Ja hän sai nimen...


"Rakastettu on oikea nimesi
ja tulee nimenäsi olemaan"
- Juha Tapio

Meidän rakas sai nimekseen...


♥ T A I K A   E L E O N O R A ♥


TAIKA on nimi, joka keksittiin vähän sattumalta. Halusimme nimen, joka sopisi yhteen Lukan kanssa, mutta emme löytäneet sopivaa L-kirjaimella alkavaa nimeä tytölle. En edes tiedä, mistä Taika tuli mieleeni, mutta se vain tuntui heti oikealta. Nimi kuulostaa kauniilta lausuttuna, ja mun mielestä sillä on myös sanana kaunis merkitys, vaikka yleensä en välttämättä niin pidä nimistä jotka myös tarkoittavat jotakin. Lukan kanssa nimi sopii hyvin yhteen sikäli, että molemmat loppuvat tavuun -ka. Wikipedia kertoo nimestä näin: Taika on viime vuosi­kymmeninä käyttöön tullut suomalainen naisen etunimi. Nimi johtuu suomen kielen sanasta taikuus, joka merkitsee muun muassa kiehtovaa, sala­peräistä voimaa tai lumousta. Ennen vuotta 1980 nimi Taika oli annettu vain muutamalle henkilölle. Vuoden 1980 alusta maaliskuun alkuun 2014 mennessä nimi on Väestö­rekisteri­keskuksen tietojen mukaan annettu 1121 henkilölle. Vuodesta 2015 lähtien Taikan nimipäivä on 7. maaliskuuta. 

ELEONORA on mun mielestä yksi kauneimpia nimiä, mutta etunimeksi vähän liian pitkä. Lukan toinen nimi Franciszek tulee suvusta, joten mulle oli tärkeää, että myös tytön toisella nimellä olisi jokin "merkitys". Eleonora sattuu olemaan Kamilin äidin toinen nimi, mutta sen lisäksi myös nimi Nelli pohjautuu Eleonora-nimeen. Näin äitinä on kiva, että nimi kytkeytyy jollain tavalla siten myös minuun. Wikipedia kertoo nimestä näin: Eleonora on naisen etunimi. Suomessa se esiintyy myös muodossa Eleonoora. Nimi johtuu ranskalaisesta nimestä Eleanor, joka tarkoittaa "toinen Aenor", kun eräällä äidillä ja hänen tyttärellään oli sama nimi. Eleanora taas on muunnos arabialaisesta nimestä Ellinor, joka merkitsee "Jumala on valoni". Eleonoran lyhentymämuotoja ovat Elli, Noora ja Leonora. Suomessa Ellin, Eleonooran, Nooran ja Leonoran nimipäivä on 11. heinäkuuta. Vuoden 2009 loppuun mennessä Suomessa on rekisteröity 1 138 Eleonoora-nimen saanutta naista. Eleonora-nimen on vastaavasti saanut 1 930 naista ja muutama mies.


Muita nimivaihtoehtoja meillä oli esimerkiksi Leea, Leona ja Viena, mutta kyllä tämä on se nimi, jonka meidän tytön kuuluikin saada. Meidän rakas Taika Taikuri, ihan nimensä veroinen pieni taianomainen ihminen. 

xoxo Nelli

14 kommenttia

 1. Onnea Taikalle nimestä! Todella kaunis nimi <3

  VastaaPoista
 2. Onnea Taikalle kauniista nimestä. <3

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis nimi! ♥ Mun kummitytön etunimi on Taika :D

  VastaaPoista
 4. Onnea kauniista nimistä! Ihanat merkitykset nimien takana! Meillä myös pojan toinen nimi on mun isän ja hänen isoisänsä toinen nimi. Musta se oli niin ihana idea, että menee nyt jo ties kuinka monennessa sukupolvessa :) Luka ja Taika sointuu kivasti yhteen.

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis nimi kyllä, ja tosiaan, sopii hyvin yhteen Lukan kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis nimi ja hyvin sopii sisarusten nimet yhteen! Toivottavasti saitte viettää onnistuneet nimiäiset! :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis nimi �� Mun lapsuudenkaverin tyttärien nimet ovat Taika Ja Eleonora ��

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.