Laavulla

Meillä on tällä hetkellä Kamilin sukulaisia Puolasta käymässä, ja tässä lomalaisten kanssa aikaa viettäessä sitä tuntee itsekin olevansa vähän kuin lomalla. Muutamaa sateista päivää lukuunottamatta ollaan onneksi saatu nauttia aurinkoisista päivistä ja koitettu myös tehdä turistiasioita parhaamme mukaan. Yksi parhaita juttuja oli sunnuntaina, kun pakattiin auto täyteen grilliherkkuja ja ajeltiin Kangasalle, määränpäänämme Kaarinanpolun varrella sijaitseva Katajajärven laavu. Jos aikaa olisi enemmän, olisi ollut kiva vuokrata mökki jostain ja näyttää vieraille sellaista autenttista suomalaista mökkielämää, mutta paremman puutteessa aika hyvään fiilikseen päästiin jo täälläkin.
Lasten kanssahan tällainen on ihan mahtava paikka tulla viettämään aikaa. Ei 2-vuotias kaipaa kalliita huvipuistoja, kun koko metsä on yhtä suurta ja jännittävää leikkipuistoa. Me vietetään muutenkin Lukan kanssa paljon aikaa metsässä, ja ylipäänsä luonnossa liikkuen, ja hän on siellä ihan elementissään. Luka rakastaa kiipeillä ja tutkia ja tuollakin hän vain juoksenteli paljain varpain niin innoissaan, että sitä iloa katsellessa omakin sydän meinasi pakahtua rakkaudesta. Uimaankin olisi kovasti halunnut, mutta harmillisesti siellä ei ollut sellaista rantaa, että olisi päässyt. Mato-onkeen ei kaloja tarttunut, mutta rantavedessä uiskenteli satapäin pieniä nuijapäitä, joita taapero seurasi riemastuneena. Grilliherkut maistuivat, varsinkin kun niitä sai itse paistaa oman kepin päässä, isompien esimerkkiä seuraten. Kotiin ei olisi malttanut lähteä ollenkaan. 
Taika hengaili mukana rengasliinan kyydissä, ja lisäksi raahattiin autosta mukaan turvakaukalo, jossa vauva nukkui tyytyväisenä pitkät torkut. Oli kyllä niin ihana päivä, että mulle iski aivan kamala mökkikuume! Voisin viettää koko kesän näin.

xoxo Nelli

4 kommenttia

 1. Ihania kuvia, välittyi kyllä just sellainen täydellinen metsäretkifiilis!
  Mun blogista löytyy muuten pitkä lista Tampereen ympäristön lapsiperheille sopivista nuotiopaikoista (otsikolla Mennään metsään), jos kaipaatte joskus ideoita toiseen paikkaan :) Meillä on vielä tuo Katajajärvi itsellä käymättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitää käydä ehdottomasti kurkkaamassa vinkkejä sieltä! :) Tällaiset retket lasten kanssa on ihan parhaita.

   Poista
 2. Oi, tällaiset on kyllä ihania retkiä lasten kanssa :) Me käytiin laavuretkellä viimeksi keväällä, voisikin taas mennä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on! <3 Mäkin haaveilen jo uudesta retkestä.

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.