Vadelmanlehtiteetä ja huhtikuun mietteitä

Ihanaa, huhtikuu on täällä! Olen innoissani, koska huhtikuu kuulostaakin jo heti niin paljon keväisemmältä kuin maaliskuu (vaikka eilen vielä aamulla satoikin lunta, hyvä aprillipila neiti Keväältä!). Lisäksi voi olla, että meidän vauva syntyy huhtikuussa - siis apua, miten tämä aika on mennyt nopeasti! Ihan hullua ajatella, että tässä kuussa meidän perheessä voi oikeasti olla yksi tyyppi lisää.


Vaikka vauvan tuloon ei olekaan enää montaa viikkoa, niin ajatus siitä tuntuu usein vähän omituiselta, sillä en osaa tai pysty valmistautua siihen samalla tavalla kuin ensimmäistä lasta odottaessa. Taapero pitää kiireisenä, enkä ehdi uppoutua vauvakuplaan niin kuin silloin, eikä mitään isompia hankintojakaan ole tarvinnut tehdä. Nyt vielä kun tämä muutto sattuu loppuraskauteen, niin ei voi edes laittaa kunnolla vauvannurkkausta valmiiksi ja viikata pikkuvaatteita lipastoon. Jotenkin tässä vain leijuu sellaisessa odottavaisessa olotilassa. Viime maanantaina aloitin vihdoin vadelmanlehtiteen juomisen raskausviikkoja tultua kasaan 34+0. Tuntui, että on saatava tehdä edes jotain pientä ja konkreettista, jonka avulla edes henkisesti valmistautua lähestyvään synnytykseen. Vadelmanlehtiteestä ei googlettamalla juurikaan löydy tieteellistä faktatietoa, mutta sitäkin enemmän kirjoituksia blogeissa ja keskustelupalstoilla. En itsekään tiedä, uskonko aivan sataprosenttisesti vadelmanlehtiteen voimaan (tuskin), mutta sen lipittäminen tuntuu kuitenkin ihan hauskalta rituaalilta tässä loppuraskaudessa ja tuskinpa siitä ainakaan haittaa on! Vadelmanlehtiteen sanotaan vahvistavan kohdun ja lantionpohjan lihaksia sekä tehostavan supistuksia. Se ei saa synnytystä käynnistämään, mutta saattaa voimistaa jo olemassa olevia supistuksia ja näin nopeuttaa synnytystä. Vadelmanlehtiteen juomisesta löytyy paljon ristiriitaisiakin mielipiteitä: toisten mielestä sitä ei tulisi nauttia alkuraskauden aikana keskenmenoriskin vuoksi, joidenkin mielestä taas sitä voi juoda jo alkuraskaudessa kupin päivässä, ja myöhemmin lisätä määrää 2-3 kuppiin päivässä. Itse en halua ottaa mitään riskejä, mikäli asiaa ei ole oikeasti tutkittu, ja siispä aloitin teen juonnin vasta nyt. Ehkäpä joidenkin mielestä enää tässä vaiheessa aloitetusta vadelmanlehtiteestä ei ole mitään hyötyä, mutta kuten sanottu - ei siitä haittaakaan pitäisi olla, ja sitä paitsi tee on mielestäni myös ihan hyvän makuista, joten ihan mielelläni sitä olenkin nyt juonut. Itse olen toistaiseksi löytänyt vain tätä Clipperin vadelmanlehtiteetä, mutta mieluummin joisin irtoteetä. Kenties jostain luontaistuotekaupasta löytyisi sellaistakin, tietääkö kukaan?

Mulla myös todennäköisesti on edessä taas käynnistetty synnytys, joten ehkä omalla kohdallani teen juonnista ei sittenkään ole edes samanlaista hyötyä kuin jollekin muulle voisi olla. Enemmän mua siis kiehtoo ajatus siitä, että vadelmanlehtiteen on sanottu myös helpottavan synnytyksestä palautumista. Sen uskotaan esimerkiksi lyhentävän jälkivuodon kestoa - jos näin on, niin siitä olisin kyllä erittäin mielissäni! Niin tai näin, nyt on vadelmanlehtiteen juonti aloitettu ja voin ainakin kuvitella, että se jotain taikoja tekee kehossani! Jotenkin viime raskaudessa multa meni kaikki tällaiset jutut ohi - keskityin enemmän ehkä vain "olennaiseen" kun kaikki oli muutenkin silloin niin uutta ja ihmeellistä, joten ihan hauskaa että nyt tässä toisessa raskaudessa voi sitten kokeilla kaikkia tällaisia vippaskonstejakin. Millaisia kokemuksia teillä on vadelmanlehtiteen juonnista?  


Vaikka aavistelenkin vauvan syntyvän tässä kuussa, niin mikään ihan kauhea hoppu hänellä ei kuitenkaan vielä tarvitse olla. Itse asiassa olen vähän niin kuin tilannut, että vauva saisi syntyä huhtikuun viimeisellä viikolla eli raskausviikolla 38+jotain. Ennen sitä en missään tapauksessa ehtisi synnyttää, sillä varsinkin juuri siihen edelliselle viikolle olen tehnyt kaikenlaisia suunnitelmia! Varasin ajan muun muassa kulmien värjäykseen ja ripsien kestotaivutukseen, sekä koiralle trimmaukseen. Kampaajakäynnistäkin vielä haaveilen... Ja sitten on tosiaan se muutto, joka olisi ihanaa saada hoidettua pois alta ennen vauvan syntymää! No joo, tiedän kyllä että vauva tulee sitten kun tulee, eikä silloin kun minä niin päätän, mutta ainakin olen nyt toiveikas ettei tämä syntyisi ihan niin aikaisin kuin Luka. Kävi miten kävi, mutta olen tästä huhtikuusta tosi innoissani ja onnellinen. Uskon, että seuraavat viikot tulevat menemään nopeasti sillä tässä on tulossa vielä vaikka mitä kivaa ja jännittävää, joten on ihanaa kun ei tarvitse aivan kärvistellä näitä viimeisiä viikkoja peukaloitaan pyöritellen! 

xoxo Nelli

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Kochanie • Theme by Maira G.