Isomummulassa


Takana on ihana ja rentouttava viikonloppu omassa mummulassani, eli lasten isoisovanhemmilla. Välissä on 300 kilometriä ja nähtyä tulee ihan liian harvoin. Ihan hävettääkin, että viimeksi kävimme Pohjanmaalla yli kaksi vuotta sitten, silloin kun odotin vielä Lukaa. Niin, aina sitä on muka jotain, ettei pääse tai ehdi. Minun isovanhempani ovat jo yhdeksänkymppisiä, joten hekään eivät enää jaksa tänne Tampereelle ajella. Olinkin odottanut tätä reissua jo kovasti; tuota tuttua paikkaa, johon liittyy niin monia rakkaita muistoja lapsuudesta sekä tietenkin sitä, että pääsisin viettämään aikaa rakkaiden isovanhempieni kanssa. Ja että hekin vihdoin saisivat vihdoin viettää aikaa minun lasteni kanssa ja nähdä, kuinka mahtavia tyyppejä he ovatkaan. Oli vaikea uskoa, ettei Luka ollut aiemmin isoisovanhempiaan tavannut (omia nimiäisiään lukuunottamatta), sillä niin tuttavallinen hän oli heti, ihan kuin he olisivatkin tunteneet aina. Viikonlopuin hoetuin sana oli ehdottomasti mummu. Ja vielä tänäänkin on vähän väliä kyselty mummun perään, vaikka kotiin tulimme jo eilen.


Mummulassa aina tuntuu, että aika pysähtyy. Tuntuu, että kaikki on ihan samanlaista kuin kaksikymmentä vuotta sitten - ja se on hyvä. Tuttu tuoksu ja muuttumattomat huoneet. Metsäpolut, rauha ja se, kun ei ole mitään tekemistä. Ja sekin on pelkästään hyvä asia. Nettiyhteys ei meinaa toimia ja me istumme vuosien mittaan ihaniksi pehmeentyneillä nojatuoleilla raukeina, aika kuluu hitaasti mutta emme tylsisty. Katselemme sivusilmällä yleisurheilua, viihdymme saunassa pitkään ja Luka leikkii niillä samoilla leluilla, joilla minäkin lapsena. Mummun tekemä ruoka on aina yhtä hyvää. Joka kerta lähtiessä on pala vähän kurkussa - milloinkohan nähdään taas? Haluaisin, että näitä hetkiä ehdittäisiin saamaan vielä monen monta ja että lapseni oppisivat myös tuntemaan nuo kaksi minulle niin rakasta ihmistä.

Luka teki nukkumisennätyksensä ja nukkui lauantaiaamuna melkein yhteentoista. Niin, jotain taikaa tuossa paikassa on.

xoxo Nelli

4 kommenttia

 1. Heippa. Kiitos osallistumisesta Maitokahvimedian Kuukauden Blogi kisaan! Blogillasi on todella persoonallinen nimi ja se jää heti mieleen. Olen blogiisi törmännyt aikaisemminkin. Ihania herkkiä kuvia! Tuttuja aiheita itselleni johon on helppo samaistua näin kolmen lapsen äitinä. Blogisi on kaunis kokonaisuus. Julkaisemme kk blogin viikonloppuna. Ihanaa ja värikästä syksyä sinulle ja voimia bloggaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta kommentista ja ihanaa syksyä sinnekin! :*

   Poista
 2. Nayttaa niin mummulalta, ihana paikka! Ja bongasin heti noi punaviinimarjapuskat (silma kiinnittyy aina naihin tarkeisiin asioihin...) ja nyt tekee mieli! :D

  Laura // Middle of Adventure

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.