Kakkoskierroksen hankinnat: Baby Björn Balance Soft

Nyt toisella kierroksella isompia vauvahankintoja on tarvinnut tehdä aika niukasti, mutta pari vähän arvokkaampaakin ostosta on tässä tullut tehtyä. Emmin ja arvoin pitkään sen suhteen, olisiko sitteri tarpeellinen hankinta vai ei, kun Lukan kanssa meillä ei koskaan sitteriä ollut ja hyvin pärjättiin ilmankin. Lukan aikaan olin hieman sittereitä vastaankin; ajattelin, että olisi paljon parempi pitää vauvaa mieluummin vaikka lattialla eikä sittereiden ergonomiastakaan aina tiedä... Meillä oli sitä paitsi Tripp Trappiin kiinnitettävä Newborn Set, joka ajoi tarpeeksi hyvin sitterin virkaa eikä enempää kaivattukaan. Nyt sitten kuitenkin toista vauvaa odottaessa aloin uudelleen pohtia sitteriasioita ja lopulta tulin siihen tulokseen, että ehkäpä kahden pienen lapsen kanssa sitteri tosiaan voisi olla ihan hyödyllinen kapistus. Vaikka käytettynä sittereitä löytää helposti ihan kympillä tai parilla, niin halusin kuitenkin panostaa varmasti kunnolliseen sitteriin ja niinpä päätin, että jos meille sitteri tulee niin sen oltava Baby Björnin Balance Soft. Blogeja ja netin keskustelupalstoja lukiessa tuli aika selväksi, että tämä on monien mielestä se kaikkein paras vaihtoehto ainakin tässä hintahaarukassa. Tuntuuhan tuo silti tavallaan aika kalliilta hankinnalta, kun sitterin ovh on noin 160 euron luokkaa ja käytettyinäkin niistä saa usein pulittaa ainakin 80 euroa, usein enemmänkin. Satuin kuitenkin löytämään sitterin alennusmyynneistä satasella, ja niinpä tuo Balance Soft meille sitten päätyikin. 


Jo tämän ensimmäisen kuukauden perusteella voisin sanoa, että sitteri on ollut hyvä hankinta ja hintansa väärti. Siinä missä Lukan kanssa pärjättiin ihan hyvin Tripp Trappin Newborn Setillä, niin kyllä varsinkin nyt kahden lapsen kanssa on kätevää, kun sitteri on niin kevyt ja helposti liikuteltavissa paikasta toiseen. Vauvan saa siis näppärästi mukaan huoneesta toiseen, ja myös vaikka suihkun ajaksi kylpyhuoneeseen hengailemaan. Toistaiseksi sitteri on ollut käytössä aika lyhyitä aikoja kerrallaan, koska vauva tietenkin vielä nukkuu niin paljon ja mieluummin kuitenkin laitan hänet nukkumaan jonnekin muualle kuin sitteriin (johon hän tosin nukahtaa helposti siltikin, kuten näissä kuvissakin). Luulisin, että sitteristä tulee olemaan vielä entistäkin enemmän iloa kun vauva tästä hieman vielä kasvaa. Vielä sitteriä saa joku muu olla keinuttamassa, mutta pian vauva varmasti oppii keinuttamaan sitä itsekin omalla painollaan. Lukan kanssa pitääkin kyllä olla tarkkana, sillä hän niin kovin mielellään keinuttaisi pikkusiskoa sitterissä, mutta taaperon antama vauhti on kyllä hieman liian rajua. Vieressä saa siis olla eikä näitä kyllä vielä voikaan jättää vahtimatta keskenään hetkeksikään, ettei vain vahinkoja satu. Myös tuo Tripp Trappin Newborn Set on meillä käytössä edelleen, mutta sen ja tämän Baby Björnin sitterin käyttötavat ovat kuitenkin erilaisia. Newborn Set on siitä kiva, että vauvan saa meidän kanssa "saman pöydän ääreen" silloin kun syödään, tai muutenkin välillä vähän korkeammalle hengailemaan. Esimerkiksi ruokaa laittaessa on ihan kiva, että vauva on siinä lähempänä kuin lattialla sitterissä. Mutta muissa tilanteissa sitten taas Baby Björnin sitteri on kivempi valinta ja tuntuu minusta myös vauvalle ergonomisemmalta paikalta.


