10 x profiilikuva

Kaikki ovat varmaan jo kuulleet tästä superhauskasta profiilikuvahaasteesta, joka viikko sitten lähti liikkeelle Mamma rimpuilee - blogista? Ideana on siis esitellä omia facebookin profiilikuviaan kymmenen vuoden ajalta, aina yksi per vuosi. Minä liityin hieman mattimyöhäisenä facebookiin vasta vuonna 2009, joten ihan kymmentä vuotta naamakirjailua ei vielä ole takana. Yhdeltä vuodelta tulee siis spesiaalina kaksi kuvaa. Mutta ai että mikä itkettävän naurettava sekä myötähäpeää ja nostalgiaa herättänyt aikamatka tulikaan tehtyä, kun pitkästä aikaa sukelsi omaan profiikuva-albumiinsa. A-p-u-a. Olen kyllä joskus tainnut harrastaa pientä sensuuria facebook-sivullani, sillä ne kaikkein pahimmat ja noloimmat kuvat ovat mystisesti kadonneet... mutta ehkä ihan hyvä niin! 


2009

Haha, tää on näköjään mun ihan eka profiilikuva. Kylläpäs näytänkin pieneltä! Ikää tuolloin oli hurjat 20 vuotta. Muokkaus totta kai tyylikkään mustavalkoinen ja tukka sotkussa. Vastustin tosi kauan facbookiin liittymistä - syystä jota en enää itsekään kunnolla muista - mutta lopulta taivuin ystävien painostuksen alaisena muutettuani Tampereelta Helsinkiin opiskelemaan. Facebook oli tuolloin kyllä ihan eri maailma kuin mitä se on nykyään - kuinka moni kirjoittelee vielä statuksia seinälleen? Musta tuntuu, että ehkä 5% mun kavereista. Itse ainakin käytän facebookia nykyään lähinnä eri ryhmien seuraamiseen.


2010

Vappu, nuoruus, huolettomuus. Tällöin elin mielestäni maailman parasta ja tosi onnellista aikaa. Rakastin Helsinkiä ja kaikkia mun uusia ystäviä ja seikkailuja siellä. Olin saanut ihanan kaveriporukan uudesta koulusta ja vietettiin tässä ensimmäistä kertaa vappua yhdessä. 


2011

Vuonna 2011 asuin Brysselissä ja tässä kuvassa olin käymässä Lontoossa ystäväni luona. Vierailtiin Madame Tussaudsin vahamuseossa ja totta kai valitsin kaikista kuvista profiilikuvakseni juuri sen, jossa poseeraan Miley Cyruksen kanssa. Keskustellaanko hetki myös päivän asuvalinnasta? Pinkit shortsit, joiden alla sukkahousut sekä t-paita jossa on teksti "I love Swedish boys". Ja siis ihan itsestäänselvä valinta tämän asun kanssa on vielä heittää niskaan musta bleiseri??? Classy. Voin melkein vannoa, että jalassa mulla on converset.


2012

Brysselin jälkeen muutin Puolaan Kamilin luokse. Me oltiin tavattu Brysselissä ja seurusteltu alle puoli vuotta, mutta hulluudestaan huolimatta päätös oli oikea. Puolassa oli ihanaa (vaikkakin kielitaidottomuudesta johtuen haastavaakin) asua. Tämä kuva on otettu huhtikuussa ja silloin oli jo täysi helle päällä, kuten näkyy. Mä en ikinä rusketu, tässäkin olen vain kauniisti kärähtänyt.


2012

Kesällä 2012 me muutettiin Suomeen, kun pääsin yliopistoon opiskelemaan. Tässä ollaan viettämässä kesäpäivää Fiskarsissa. Tää kuva on aika järkky, mutta jokseenkin hellyyttävä. Tuntuu, että tuostakin on sata vuotta aikaa ja näytetään niin nuorilta!


2013

Kesällä 2013 olin kielikurssilla Puolassa. Siellä oli ihan hullu kesä silloin, välillä melkein 40 astetta lämmintä. Olin onneksi palannut takaisin tummempaan hiusväriin, joka sopii mulle paljon paremmin kuin tuollainen keltainen blondi! Tämä kuva on otettu yhdessä tosi kauniissa japanilaisessa puutarhassa Wrocławissa.


2014

Kesällä 2014 meille tuli koiranpentu, kun vauvaa ei haaveista huolimatta alkanut kuulua. Käytin ainoan viikon mittaisen kesälomani pennun kanssa olemiseen ja peruttiin meidän jo varattu Budapestin matkakin sen takia. Koko viikon satoi vettä. Parin kuukauden päästä koiranpennun tulosta tein positiivisen raskaustestin.


2015

Tämä kuva on otettu tammikuussa 2015, muistan sen päivänkin jotenkin tosi hyvin. Olin raskaana, mutten ollut vielä kertonut asiasta kovin monelle. Vaikka kuva on vain tällainen puhelimella otettu selfie, niin ainakin itselleni siitä välittyy tosi hyvin se, kuinka onnellinen silloin olin.


2016

Luka on tässä kuvassa tasan 9 kuukautta. Tää on nyt vain tällainen hauska tilannekuva - kenties yritin ottaa vain kuvaa itsestäni, mutta Lukan photobombaus tekikin siitä tuhat kertaa paremman. Mun mielestä tää kuva on vain tosi hauska.


2017

Nykyisen kuvani vaihdoin juuri hiljattain. Tässä sitä vaan hymyillään tuoreen äidin onnea vauva kainalossa. Ehkä mun tämän kesän tavoite voisi olla saada sellainen profiilikuva, joka ei ole selfie... oisikohan se uskottavampaa? 

Joko oot ottanut osaa haasteeseen?

xoxo Nelli

7 kommenttia

 1. Voidaan pitää photoshoot kunhan päästään täältä Tampereelle. ;) Ihania kuvia, ja ihan käsittämätöntä kuinka kauan vaikka tuosta Brysselistä jo on! Iih. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois pitää juu :D Ja niinpä! Tavallaan tuntuu että vastahan se oli, mutta samalla siitä on jo pieni ikuisuus. Ihan kuin ois tapahtunut jossain toisessa elämässä!

   Poista
 2. Sä oot kyllä mahdoton söpöliini - kivaa, kun päätit kans osallistua tähän haasteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 tää oli niin hauska haaste että ei voinut jättää väliin!

   Poista
 3. Tein omaan blogiini tästä hieman sovelletun version, koska en ole ollut vielä kymmentä vuotta Facebookissa ja jokaiselta vuodelta ei edes löytynyt kuvia :D Mutta tosiaan, tykkään aina lukea tälläsiä postauksia. Nää on jotenki tosi mielenkiintosia :)

  http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tulla kurkkimaan, näitä on tosi hauska lukea :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.