja vauva vähän niin kuin hengailee mukana siinä sivussa, Kerho on Tampereen kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen järjestämä ja on kyllä tosi kiva, että löytyy tällaista maksutonta toimintaa sellaisille lapsille, jotka eivät kuitenkaan ihan päiväkotia tarvitse. 

Me ollaan vähän koitettu jo Lukalle kertoa tästä pian alkavasta kerhosta, mutta en tiedä kuinka paljon hän asiasta kuitenkaan ihan oikeasti vielä ymmärtää. Ollaan kerrottu, että kerho on paikka jossa hän pääsee leikkimään kavereiden kanssa ja tekemään kaikkea hauskaa, mutta että me vanhemmat ei olla mukana siellä. Yksi päivä kerhosta puhuttaessa hän olikin jo innoissaan lähdössä laittamaan kenkiä jalkaan ja valmiina lähtemään ulos, mutta vähän jouduttiin toppuutella, että vielä pitää malttaa ensi viikkoon! Luka vaikuttaa olevan innoissaan kerhosta, vaikka ei varmaan vielä ihan täysin hahmota, että mitä se kerho ihan oikeasti tarkoittaa. Onneksi kerho saadaan aloittaa pehmeästi ja olla lapsen mukana siellä niin kauan, kuin se meistä hyvältä tuntuu. Ainakin ensimmäisellä kerralla siis mennään sinne yhdessä ja katsotaan sitten, milloin ja miten pitkäksi aikaa Luka jää ensimmäisen kerran kerhoon yksin.


Kerhoa varten on tietenkin pitänyt tehdä myös pieniä hankintoja. Ensimmäiseksi ostettiin uusi reppu, sillä Lukan vanha SkipHopin reppu alkoi olla jo auttamattomasti liian pieni. Luka sai muutamasta vaihtoehdosta valita itselleen mieluisan repun ja hän tykästyi kovasti tuohon Deuterin hauskaan Kikki-reppuun. Se on juuri sopivan kokoinen taaperon selkään ja lisäksi siitä löytyy sellaisia tärkeitä ominaisuuksia, kuten tukeva selkämys, rintaremmi, helposti avattavat lukot sekä heijastimet sivuilla ja edessä. Luka rakastaa uutta reppuaan ja melkein aina kun ollaan jonnekin lähdössä, niin hän haluaa pakata sen itselleen mukaan, vaikkei oikeasti edes tarvisi. 

Kerhoon otetaan omat eväät mukaan ja siksi uuden eväsrasian hankkiminen tuli myös ajankohtaiseksi. Me ollaan tykätty SkipHopin tuotteista, esimerkiksi merkin pillipullot ovat olleet kovassa käytössä ja kestäneet hyvin. Käytiin siis tänään ostamassa Lukalle SkipHopin eväsrasia, joista Luka valitsi tuon hauskan apinan itselleen. Nyt pitäisi sitten vielä keksiä sellaisia hyviä eväsideoita, joita taaperon on helppo syödä itse. Esimerkiksi maapähkinävoileipä kuuluu Lukan suosikkeihin ja erilaisia hedelmiä on aina helppo pilkkoa mukaan.


Luka on aina ollut tosi terve ja vain harvoin kipeänä, ja siksi olen aina päiväkotiasioita miettiessäni vähän kauhulla pelännyt sitä, että alkaakohan meilläkin sitten se sellainen perinteinen sairastelukierre, niin kuin monilta päiväkotilaisten vanhemmilta aina kuulee. Kerhossakin varmaan ne taudit kiertää ja kaipa se sitten vähän asiaan kuuluukin, ettei kaikelta voi mitenkään aina välttyä. Fuko Pharma lähetti meille kuitenkin nyt ihan mukavaan saumaan  testattavaksi (ilman mitään kirjoitusvelvollisuutta) tällaisia uusia Fuko Tabs - purutabletteja, joita Luka onkin nyt syönyt päivittäin. Maitohappobakteerien pitäisi pitää vastustuskykyä yllä ja samasta tabletista saa kätevästi myös päivän D-vitamiiniannoksen. Monethan syövät maitohappobakteereja kuureittain esimerkiksi ulkomaanreissun tai antibioottikuurin aikana, mutta me ollaan otettu nämä nyt ihan päivittäiseen repertuaariin. Lukalle nämä tabletit maistuvat ihan erityisen hyvin, sillä ne ovat nallen muotoisia (nallet ovat nyt kova juttu) ja hän kyllä itse pitää tarkasti huolen siitä, että se hänelle muistetaan joka aamu antaa!

Kerhosta voisin kirjoitella lisää vielä sitten, kun se on kunnolla lähtenyt käyntiin ja nähdään, miten Luka siellä viihtyy. Millaisia kerhokokemuksia teillä on? 

xoxo Nelli

2 kommenttia

  1. Tsemppiä! Varmasti Luka pärjää hienosti :) Meillä täällä on kerhoon ikärajana 3v, eli vuoden päästä sitten vasta alkaa kerhotaival :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eka päivä onneksi meni tosi hyvin :) Tosin ei vielä jäänyt yksin, ensi kerralla sitten. Tuolla meidän kerhossa ikäraja taisi olla 2 vuotta onneksi, kiva että tällaisia mahdollisuuksia on!

      Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.