Kantopäiväkirjat: Oscha Roses Ora


Aurinkoista uutta viikkoa kaikille! Ajattelin nyt aloittaa täällä blogissa uuden, epäsäännöllisen säännöllisen postaussarjan meidän kantovälineistä, ja ehkä kantojutuista noin yleensäkin. Nyt uuden vauvan myötä kantaminen on tullut taas ajankohtaisemmaksi, vaikka kyllä Lukaakin vielä aina toisinaan kannetaan, silloin kun hän nyt kyytiin suostuu. Vauva puolestaan hengailee menossa mukana lähestulkoon joka päivä jossakin kantovälineessä. Nämä kantamiseen liittymiset postaukset löytyvät tästä eteenpäin kekseliäästi nimetyn kantojutut-tägin alta. 

Postaussarjan saa kunnian aloittaa tämän hetkinen ehdoton liinarakkauteni, aivan mielettömän kaunis Oscha Roses Ora, joka minulta löytyy koossa 3. Kuvissa näkyvä sidonta on kangaroo carry eli masureppu, johon olen nyt tällä pituudella kovasti tykästynyt ja joka sopii mainiosti jo ihan pikkuvauvankin kantamiseen. Pienen treenauksen jälkeen se on myös tosi nopea sidonta, ja pysyy hyvin vähän puolihuolimattomastikin sidottuna, kuten näissä kuvissa kun Lukalla oli jo kiire ulos enkä ehtinyt jäädä kauheasti hienosäätämään kiristelyjen kanssa! Hieman minua alkuun arvelutti tämä pituus, sillä olen aiemmin tottunut hieman pidempiin liinoihin, mutta tämä onkin osoittautunut aivan todella hyväksi ja näppäräksi pituudeksi. Tykkään, että liina mahtuu helposti mukaan ja se on muutenkin helppo sitoa kun materiaalia ei ole metritolkulla. Pituus tietenkin rajoittaa jonkin verran käytettävissä olevia sidontoja, mutta ei kai yhden liinan tarvitsekaan ihan kaikkeen taipua? 
Tämä liina päätyi luokseni vähän vahingossa etsiessäni Facebookin Kantovälinekirppis-ryhmästä itselleni jotakin ihanaa pikkuvauvaliinaa. Tärkein kriteerini etsinnöissäni oli väri: halusin ehdottomasti jonkin suloisen vaaleanpunaisen liinan, jolla olisi ihana kantaa pientä tyttöäni. Toinen kriteerini oli materiaali, sillä toivoin liinassa olevan puuvillan lisäksi jotain muutakin, kuten pikkuvauvalle hyvin sopivaa silkkiä tai bambua. Tämä liina ei nyt ole aivan pinkki, mutta jokin siinä kuitenkin sykähdytti sydäntäni niin paljon, että myynti-ilmoituksen nähtyäni ja ensin huolettomasti sen ohitse skrollattuani, oli kuitenkin pakko palata sen luokse yhä uudelleen ja uudelleen. Mietin ja pähkäilin monta päivää, olisinko valmis luopumaan vaaleanpunaisesta haaveestani, mutta oikeasti olin tainnut tehdä päätökseni jo silloin ensisilmäyksellä. Liinan kaunis väritys ei ehkä tule täysin oikealla tavalla esiin kuvissa, mutta siinä on siis vaaleansinistä/turkoosia sekä hempeää vaaleanpunaista. Suloisen pastellinen yhdistelmä toimii, ja vaikka se ei olekaan ihan niin pinkki kuin alunperin olin toivonut, niin enää en ole siitä yhtään pahoillani. Täydellinen pikkuvauvaväri ja täydellisen sopiva myös näin kesään!


Sen lisäksi että liina on tosi kaunis, on se myös tuntumaltaan aivan superihana varsinkin näin pienen kanssa. Liina on materiaaliltaan 45% tussah silkkiä ja 55% luomupuuvillaa. Materiaalina silkki on tukeva mutta kevyt, ja sopii ilmavuutensa ansiosta hyvin myös lämpimiin kesäkeleihin. Liina tosiaan tuli minulle käytettynä, joten en tiedä oliko se jo uutenakin näin pehmeä, mutta ainakin käytössä se on pehmennyt aivan unelmaksi. Tämä on tosi helppo sitoa ja kiristellä, ja sopii varmasti hyvin aloittelijallekin - sekä esimerkiksi minulle, jolle oli ehtinyt tulla jo pitkä tauko liinailusta ja sidontatreenailusta. Valmistajan mukaan liinan neliöpaino on 273gsm eli sen pitäisi sopia myös isommankin lapsen kantoon, mutta se jää tulevaisuudessa nähtäväksi! Minähän en kuitenkaan mikään liinaekspertti ole, joten tämän hienommin sanoin en osaa liinastani kertoa, mutta sanonpa vaan että minut se on jo hurmannut täysin. Eikö olekin hassua, miten kangaspalaankin voi rakastua näin kovin?

Miten on - kiinnostaako kantojutut ruudun sillä puolen?

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Kivaa lukea kantojutuista! Kantaminen on meilläkin taas syksyllä ajankohtaista :) Tula-reppu meiltä löytyy, mutta mielenkiinnolla silmäilen välillä myös liinoja ja niiden käyttömahdollisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kiinnostaa! Tula on meilläkin tosi tykätty reppu mutta liinat on ihania kans :)

   Poista
 2. Nämä kiinnostavat kyllä, vaikkakin vasta tulevaisuutta varten ;) Ja voi miten kauniin liinan olet löytänyt, onneksi tuollainen kirppisryhmä on olemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sieltä kyllä tekee ihania löytöjä <3

   Poista
 3. Todella kiinnostavaa lukea liinailusta! Me mentiin esikoisen kanssa vain kantorepulla, mikä olikin ihan hyvä. Mutta nyt olen innostunut liinoista ja hankkinut jo kolme liinaa heinävauvalle, haha :D Mieluusti siis luen näitä juttuja! Ja aivan ihania nämä sinun liinat <3

  Voisin itsekin kirjoitella liinoistamme sitten kun pääsemme niitä testailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mä kans käytin enemmän reppua Lukan kanssa, jotenkin arkailin liinoja vaikka niitäkin välillä käytin. Nyt toisen kohdalla oon hullaantunut kiinnosta enemmän :) Oisi kiva lukea teidänkin kokemuksia sitten!

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.