10 randomia faktaa

FitFatMama-blogin Tiina paljasti blogissaan hetki sitten 10 randomia faktaa itsestään, ja siitä inspiroituneena päätin nyt napata idean näin sunnuntain ratoksi tänne omaankin blogiin. Näitä on mun mielestä aina hauska lukea muiden blogeista ja ehkäpä tästä paljastuu nyt jotain uutta teillekin! Tässäpä siis kymmenen melko turhaa ja randomia faktaa minusta:


1. Inhoan maailman eniten haaleaa kahvia, tai edes sellaista "melko lämmintä". Kahvin pitää olla kuumaa! Lämmitän aina kahvimaidon mikrossa, ennen kuin kaadan kahvin siihen päälle. Välillä esimerkiksi kyläillessä inhottaa, kun näin ei "voi" tehdä, vaan pitää kaataa kylmää maitoa kahviin.

2. Nuorena haaveammattini oli toimittaja. Olen pienestä pitäen kirjoittanut tosi paljon; päiväkirjoja, tarinoita, novelleja, käsikirjoituksia jotka kaverini sitten piirsi sarjakuviksi... Ala- ja yläasteella mulla saattoi olla samaan aikaan reippaasti yli kymmenen kirjekaveria kerrallaan. Ylioppilaskirjoituksissa kirjoitin äidinkielestä ällän, esseeni otsikko oli "Kauniilla nuorella tytöllä on aina vaikeaa". 

3. Rakastan astian- ja pyykinpesukoneen ääntä. Parasta on nukkua silloin, kun jompi kumpi pauhaa taustalla. Siinä äänessä on mun mielestä jotain tosi kotoisaa ja rauhoittavaa.


4. En ole ikinä ollut festareilla, paitsi kerran päiväseltään Ankkarockissa. Ehkä vuonna 2010? Yksi suurimmista syistä festarittomuuteeni on se, että huussit ja puskapissat ahdistaa mua niin älyttömästi. Samasta syystä jännitän aina esimerkiksi pidemmälle vaellukselle lähtöä, vaikka muuten rakastankin luonnossa liikkua. 

5. Olin pienenä ihan järjetön koirahullu. Luin juuri jotain vanhoja päiväkirjojani, ja joinain vuosina en ole suurin piirtein mistään muusta kirjoittanutkaan kuin koirista ja koiranäyttelyistä, joissa kävin harva se viikonloppu. Tein listoja lempikoiraroduistani ja suunnittelin kovasti, minkärotuisia koiria tulisin sitten isona ottamaan. Nykyään en enää juuri välitä koirista, vaikka meiltä tuo yksi terrieri löytyykin. 

6. Oltiin pienenä veljeni kanssa myös kovia Smurffi-faneja. Aina pidemmillä automatkoilla hoilattiin yhdessä niitä Smurffi-biisejä, joihin osattiin suunnilleen kaikki sanat ulkoa. Vielä nykyäänkin muistan joistain ysärikappaleista vain ne Smurffi-sanoitukset, en oikeita lyriikoita...


7. En ole koskaan asunut yksin. Muutin pois kotoa vähän ennen kuin täytin 20; ensin asuin pari vuotta kahden kämppiksen kanssa Helsingissä. Sieltä muutin Belgiaan yhdeksän ihmisen kommuuniin. Belgiasta palattuani asuin kesän ystäväni kanssa tämän pienessä kaksiossa, jonka jälkeen muutin Kamilin luokse Puolaan, ja siitä lähtien olenkin asunut yhdessä Kamilin kanssa. 

8. En voi sietää makeita ruokia. Vihaan leipää, jossa on esimerkiksi kuivattuja karpaloita tai vaikka jotain itämaisia sweet & sour - juttuja. Bataattia siedän vain tietyissä ruuissa, koska yleensä sekin on mielestäni liian makeaa. Herkut on tietysti asia erikseen, mutta varsinaisissa ruuissa en tykkää mistään makeasta.

9. Esimerkiksi tietä neuvoessani joudun melkein aina piirtää kädellä ilmaan muistaakseni, kumpi on vasen ja kumpi oikea. Samoin lasken monet helpotkin laskutoimitukset sormilla. Turvaudun muutenkin monissa asioissa edelleen lapsuudessa opittuihin muistisääntöihin, kuten "harakka on harmaa - ei vaan varis".

10. Ennen Kamilin tapaamista en tiennyt Puolasta yhtään mitään. Muistan vieläkin kuinka nolona olin, kun Kamil ensitreffeillä kysyi, mitä tiedän Puolasta, eikä mulle tullut mieleen mitään muuta, kuin että se olisi jotenkin harmaa ja köyhä maa. Kuinka väärässä olinkaan! Puola on täynnä väriä, elämää, ääntä ja kauneutta - sekä mielenkiintoista historiaa. Alle puoli vuotta niistä ensitreffeistä asuinkin jo Puolassa, ja siitä vuoden päästä opiskelin Puolan kieltä ja kulttuuria yliopistossa.


Samaistutteko mihinkään?

xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. Numeroon 4. voin samaistua! Pitääkin yrittää itse värkätä samanlainen, kun muuten yleensä blogi on niin lapsipainotteinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä, näitä on aina hauska lukea muiden blogeissa :)

   Poista
 2. Voi kyllä, kyllä ja KYLLÄ! Aivan ihana postaus <3 Samaistuin kohtiin 3, 4, 6 ja 9 erittäin voimakkaasti :D Tiedän 90-luvun biiseistä smurffiversiot, mutta en vanhoja (jota avopuoliso usein ihmettelee suuresti) ja mulla lapsena meni logiikka harakassa ja variksessa juuri väärin päin, koska ajattelin "harmaa harakka, valkoinen varis" :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että muitakin :D Varsinkin smurffilaulajia! Välillä vähän noloakin, kun tekis mieli laulaa vaan niitä smurffiversioita kun ei osaa oikeita sanoja...

   Poista
 3. Mieheni saa aina naurut kun tiedän jonkun vanhan hittibiisin Smurffiversion mutta en oikeaa :D Tää on ainainen kiusoittelun aihe meillä.
  Ja edelleenkin mulla menee tuo varis ja harakka sekaisin. En muistanut noita muistisääntöjä,kiva kun vinkkasit! Ei ole äiti niin nolo aina kun lapset kysyy "mikä lintu toi on?" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaahhaha smurffit <3 Onneksi en ole ainoa!

   Muistisäännöt best!

   Poista
 4. Parissa edellisessä postauksessa ei toiminut kommentointi (ehkä ulkoasumuutoksen takia?), mutta sitä vain piti sanoa edelliseen postaukseen liittyen, että huojentavaa lukea, että arki kahden pienen lapsen kanssa voi oikeasti olla ihan kivaa ja että siitä selviytyy! Mäkin yritän sisäistää tuollaisen positiivisen asenteen: kaikki kestää aikansa ja tätäkin hetkeä tulee vielä joskus ikävä :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sain sen vasta äsken korjattua, jostain syystä ei kommentointi toiminut tai kommentit näkyneet uudessa ulkoasussa ensin :S Varmasti teilläkin lähtee arki sujumaan hyvin toisen lapsen kanssa <3 Hyvällä asenteella pärjää jo pitkälle!

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.