Taika 3kk


Taika-rakas täytti toissapäivänä kolme kuukautta. Jo kolme kuukautta tämä ihana ilopilleri on ollut täällä, sulostuttamassa meidän elämäämme tuoden siihen niin paljon lisää rakkautta ja niin - taikaa. Hän on vain niin maaginen tyyppi, aivan nimensä veroinen. Ei sitä kyllä pystyisi enää ollenkaan kuvitellemaankaan elämää ilman Taikaa, niin täydellinen ja tärkeä lisä meidän pieneen perheeseen tuo tyttö on. Musta tuntuu, että nyt toisen lapsen kohdalla osaan olla paljon rennompi enkä murehdi ihan jokaista pientä asiaa, ja siksi tälle pakahduttavan suurelle rakkaudelle jää tavallaan enemmän tilaa. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan... Olen vain niin hullun onnellinen pienestä tytöstäni.

Mitat (suluissa 7vko-mitat ja syntymämitat)

Paino 6065g (5075 - 3285g)
Pituus 59,5cm (54,6cm - 48cm)
Päänympärys 38,1cm (36,3cm - 32,5cm)

"Suloinen neiti. Heijasteet ok. Päätä kannattelee hienosti vatsalla ollessa. Rintamaidolla kasvanut hyvin."

Tänään meillä oli Taikan 3kk-neuvola, joten mitat ovat nyt aivan tuoreet. Painoa oli tullut kilon verran kuten arvelinkin, ja vaatteissa tällä hetkellä käytössä on sekä 62 että 68. Neuvolakäynti jännitti ainakin mua itseäni jonkin verran etukäteen, sillä tiedossa oli ensimmäiset pistoksina annettavat rokotukset. Jotenkin ajatus siitä, että omaa lasta sattuu, on vain aina niin kestämätön - mutta hyvin näistäkin rokotuksista taas selvittiin. Ensimmäistä rokotusta Taika ei itkenyt ollenkaan, toista vähän, mutta sekin loppui nopeasti kun sai vähän lohdutusmaitoa päälle. Niin, että kovempi paikka se taisi taas olla äidille. Toivotaan, ettei rokotuksista tulisi nyt ainakaan kovasti mitään sivuoireita. Nyt kotona Taika on ollut hieman tavallista itkuisempi ja mahaa taitaa myös jonkin verran kipristellä, mutta toivottavasti kuumeelta säästyttäisiin.


Luonteeltaan Taika on ihana, iloinen, puhelias ja valloittava pieni seuraneiti. Varsinkin aamulla herätessään hän on aina kuin Naantalin aurinko, hymyillen ja jokellellen kovasti. Taika on yleensä ottaen tosi tyytyväinen vauva, hän nauttii huomiosta ja tykkää tarkkailla isoveljensä touhuja. Kuitenkin hän on myös aika topakka tapaus ja ilmoittaa kyllä, jos asiat eivät mene hänen toivomallaan tavalla... Pienestä neidistä lähteekin tarvittaessa hyvin kova ääni!   

Syö edelleen äidinmaitoa täysimetyksellä. Öisin Taika herää syömään yleensä kerran, mutta on välillä nukkunut ihan kokonaisia öitäkin. Päivisin ruokailuväli on noin 2-3 tuntia. Taika on siinä mielessä erilainen kuin veljensä, että hän ei niin kauheasti tissillä roiku, vaan on yleensä aika nopea ja tehokas syömään. Musta on kyllä ihanaa, miten hyvin imetys on sujunut eikä meillä ole oikeastaan ollut mitään ongelmia koko tämän kolmen kuukauden aikana! Neuvolassa kovasti suositeltiin aloittamaan kiinteiden maistelua jo 4 kuukauden iässä, mutta olen kyllä ajatellut täysimettää taas sinne puolivuotiaaksi asti kuten Lukaakin, jos se vain onnistuu. 

Nukkuu yöt meidän kanssa (lue: minun kainalossani) perhepedissä. Taika menee yöunille n. 21.30, sen jälkeen kun olen laittanut Lukan nukkumaan. Yöt menee edelleen tosi rauhallisesti ilman sen kummempia hulinoita, vaan syötyään Taika nukahtaa aina saman tien uudelleen. Taika on varsin aamu-uninen ja saattaa hyvinkin nukkua 9-10 asti. Päivissä ei ole vielä kovin tarkkaa rytmiä, vaan vauva nukkuu silloin kun nukkuu. Parhaiten hän edelleen nukkuu sylissä tai kantoliinassa, mikä välillä on vähän raskasta kun neiti ei nukkuisi ollenkaan yksin sängyssä. Yleensä Taika nukkuu enemmän useampia lyhyitä pätkiä kuin muutamia pitkiä unia.


Liikkuu varmaan jo hyvin pian! Taika on treenannut jo pitkän aikaa ahkerasti selältä vatsalleen kääntymistä, ja muutama viikko sitten jo kerran siinä onnistuikin. Nämä kääntymisharjoitukset meinaavat välillä haitata uniakin ja luulenpa, ettei siinä enää kovin kauaa mene kun neiti oppii kääntymään ihan kunnolla! Taika on muutenkin aika jäntevä ja kannattelee päätään todella hyvin. Hän tykkääkin tällä hetkellä olla enimmäkseen pystyasennossa ja välillä kiukustuu kovasti, jos häntä yrittää pitää sylissä makuullaan. 

Osaa jokellella ja äännellä jo vaikka miten. Juttua tulee kovasti ja hän osaa söpösti "keskustella" vastavuoroisesti. Omat nyrkitkin ovat löytyneet ja esineisiin tartutaan tiukasti.


Tykkää kaikkein eniten siitä, kun hänen kanssaan seurustellaan. Yksinäänkin hän viihtyy jo vähän paremmin, kun lattialla voi harjoitella kääntymistä ja katsella lelukaarta. Lelut ovatkin alkaneet kiinnostaa viime aikoina entistä enemmän, niitä hän saattaa tuijotella pitkiäkin aikoja, höpötellä niille ja huitoa käsillään. 

Inhoaa autossa olemista silloin, kun se ei liiku. Aina jos ollaan menossa autolla jonnekin, on istuimen ja turvavöiden kiinnitys hoidettava mahdollisimman nopeasti, ettei Taika ehdi aivan täysin menettää malttiaan ennen kuin päästään liikkeelle... Myös liikennevaloihin pysähtyminen on välillä ihan hirveä paikka!

Muuta Iltaitkut ovat onneksi jääneet pois, tai niitä ei ole enää kuin satunnaisesti. Silti iltaisin Taika on usein hieman tyytymättömämpi kuin päivisin muuten, ja häntä pitäisi koko ajan pomputtaa ja hytkyttää sylissä tai jumppapallon päällä. Kantoliinat ovatkin olleet meidän pelastus ja niissä Taika onneksi viihtyy tosi hyvin ja vaunujenkin käyttö niiden rinnalla on jäänyt melko vähälle. 

xoxo Nelli

2 kommenttia

  1. Ihana hymytyttö! <3 Mä niin toivon, että meilläkin sujuisi yöt noin rauhallisesti sitten vauvan kanssa, välillä jännittää oma jaksaminen kahden pienen kanssa ja hyvät yöunet kyllä auttaisi siinä huomattavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kans etukäteen yksi mun pahimpia pelkoja, että mitä jos toisen vauvan myötä en tuu nukkumaan enää ikinä :D Mutta tyttö on kyllä yllättänyt iloisesti olemalla alusta asti niin hyvä nukkumaan <3

      Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.