Uutta lastenhuoneessa

Lukan huoneeseen on täällä blogin puolella kurkistettu viimeksi viime toukokuussa, joten nyt voisi olla sopiva hetki katsoa, miltä taaperon valtakunnassa näyttää näin melkein vuosi myöhemmin! Viime aikoina huone on saanut kokea pientä muodonmuutosta kun Luka siirtyi omaan huoneeseensa nukkumaan, ja huoneeseen tulleen sängyn myötä koko järjestystä piti miettiä uudelleen. Huoneessa ollut leikkiteltta ei enää mahtunutkaan lastenhuoneeseen, vaan se siirrettiin olohuoneeseen, ja muidenkin huonekalujen paikkoja piti hieman vaihdella. Samalla oli luonteva hetki päivittää huoneen ilmettä muutenkin, sillä olin ollut siihen jo vähän kyllästynyt, mutta raskausväsymyksen takia en oikein ollut aikaisemmin saanut ryhdyttyä tuumasta toimeen. Aiemmin Lukan huone oli paljon värikkäämpi, kun siellä oli esimerkiksi sinistä mattoa ja vihreää telttaa, mutta nyt halusin yleisilmeestä hieman seesteisemmän ja minimalistisemman. Huomaan, että minun on vaikea keskittyä ja rentoutua, jos ympärillä on liikaa virikkeitä, ja lastenhuoneessahan vallitsee helposti värikäs kaaos muutenkin... Siispä halusin, että huoneen päävärit olisivat valkoinen, musta ja harmaa, jolloin värikkäät lelut ja muut leikkisät yksityiskohdat eivät hypi niin räikeinä äidinkään silmille. 


Vaikka meillä on kuukauden päästä edessä muutto uuteen kotiin, niin on ollut kuitenkin piristävää uudistaa tätäkin kotia vielä pikkuisen näin kevään korvilla. Loppuraskauden myötä pesänrakennusviettini on huipussaan ja haluaisinkin tehdä täällä vaikka ja mitä - mutta tiedän kyllä, ettei se nyt tässä vaiheessa enää kannata. Uusi sänky ja puolapuut ehdittiin lastenhuoneeseen hankkia ennen kuin tämä ex tempore - muutto tuli tietoomme, mutta muuten ei kyllä enää tähän kotiin hankita yhtään uutta huonekalua! Siksipä yhteistyö Jollyroomin kanssa tuli nyt hyvään saumaan, sillä pienilläkin sisustusjutuilla saa kivasti (ja helposti) muutosta aikaan, kun suurempia hankintoja ei nyt enää tässä vaiheessa kannata tähän kotiin tehdä. 
Autot ovat tällä hetkellä ihan Lukan lemppareita, ja niinpä olen jo pitkään etsiskellyt hänelle kivaa automattoa huoneeseensa. Sitä aivan täydellistä yksilöä ei vain ole vielä osunut vastaan. Sellaiset riemunkirjavat matot olisivat itselleni kauhistus (vaikka muistan kyllä omasta lapsuudestani, että meillä veljeni kanssa oli juuri sellainen ja kyllähän se ainakin lasten mieleen oli...), joten sellaista en ole meille edes harkinnutkaan. Muutamia minimalistisiakin kivan näköisiä automattoja on viime aikoina kyllä ilahduttavasti tullut markkinoille, mutta luultavasti olen nähnyt niitä aina liian paljon blogeissa, joten olen ehtinyt jo kyllästyä koko mattoon ennen kuin sellainen olisi meille asti edes kotiutunut! Kun sitten näin Jollyroomin valikoimassa tämän Minituden autoratamaton*, oli se rakkautta ensisilmäyksellä! Tässä matossa on kaikki kriteerit kohdillaan: se on mustavalkoinen, hauska ja leikkisä sekä vähän erilainen kuin niin monet jo nähdyt automatot yleensä ovat. Ainakin vielä minulla äitinä on hyvin sananvaltaa sisustusasioissa, joten mielelläni valitsin nyt sitten tällaisen omaa silmääkin miellyttävän maton. Onneksi äidin lisäksi myös Luka on ollut uudesta matostaan innoissaan ja esimerkiksi noista pikkueläimiä on hauska bongailla matosta autoleikkien lomassa. Matto myös sopii hyvin lastenhuoneen tunnelmaan muutenkin: tuollaista "intiaaniteemaahan" Lukan huoneessa on ollut jo ennestään muun muassa hauskojen eläintaulujen muodossa.  


Maton lisäksi olen kaivannut Lukan huoneeseen myös jotain uusia säilytysratkaisuja. Leluja alkaa olla paljon ja haluan, että kaikille löytyy oma paikkansa, jotta iltaisin huoneen siivoaminen sujuisi helpommin ja sutjakammin. Lelujen pitäisi kuitenkin olla myös helposti saatavilla lapselle, joten siksi kovassa käytössä olevia leluja ei meillä ole säilytetty noissa Ikean Stuva-laatikostoissa, koska ne ovat vielä vähän raskaita Lukan itse saada auki. Jollyroomista löytyikin monia kivoja säilytysratkaisuja lastenhuoneeseen. Koska ihastuin niin kovasti tuohon Lukan uuteen automattoon, niin valinta oli helppo, kun samasta sarjasta löytyi myös aivan ihania ja tyyliin sopivia säilytyskoreja. Valitsimme kaksi isompaa ja kolme pienempää kankaista säilytyskoria, jossa seikkailevat nuo samat eläinhahmot kuin automatossakin. Isompiin Minituden 2-pack säilytyskoreihin* mahtuu hyvin kaikki Lukan duplot sekä muita isokokoisempia leluja. Noiden duplojen säilytys onkin aiemmin ollut vähän sellainen murheenkryyni, kun meillä ei ole ollut niille tarpeeksi isoa laatikkoa, jonne kaikki palikat mahtuisivat kerralla. Nyt mahtuu! Pienempiin, 3-pack säilytyskoreihin* on nyt toistaiseksi säilötty muita pienempiä leluja, kuten pikkuautoja. Luka itse taas keksi laittaa yhteen koreista kaikki duploeläimensä! Minä olen ihan mielettömän ihastunut noihin koreihin ja niiden yksinkertaiseen, mutta suloiseen grafiikkaan. Tästä Minitude-sarjasta löytyy muuten paljon muutakin kaikkea ihanaa, kuten seinäkoristeita ja unisieppareita, kannattaa kurkata jos tämä tyyli miellyttää!

Mitäs tykkäätte Lukan huoneen uudesta ilmeestä? Minusta huone muuttui kertaheitolla vähän isomman pojan huoneeksi, kun leikkiteltta lähti pois ja tilalle tuli tuo juniorisänky. Nyt en malta odottaa, että päästään muuttamaan uuteen kotiin ja saan sisustaa siellä sitten ihan sydämeni kyllyydestä! Onneksi nämä uudet jutut on helppo ottaa mukaan sinnekin ja lastenhuoneen yleisilme varmasti tuleekin säilymään hyvin samantapaisena kuin se on nyt, mutta saa nähdä millaiseksi se sitten ihan loppuviimein muodostuu. Ainakin toivelistalla on uusia sisustustyynyjä sängyn päälle sekä ehkä jotain kivoja postereita seinälle... Leppoisaa ja inspiroivaa sunnuntaita!

*Tuotteet saatu yhteistyössä Jollyroomin kanssa.

xoxo Nelli

2 kommenttia

  1. Ihania juttuja!? Varsinkin nuo Minituden tuotteet, pakko saada. :) Tsemiä pakkailuihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä ihania <3 Ja kiitos, tsemppejä varmasti tarvitaankin!

      Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.