Nimiäiset & Lukan 2-vuotissynttärit

Lauantaina juhlittiin Taikan nimiäisiä ja Lukan 2-vuotissynttäreitä. Juhlat olivat rennot ja onnistuneet; vieraita meillä oli parikymmentä ja tunnelma iloisen leppoisa. Me oltiin päätetty, ettei oteta näistä juhlista mitään ylimääräistä stressiä, joten ulkoistettiin suurin osa tarjoiluista ja haettiin koristeet Tigerista. Viime aikoina elämä on näiden kahden pienen kanssa ollut aika hektistä eikä siihen päälle jaksanut enää yhtään enempää stressattavaa, mutta ihan hyvät kemut me saatiin aikaan vähän pienemmälläkin vaivalla. Ja kaikkein tärkeintä kuitenkin oli vain saada meille tärkeät ihmiset paikalle juhlimaan kanssamme näitä meidän kaikkein tärkeimpiä aarteita. Ja vaikka aurinko ei sinä päivänä paistanutkaan, niin vieraat kuitenkin toivat lämmön ja valon mukanaan ihan vain läsnäolollaan. Minä en koskenut kameraani koko päivänä, joten tässä muutamia tunnelmapaloja ystäväni ja Taikan kummitädin Lauran kuvaamana!
Makeat leivonnaiset juhliin valmisti Kamilin ystävä Jenni. Hän teki kakut viimeksi myös Lukan 1-vuotissynttäreille ja onneksemme suostui tehtävään tälläkin kertaa, sillä niin upeita (ja herkullisia!) kakkuja hän osaa loihtia. Me oltiin annettu Jennille muutamia inspiraatiokuvia siitä, minkälaisia kakkuja juhliin toivoimme, mutta muuten hän sai vapaat kädet niiden toteutukseen. Lukalle, pienelle autofanille, halusin ehdottomasti tuollaisen hauskan kaivuri-kakun ja siitä tulikin ihan mahtava! Taikalle puolestaan toivoin jotain kaunista ja vaaleanpunaista. Tuo ihanasti liukuvärjätty vadelmatäytekakku olikin juuri täydellinen - tuntui melkein siltä, ettei sitä raaskisi syödäkään! Näiden kakkujen lisäksi Jenni teki meille vielä juustokakun sekä kakkutikkareita. Suolaisina tarjoiltavina meillä oli suolaisia piirakoita sekä puolalaisia pasteijan tapaisia pikkupurtavia. Noista suolaisista tarjoiluista vastasi minun ja Kamilin äidit, joten päästiin itse tällä kertaa ihanan helpolla!


Meillä ei ollut juhlissa sen kummempaa ohjelmaa, vaan pääpaino oli rennossa yhdessäolossa. Kamil piti alkumaljojen yhteydessä pienen puheen, jossa toivotettiin vieraat tervetulleiksi sekä paljastettiin neidin nimi sekä kummit. Taika sai kolme kummia: minun ystäväni Lauran sekä kummisediksi kaksi Kamilin ystävää. Kummeille annettiin lahjaksi kehystetty kuva Taikasta. Tämän lisäksi pyydettiin vieraita kirjoittamaan paperilapuille toivotuksia, terveisiä ja parhaita elämänohjeita Taikalle - laput laitettiin kirjekuoressa vauvakirjan väliin ja tyttö saa sitten isompana lukea niitä. Meillä oli samanlainen juttu aikoinaan myös Lukan nimiäisissä, ja koska idea on mun mielestä niin ihana, niin halusin saman ehdottomasti Taikallekin. Itsekin siinä kyllä herkistyi kun niitä lappusia juhlien jälkeen luettiin. Ihanaa, minkälaisten ihmisten ympäröiminä meidän lapset saa kasvaa! 

Lukan oikea synttäripäivä on kahden viikon päästä, ja sen vuoksi päätettiin juhlia nyt samaan aikaan molempia lapsia. Lukaa juhlapäivän jakaminen ei taatusti vielä haittaa ja koska meille tuli vieraita myös Tamperetta kauempaa, niin oli kaikille helpompaa tulla vain yksiin juhliin. Lukallekin oli varmasti kivempi nyt näin, koska hänkin sai oman osuutensa vieraiden huomiosta ja lahjoista. Taikan saamista nimiäislahjoista voisin tehdä vielä erillistä postausta myöhemmin, niin ihania juttuja neiti nimittäin sai! Mutta nyt taidan mennä huilaamaan vielä kun molemmat lapset nukkuvat tässä päiväunia samaan aikaan - vaikka rennot juhlat olivatkin, niin taidan silti tarvita vielä ainakin muutaman päivän niistä palautumiseen...

xoxo Nelli

2 kommenttia

© Kochanie • Theme by Maira G.