Kuka oon, joko arvaat sen?

Me vietetään kuun lopussa vauvan nimiäisiä. Nimi on ollut tiedossa jo pitkään, ja saadessani vauvan ensi kertaa syliini, en hetkeäkään epäröinyt, etteikö valitsemamme nimi olisi hänelle juuri täydellinen ja sopiva. Eikä mitään muuta nimeä pienelle olisi enää osannut ajatellakaan, kun hänestä ollaan jo niin pitkään tällä nimellä puhuttu! Työnimi Pottu jäi aika nopeasti unholaan sekin, kun vauvan sai syliin. Nimiäisten aikaan vauva tulee olemaan 6 viikkoa vanha ja mun mielestä onkin kiva pitää juhlat mahdollisimman aikaisin, jotta ei tarvitse sitten enää salailla ja varoa nimen paljastumisen kanssa! Me kuitenkin halutaan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta pitää nimi salaisuutena aina sinne julkistamiseen saakka, mutta välillä on hankalaa puhua vain vauvasta, kun keskenämme käytetään aina sitä oikeaa nimeä. Muutaman kerran onkin nimi jo lipsahtanut ja paljastunut ihan huomaamatta!


Kuten aikoinaan Lukalle, niin myös tälle vauvalle päätettiin nimi jo melko aikaisessa vaiheessa raskautta. Alkuun nimen keksiminen tuntui vaikealta. Toiselle pojalle meillä olisi ollut nimi valittuna jo kauan ennen kuin olin edes raskaana, mutta tyttönimen keksiminen olikin yhtäkkiä paljon vaikeampaa! Mitkään nimet, joita olin Lukaa odottaessa ennen poikalupauksen saamista miettinyt, eivät enää tuntuneetkaan yhtään sopivilta. Aluksi mietittiin tosi paljon sellaisia nimiä, jotka sopisivat hyvin yhteen Lukan kanssa - piti siis olla sama alkukirjain. Meillä molemmilla olikin pian omat L-kirjaimella alkavat lempparimme. Niiden kanssa ei kuitenkaan aivan päästy yhteisymmärrykseen, vaikka hetken aikaa näyttikin siltä että Kamilin ehdottama Leea olisi voittanut. Nimi on kaunis, mutta en vain voi sille mitään, että Luka ja Leea toi mulle ihan liikaa mieleen Star Warsin! Päätettiin sitten lopulta luopua ajatuksesta, että sisaruksilla tulisi olla samalla kirjaimella alkavat nimet, ja ihastuttiin kumpikin nimeen Viena. Vaikka tästäkin nimestä tykkään edelleen tosi paljon, niin loppujen lopuksi sekään ei kuitenkaan ollut ihan tarpeeksi täydellinen. Ja nimenhän pitäisi olla ihan just eikä melkein sellainen, jota ei tarvitsisi hetkeäkään epäröidä! Ja niin nimipohdinnat jatkuivat... Nimen miettiminen ei kuitenkaan missään vaiheessa mitenkään stressannut mua, sillä luotin siihen että kyllä me se oikea nimi vielä löydetään, ja sitä paitsi nimijuttujen pohtiminen on mun mielestä vain tosi kivaa puuhaa!

Muistan vieläkin sen hetken, kun istuttiin Kamilin kanssa keittiön pöydän ääressä eräänä aamuna ja ehdotin ensimmäisen kerran tätä nimeä. Heti kun sanoin nimen ääneen, se vain tuntui niin oikealta. Muistan kuinka paljon mua silloin jännitti, sillä pelkäsin että mitä jos Kamil lyttäisikin nimen ihan täysin - olin itse jo ehtinyt ihastua siihen niin kovasti että olisi ollut vaikeaa enää miettiä mitään toista nimeä. Kamil joutui ehkä makustelemaan nimeä hetken pidempään, mutta aika pian hänkin oli vakuuttunut siitä, että nimi on juuri täydellinen meidän tytölle. Nimen keksimiseen ei liity sen kummempaa hienoa tarinaa, se vain tuli ja tuntui heti siltä, että tämä se on.

