Kesän alku


Tänään, toukokuun 19. päivänä, tuntui ensimmäistä kertaa tänä vuonna siltä, että kesä on oikeasti täällä. Olihan tätä jo odotettukin, välillä lähes epätoivon vallassa luettu sääennusteita toivoen, että se vihdoin näyttäisi kokonaista aurinkoa ja yli viittätoista lämpöastetta. Niinä toukokuun aamuina, kun herätessä maa oli jälleen kerran lumesta valkoinen, ei kesä ollut koskaan tuntunut yhtä kaukaiselta. Välillä räntäsateessa kävellessä ja kaulahuivia ympärilleen tiukemmin sitoessa saattoi jopa ajatella, ettei enää edes muista miltä se tuntuu, kun aurinko lämmittää ihoa ja takki on liikaa. Mutta tänään - tänään kaikki vihdoin oli toisin. Herättiin auringonpaisteeseen ja sen vain tunsi.

Kesän.
Niin kovasti odotettua vuoden ensimmäistä kesäpäivää oli syytä viettää arvoisellaan tavalla. Ei sitä voinut kuluttaa vain olemalla, vaikka juuri se oleminenkin on välillä (tai nykyään aika useinkin) ihanaa. Viime päivinä arki kahden pienen kanssa on ollut onnellisuudestaankin huolimatta myös aika rankkaa ja väsyttävää, joten tuntui siltä, että juuri tähän päivään, kesän alkuun, kaipasi jotain spesiaalimpaa. Ja lapsiperhe kun ollaan, niin suunnitelmat piti tehdä lasten ehdoilla. Ei menty kaupungille korkkaamaan terassikautta, vaan hypättiin autoon ja suunnattiin... Niin, Pälkäneelle.  

Siellä, noin 30 kilometriä Tampereelta, sijaitsee Strutsitila Syrjynen ja sen me valitsimme matkakohteeksemme tänä kauniina kesäpäivänä. Lukalla on selkeästi viime aikoina ollut  vähän hankalaa ja häntä varmasti harmittaa se, ettei meillä ole enää ihan samalla tavalla aikaa vain hänelle, niin kuin ennen. Siksi me haluttiin tehdä jotain sellaista, josta nimenomaan Luka nauttisi, mutta jonne olisi kuitenkin helppo ottaa myös vauva mukaan. Luka rakastaa eläimiä, joten pieni ja sympaattinen maatila kohtuullisen ajomatkan päässä kuulosti juuri sopivalta retkikohteelta. Strutsien lisäksi tilalla asustelee ainakin kuusipeuroja, villisikoja, hevonen, kanoja ja pupuja - sekä tietenkin omia lemppareitani, ihania karvaisia highland-lehmiä. Nähtävää ja ihmeteltävää näissä riittikin oikein sopivasti pienelle ihmiselle, joskin kaikkein eniten Lukaa taisi kuitenkin kiinnostaa tilan hieno traktori, jota pääsi ihastelemaan ihan lähietäisyydeltä. Kuljeskeltiin verkkaisesti ympäriinsä, Luka keräsi kiviä pikkukaivurillaan ja juoksi innoissaan metsäpolulla, vauva taas nukkui tyytyväisenä rengasliinan kyydissä. Oli niin ihanaa katsella taaperon innostusta kaikesta ympärilläolevasta ja kuinka kaikki ne kotiseinien sisällä tapahtuvat kiukkuilut unohtuivat saman tien. Kahvilan terassilla eväitä syödessä ja auringon lämmöstä nauttiessa kesäfiilis oli taattu. Siellä, satumaisen idyllisessä maalaismaisemassa oli kaupunkilaistytön helppo sulkea silmät ja todeta, että kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa. Ja tuntui ihan hassulta, että vielä edellisenä päivänä oltiin suunnilleen vielä hytisty kylmästä ulkona. Oliko se tosiaan niin vielä eilen?

Tilalle saavuttuamme meinasi muuten ensin iskeä epätoivo, kun kyltissä luki kissankokoisin kirjaimin, että paikka on suljettu arkisin. Ja me, kuin kunnon kesälomalaiset konsanaan, olimme unohtaneet tyystin viikonpäivät ja sen, että olimme liikkeellä perjantaina. Eikä perjantai vielä tarkoita kaikille viikonloppua... Onneksi tilan omistajat olivat niin mukavia, että toivottivat meidät silti lämpimästi tervetulleiksi! Meidän saapuessa paikalla oli myös yksi koululaisryhmä, joka tosin lähti pian meidän tulomme jälkeen, mutta muuten saimme kierrellä tilalla aivan rauhassa. Ihan mahtavaa asiakaspalvelua, täytyy kehua! Ja suositella paikkaa retkikohteeksi muillekin. Meidän taapero ainakin oli jo näistä eläimistä ihan haltioissaan - ihanaa, miten niin vähään pienet ovatkin tyytyväisiä. Me ollaan vähän suunniteltu Korkeasaari-retkeäkin tälle kesälle, mutta luulenpa, että ellei se toteudu niin tullaan ainakin kiertämään vielä muitakin Pirkanmaan alueelta löytyviä kotieläinpuistoja. Niissä on jotain ihanan aitoa Suomen kesää, sopivaa leppoisuutta ja sympaattista kotikutoisuutta. Tykkäämme!

xoxo Nelli

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Kochanie • Theme by Maira G.