2-vuotiaalleni


Rakas Luka,

Taas on yksi vuosi kulunut (liian nopeasti?) ja on sinun toinen syntymäpäiväsi. Ajankulua on vaikea käsittää; tuntuu kuin olisit ollut täällä aina. En enää voi, tai halua, kuvitellakaan elämää ilman sinua. Tasan kaksi vuotta sitten sinä tulit ja mullistit koko meidän elämän. Toteutit toiveeni ja teit minusta äidin ja edelleen se - olla äiti sinunlaisellesi pienelle pojalle - on maailman upein juttu. Olen niin ylpeä ja onnellinen sinusta; siitä, että saan olla äiti juuri sinulle. Kuulin kerran uskomuksesta, jonka mukaan äidin ja lapsen sielut värähtelevät samalla tavalla ja näin löytävät toisensa ennen kuin lapsen sielu laskeutuu äidin kohtuun. Että kaikki ei ole aivan sattumaa, vaan sillä on jokin tarkoitus, miksi juuri tämä lapsi on minun. Ja siltä se tuntuukin: että juuri sinä olit tarkoitettu juuri meille. 


Kulunut vuosi on ollut ehkä kasvattavin koskaan, meille molemmille: samalla kun yritän auttaa sinua kasvamaan ja opettaa asioita maailmasta, opetat sinä minua ainakin sata kertaa enemmän. Et ole enää pieni vauva, olet koko ajan enemmän ja enemmän Sinä. Voimakastahtoinen, utelias, seikkailunhaluinen pieni taapero, jolle koko maailma on suuri leikkikenttä. Enkä malta odottaa kaikkia niitä seikkailuja joita meillä on vielä edessä! Mutta ei kiirehditä; aika tuntuu menevän koko ajan vain nopeammin ja nopeammin, ja sinä se vain kasvat niin että se välillä ihan hirvittää. Tänä vuonna sinusta tuli myös isoveli. Maailman kiltein ja herttaisin veli, joka käy vähän väliä silittämässä ja suukottamassa pikkusiskoa ja tuo tälle oman lempinallensa unikaveriksi. Vaikka rakastat pikkusiskoasi niin tiedän, ettei tämä suuri elämänmuutos ole sinulle aina helppoakaan. Joudut jakamaan sen huomion ja ajan, joka oli ennen vain sinun. On hetkiä, kun en pysty ottaa sinua syliin vaikka tarvisit sitä, ja se särkee minunkin sydämen. Pelkäsin etukäteen kovasti, mitä uuden vauvan tulo tekee meidän suhteellemme, sille ainutlaatuiselle siteelle jonka olemme ajan kuluessa luoneet. Mutta tiedäthän, että vaikka asiat ovat nyt muuttuneet siitä mihin olit tottunut, niin minun rakkauttani sinua kohtaan ei voi mikään koskaan muuttaa. Se ei vähene tai laimene, päin vastoin. Lupaan ja vannon, että olet meille aivan yhtä tärkeä kuin ennenkin ja tätä rakkautta riittää yllin kyllin teille kummallekin. 


Rakastan sitä, miten aito olet. Näytät kaikki tunteet isosti, niin hyvässä kuin pahassa. Kun suutut, suutut kunnolla ja sen olemme saaneet kyllä viime aikoina kanssasi kokea. Yritän parhaani mukaan auttaa sinua niiden vielä vaikeasti hallittavissa olevien tunteiden kanssa ja toivon, että niinä vaikeinakin hetkinä tunnet olevasi turvassa kanssani. Sinulla on vahva omaa tahto, etkä varmastikaan aina ymmärrä miksi joskus kiellän sinulta asioita, jotka sinulle olisivat niin tärkeitä ja kiinnostavia - mutta ehkä ainakin jonain päivänä ymmärrät, että se kaikki mitä teen, teen vain sinun parastasi ajatellen. Pieni pippurinen poikani, äkkipikaisuudessasi äitiisi tullut enkä minä voi usein muuta kuin katsoa peiliin ja yrittää parhaani mukaan ymmärtää sinua. Ja rutistaa sinut entistä tiukemmin syliini. Ja onneksi äidin syli vielä kelpaakin. Rakastan sitä, kuinka usein vain yhtäkkiä tulet ja halaat tiukasti, tai annat märän pusun poskelle. Ilman syytäkään, tai siltä se näyttää. Ehkä se kuitenkin on sinun tapasi kertoa: äiti, minäkin rakastan sinua. Niin, niinä vaikeinakin hetkinä.


Mutta kun hymyilet, valaisee se vuorostaan koko maailman. Kun naurat, en voi olla nauramatta itsekin. Ihan sama minkälainen päivä minulla on tai kuinka huono mieli tahansa, sinä saat sen aina paremmaksi. Ihan vain olemalla sinä. Hassuine ilmeinesi ja höpsöine juttuinesi. Sinulla on jo rutkasti huumorintajua ja olet niin hauska, että lyöt minut ihan ällikällä. Ihailen sitä, miten olet täynnä energiaa ja elämäniloa. Sinulle kaikki on kiehtovaa ja mielenkiintoista, ja kanssasi opin itsekin katsomaan asioita uusin silmin. Rakastat ulkoilua, kiipeilyä, juoksemista, metsissä tutkimista. Olet aina vauhdissa ja aina valmiina uusiin seikkailuihin - perässäsi on vaikea pysyäkään. Mutta täällä minä silti olen, parhaani yrittäen, takanasi, vierelläsi, läsnä joka askeleellasi. Nyt ja aina.

Hyvää syntymäpäivää Sinulle poikani, elämäni suurin seikkailu.

Rakkaudella, 

äiti

xoxo Nelli

6 kommenttia

© Kochanie • Theme by Maira G.