Arvaatteko, minkä nimen tyttäremme saa?


Etunimestä on aika vaikea keksiä vihjeitä ilman, että paljastaisi sitä liikaa. Tällä kertaa nimi on täysin suomalainen, mutta kuitenkin sellainen, joka on aika helppo ulkomaalaisenkin lausua. Ja lausuttuna se kuulostaakin tosi kauniilta, vaikka nimellä on oma merkityksenä myös ihan vain sanana. Nimi ei ala L-kirjaimella, mutta sopii mielestäni hyvin yhteen Lukan kanssa. Nimi ei myöskään taida olla kovin yleinen, mutta löytyy kuitenkin kalenterista.

Toinen nimi puolestaan on kansainvälinen. Nimi on mielestäni klassisen kaunis ja hieman lyhyempänä versiona mietimme sitä jossain vaiheessa etunimeksikin. Hauska sattuma on, että nimi on Kamilin äidin toinen nimi ja lisäksi se liittyy jollain tapaa myös minun etunimeeni. Niinpä saimme kivasti myös tälle vauvalle nimen suvusta, kun Lukankin toinen nimi Franciszek tulee Kamilin isoisältä.

Tulikohan liian helpot tai vaikeat vihjeet? Jos oikeita arvauksia tulee, niin arvon sitten jonkun kivan pikku yllätyksen oikein veikanneiden kesken. Ja jos ei vihjeiden perusteella tule mitään mieleen, niin saa myös huvikseen kertoa, minkänimiseltä neiti teidän mielestä näyttää!

xoxo Nelli

16 kommenttia

 1. Ajattelin ennen postauksen lukemista että hänestä tulee Luna tai Lila. :)

  VastaaPoista
 2. Ennen vihjeitä ajattelin Luna, sitten lukiessa tuli mieleen Neela, mutta vihjeet kokonaan luettuani, nyt en enää keksikään mikä se voisi olla. :D (Mä olisin varmaan lähtenytkin tuohon Lukaan ja Leeaan. Hauska! Oon SW-fanille miehelle naureskellut et tää kolmas vois olla Lukas Kai Valtteri. :P)

  VastaaPoista
 3. Aava Neea arvailisin :)terveisin Koulutoverisi

  VastaaPoista
 4. Iik nimien veikkaaminen on hauskaa. :) Mä veikkaan seuraavia: Aamu, Kukka, Pihla, Pilvi, Vilja, Hilla tai Ilta. :)
  Ja niin suloiset kuvat.♥

  VastaaPoista
 5. Inka tai Hilla, toinen nimi ehkä Elisabet? T. Kesäkuisen mamma

  VastaaPoista
 6. Ekasta nimestä en osaa sanoa mitään, mutta toisesta nimestä tuli heti mieleen Elisabeth! :D

  VastaaPoista
 7. Pikkuserkkusi Noora täällä veikkailee, että tulee etunimeksi Aamu ja toiseksi nimeksi Eleonor(a) tai Ellinoor(a). :) ps. Niin suloinen tyttö!

  VastaaPoista
 8. Voi vitsi, näm nimiasiat on ihania! Mä en yhtään osaa arvata, mikä se on, mutta jännityksellä odottelen, mikä nimeksi paljastuu! Itse suloisuus tuo teidän pikkuinen!

  VastaaPoista
 9. Olin aluksi aivan varma että tytöstä tulee Ellen, mutta veikkaan sittenkin Hilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun Ellenhän sopii toiseksi nimeksi!! Veikkaan Hilla Ellen<3

   Poista
 10. Mun mielestä teidän tyttö on ihan Nupun näköinen. Eli veikkaan Nuppu ❤ oon niin surkea aina näissä nimiarvailuissa!

  VastaaPoista
 11. Pihla, Kaisla, Taika tai Tuuli. Toinen nimi voisi olla Helena ♡

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.