Äidin tatuoinnit: Tove Jansson

Kaksi vuotta sitten aloittamani tatuointi-postaussarja on nyt vihdoin tullut päätökseen - ainakin toistaiseksi - sillä nyt esittelemättä on enää tämä viimeinen kuva! Okei, on mulla vielä niskassa yksi pieni teksti, mutta sille en nyt omaa postausta ole tekemässä, ellen sitten joskus tule lisäämään sen ympärille vielä jotain lisää. Ainakin Taikalle omistetun tatuoinnin tulen vielä jossain vaiheessa ottamaan, mutta muuten jää nähtäväksi, tuleeko kuvia enää lisää vai ei. Viime aikoina ei tatuointikuumetta ole pahemmin ollut, mutta never say never. Tämä nyt esittelemäni kuva on otettu vuonna 2014 ja sen jälkeen olen ottanut ainoastaan Luka-tatuoinnin, joten viime kerrasta alkaa kyllä jo olla aikaa. Tämä on monien mielestä aika yllättävä kuva (tai aihe), mutta itselleni tosi tärkeä.


Olin halunnut jo pitkään Muumi-aiheista tatuointia, mutta en ollut osannut päättää minkä hahmon kaikista ihanista Muumeista ottaisin. Olin jo melkein kallistunut Nuuskamuikkuseen, kun päätin vielä katsella inspiraatiokuvia netistä. Tuohon aikaan tumblr oli vielä kova juttu ja siellä olikin helppo selailla kaikenlaisia Muumi-aiheisia kuvia. Jossain kohtaa päädyin suomalaisen grafiikan opiskelijan tumblriin ja siellä näin tämän hänen tekemänsä kuvan Tove Janssonista. Tykästyin piirrokseen ihan hirveästi, väreihin ja kaikkeen. Mun mielestä tämä piirros kuvaa tosi hyvin ja onnistuneesti Tove Janssonia, olematta kuitenkaan mitenkään liian itsestäänselvä muotokuva. Rohkaistuin lähettämään kuvan tekijälle viestiä kysyäkseni, saisinko tehdä kuvasta tatuoinnin ja ilokseni sainkin luvan! Tämä tatuointi on otettu vakkaripaikassani Puolassa, ja siinä on pyritty pysymään mahdollisimman uskollisena alkuperäiselle kuvalle. Olen itse tosi tyytyväinen lopputulokseen ja varsinkin värit tässä on ihan huikeat! Rakastan erityisesti noita kukkia ja Toven vaaleanpunaisia hiuksia.


Vaikka alunperin oli tarkoitus tatuoida nimenomaan joku Muumi-hahmoista, niin ei tämäkään mielestäni yhtään hullumpi valinta ollut. Tove Jansson oli viisas, upea ja vahva nainen, hyvä esikuva kenelle tahansa. Sellainen, jonka kuvaa voi ylpeydellä kantaa ihollaan. Ihailen Tove Janssonia erityisesti kirjoittajana ja tarinankertojana, mutta tämän elämäkertoja luettuani on hänestä avautunut paljon muutakin hienoa. Kaikinpuolin inspiroiva nainen! Kovin moni ei kuvan nähdessään heti hoksaa ketä se esittää, mutta nimen kuultuaan yleensä kyllä tunnistavat henkilön. Itse tykkään siitä, että tätä voi katsoa ihan vain kauniina kuvanakin, vaikka ei tietäisi Tove Janssonista mitään. Ehdottomasti (jälleen kerran) yksi lempparikuvistani.

xoxo Nelli

4 kommenttia

 1. Tämä on kyllä ihan täydellinen!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis tatuointi! Tove on inspiroinut minuakin jo pitkään, todella upea nainen ja taiteilija! Minulla on itselläni pikkumyy lavassa (hieman erilainen mitä on muualla näkynyt, onneksi) ja sen melkein unohtaa usein. Seuraava tuleekin olemaan aiheeltaan täysin erilainen, värikkäämpi ja näyttävämpi. Todella upeat sävyt tuossa sinun tatskassasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tove on kyllä ihana ja ehdottomasti inspiroiva nainen <3

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.