Sisarusten samisteluvaatteet & tärkeät äitiystävät


Yksi parhaita juttuja äitiydessä on kaikki ne toiset upeat äidit, joihin on saanut tutustua. En ainakaan itse tiedä, miten olisin selvinnyt järjissäni viimeisistä kahdesta vuodesta ilman äitiystäviä, -kavereita ja -tuttavia. Vaikka ennen oman lapsen saamista en juuri muita äitejä vielä tuntenut, niin olen onnekseni saanut näiden vuosien aikana ympärilleni monta tärkeää naista, joiden kanssa jakaa äitiyden iloja, suruja ja muita hullutuksia. Toisia äitiystäviäni näen viikoittain, toiset ystävät ovat enemmänkin virtuaalisia - mutta silti läheisiä. On aika hassua, että yksiin tärkeimmistä äiti-ihmisistäni tutustuin Lukan raskausaikana sellaisessa paikassa kuin Kaksplussan keskustelupalstalla. En ikimaailmassa sinne nimimerkkiä ensi kertaa rekisteröidessäni olisi voinut arvata, millainen tiivis porukka meistä, kesäkuun kullanmurujen odottajista, vielä muodustuisi! Alkuun juttelimme raskausjutuista Kaksplussan foorumilla, mutta kun vauvoja alkoi tupsahdella maailmaan, päätimme perustaa oman salaisen facebook-ryhmän, jossa keskustelua voisi jatkaa ilman ulkopuolisten uteliaita silmiä. Siellä meitä on reilu parikymmentä erilaista naista ja keskustelu ryhmässä käy edelleen päivittäin kuumana. Siellä tsempataan toisiamme, myötäeletään iloissa ja suruissa, avaudutaan miehistä, kysytään neuvoa, kerrotaan kun mieltä painaa, riemuitaan lasten saavutuksista, kaikkea. Tuskin on sellaista asiaa, jota tuossa porukassa ei voisi kertoa. Välillä otetaan yhteen, mutta sekin kai kuuluu asiaan kun laitetaan monta naista yhteen paikkaan - aina kuitenkin sovitaan. Osan kanssa ollaan tavattu livenäkin, osan kanssa juteltu vain siellä nettimaailmassa, mutta silti koko porukka tuntuu niin tiiviiltä ja läheiseltä. Jos saisin toivoa jotakin kaikille maailman äideille, niin toivoisin että jokaisella olisi ympärillään tällainen jengi - tai ainakin se yksi tärkeä äitiystävä vierellään.
Mun oli oikeastaan tarkoitus tulla porisemaan tässä ihan jostain muusta, mutta niin ne ajatukset sitten harhautuivat kuitenkin näiden äitikavereiden tärkeyteen. Kuvissa näkyvän jumppiksen on nimittäin meille tehnyt yksi tuon oman äitiporukkani naisista ja halusin samalla kertoa siitä teille enemmänkin. Hanne valmistaa käsitöitään Hannen tekosia - nimellä ja hänellä on oma kotipuoti Keuruulla, jossa hän tekee lastenvaatteita, piensisustustuotteita ynnä muita käsitöitä. Minä en itse osaa tehdä käsilläni oikein mitään, joten arvostan tosi paljon kaikkia niitä jotka osaavat! Ja mielelläni kerron tällaisista kotimaisista pienmerkeistä muillekin. Sain suunnitella Lukan jumppiksen Hannen kanssa mieleisekseni ja siitä tulikin ihan super kiva! Valitsin pääväriksi tuollaisen armeijanvihreän ja toiseksi kankaaksi hauskat eläinrosvot. Kokonaisuudesta tuli hauska ja leikkisä, ja ennen kaikkea uniikki! Jumpsuitit on lastenvaatteissa yksiä lemppareitani, ne ovat mun mielestä kivannäköisiä ja käteviä vaatteita pikkuihmisille. Ja ainakin tähän mennessä tämä kesä onkin ollut sellainen, että tällaisille on ollut käyttöä, kun ei shortsikelejä pahemmin ole näkynyt... Suosittelen lämpimästi tutustumaan Hannen tekosiin facebookissa: sivuilta löytyy paljon valmiita tuotteita sekä myös erilaisia kankaita, joista voi tilata haluamansalaisen vaatteen. Itse ainakin aloin miettiä, miksi en aiemmin ole tilannut lastenvaatteita tällaisilta pienyrittäjiltä, sillä niin paljon tykästyin tähän Lukan jumpsuittiin ja oli hauskaa myös päästä vaikuttamaan itse lopputulokseen. Hintakaan ei yleensä päätä huimaa, ja sen lisäksi vaatteet ovat uniikkeja, persoonallisia ja eettisesti tuotettuja. Ja mikä tärkeintä: when you buy from a small business an actual person does a little happy dance. 


Luka sai jumppiksensa jo keväällä, ja eilen hain postista paketin, jossa oli myös Taikalle omansa! Tuo minun äitiporukkani oli punonut juonia selkäni takana ja onnittelivat minua perheenlisäyksestä yllätyspaketilla, jossa oli tuon jumppiksen lisäksi esimerkiksi hierontalahjakortti. Aika kultaisia tyyppejä! Sisarusten samistelu on niin söpöä ja näissä kyllä kelpaakin samistella. 

Ps. Vielä menovinkki Keuruun suunnalla matkaaville: Keuruulla toimii kesäajan 15.6. - 31.7. Käsityöläisten kesäkauppa osoitteessa Keuruuntie 3. Siellä on myynnissä Hannen lisäksi muidenkin käsityöläisten tekemiä juttuja, joten kannattaa käydä piipahtamassa jos suinkin vain mahdollista!

xoxo Nelli

2 kommenttia

© Kochanie • Theme by Maira G.