Uskoisin, että sittereiden joukossa tämä Baby Björnin Balance Soft on sieltä ergonomisimmasta päästä, sillä se myötäilee vauvan kehoa ja on muotoiltu antamaan oikeanlaista tukea pienenkin vauvan päälle, niskalle ja selälle. Missään sitterissähän ei vauvaa suositella tuntitolkulla pitämään, ja motorisen kehityksen kannalta on tärkeää pitää lasta ihan vain lattiallakin. En kuitenkaan usko, että kohtuullisesta sitterissä vietetystä ajasta on vauvalle mitään haittaa, varsinkaan jos sitteri tosiaan on laadukas ja ergonimiseksi suunniteltu. Baby Björnin omilla sivuilla sanotaan kyllä, että myös tämä sitterissä keinuminen kehittää vauvan motorisia taitoja sekä tasapainoa. Tätä sitteriä kehutaan pitkäikäiseksikin, sillä se käy vastasyntyneestä aina kahteen ikävuoteen (13kg) saakka. En sitten tiedä, tuleeko sitteri ihan käytännössä olemaan meillä käytössä niin pitkään, se jää nähtäväksi. Sitterin saa kolmeen eri asentoon, joita ovat "uni", "lepo" ja "leikki". Näissä kuvissa sitteri on tuossa alimmassa eli uni-asennossa, jota suositellaan vastasyntyneille. Myöhemmin sitterin kankaan voi myös kääntää, jolloin siitä saa isommalle lapselle tuolin.  

Omaa silmääni miellyttää myös sitterin ulkonäkö.
 Valitsin meille khaki/beige - värin, sillä se sopii tosi kivasti meidän kodin vaaleaan sisustukseen. Sitterin vaaleaa väriä ei tarvitse säikähtää, sillä kankaan irrottaminen on tosi helppoa ja sen voi pestä koneessa. Sitteriin on saatavilla myös siihen kiinnitettäviä leluja, jollaista meillä ei vielä ole, mutta ajattelin metsästää josko löytäisin sellaisen käytettynä, koska varmaan pian sellainenkin alkaisi vauvaa kiinnostaa. 


Tyytyväisiä ollaan siis oltu. Lukan leikit ovat usein melko vauhdikkaita, joten monesti tuntuu turvallisemmalta pitää vauvaa mieluummin sitterissä kuin ihan vain lattialla. Muutenkin on kiva, että sitten kun vauva vielä vähän kasvaa, niin hänen on helppo seurata isoveljen touhuja sitteristä käsin. Ja helpottaahan se muutenkin omia touhujakin, kun vauvan voi välillä laittaa sitteriin hengailemaan ja saa omat kädet vapaaksi. Muutenkin vauva tuntuu viihtyvän sitterissä hyvin ja toivottavasti viihtyy jatkossakin. Tosin edelleen, kaikesta tästä hehkutuksesta ja tyytyväisyydestäkin huolimatta, olen sitä mieltä että sitteri on sellainen vauva-ajan hankinta, jota ilmankin pärjää kyllä vallan mainiosti. Mutta ainakin meillä se on nyt toisella kierroksella tuntunut arkea kovasti helpottavaltakin välineeltä jo nyt, ja luulisin että tulevaisuudessa vielä enemmänkin. Paljon enemmän löydän plussa- kuin miinuspuolia tästä sitteristä, joten hyvä ostos kaikin puolin tämä on ollut! 

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Näin päivän kokemuksella voin sanoa, että sitteri on kyllä ehdoton :)
  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää kyllä monessa tilanteessa kätevä olla olemassa :)

   Poista
 2. Meillä on myös BB sitteri (varmaan kyllä vanhempi malli, mutta sama idea ja saman näköinen). Oli ihan pelastus esikoisen aikaan, joka tarvitsi koko ajan syliä ja liikettä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en jotenkin esikoisen kohdalla osannut sitteriä kaivata, mutta nyt on kyllä ollut tosi hyvä ostos :)

   Poista
 3. Meillä oli tämä myös ja huippu! Meiltä löytyis muuten kakskin lelukaarta, mitä ei nyt tarvita :)

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.