Taaperon kotijumppa

Luka on aina ollut varsin vilkas ja energinen lapsi. Viitteitä aktiivisuudesta saatiin jo raskausaikana, eikä vauhti tässä miltei parin vuoden aikana ainakaan ole hiipunut, päin vastoin. Kun on lähtenyt alle 9 kuukauden ikäisenä kävelemään, niin kyllähän tässä kuluneen vuoden aikana on ehtinyt kehittää kaikkia muitakin motorisia taitoja aika hienosti. Erityisesti kiipeileminen on aina ollut Lukan lempipuuhaa (ja aiheuttaa äidille aika usein harmaita hiuksia, kun kaikki kielletyt ja vaaralliset kiipeilypaikat olisivat niitä kaikkein hauskimpia). Välillä nyt raskaana ollessani minulla on täysi työ pysyä pienen ikiliikkujani perässä ja aika usein joudun myös potea huonoa omaatuntoa siitä, etten aina oikein jaksa järjestää puuhakkaalle taaperolle samalla tavalla aktiviteetteja kuin normaalisti. Siispä tämä blogiyhteistyö Suomen Voimistelutuotteen kanssa tuli juuri täydelliseen saumaan, kun saatiin heiltä testattavaksi aivan mahtavat puolapuut! Näiden kanssa pikkuihminen nimittäin saa takuuvarmasti energioitaan purettua ihan sisätiloissakin. Lukalla riittää hauskaa ja minä nautin, kun näen poikani riemastuneet kasvot ja liikunnasta punaiset posket - niinäkin päivinä, kun en liitoskipujeni takia jaksa lähteä puistoon riehumaan.

Valitsimme meille valkoiset puolapuut lisäosalla ja leuanvetoulokkeella. Puolapuita on kolmea eri leveyttä: 60cm, 70cm ja 80cm ja me päädyimme tuohon leveimpään malliin, jotta puut sopisivat mahdollisimman hyvin aikuisenkin käyttöön. Värivaihtoehtoina valkoisen lisäksi on myös koivu ja musta; meidän kotiimme sopi kaikkein parhaiten tuo valkoinen. Nämä puolapuut ovatkin tosi kivannäköiset myös sisustusmielessä! Me asensimme puolapuut Lukan huoneeseen, mutta aivan hyvin ne voisivat ulkonäkönsä puolesta sopia melkeinpä minne tahansa muuallekin kotiin. 

Luka on harjoitellut puolapuilla kiipeämistä taaperojumpassa jo viime syksystä lähtien, joten hän tiesi heti mistä tässä hommassa on kyse ja oli myös välittömästi todella innoissaan saadessaan ihka omat puolapuut huoneeseensa! Näissä puolapuissa puolien välit ovat aavistuksen suuremmat kuin tutuissa jumpan puolapuissa, joten alkuun vaati hieman treenausta, jotta kiipeäminen näillä lähti sujumaan yhtä näppärästi kuin jumpassa. Hieman haastetta siis taaperolle! Nyt muutaman viikon jälkeen Luka kuitenkin kiipeää ihan ylös asti kuin vanha tekijä. Valitsimme puolapuihin liikuteltavan lisäosan, jotta puolapuilla treenauksesta saisi entistä monipuolisemman koko perheelle, ja Lukakin on nyt kiipeilyn lisäksi kovasti innostunut lisäosan tangolla roikkumisesta. Minua jaksaa aina hämmästyttää pienen poikani käsivoimat, sillä hän jaksaa roikkua tuossa vaikka kuinka pitkiä aikoja, keinutellen itseään edestakaisin. Pidämme lisäosaa yleensä sen verran alhaalla, että pudotus siitä ei ole liian korkea, ja Lukan mielestä juuri tuo pudottautuminen pehmeän tyynyn päälle onkin erityisen hauskaa. Tuon lisäosan pitäisi myös ehkäistä perheen pienimpiä kiipeämästä puolapuissa yksinään liian korkealle, mutta meidän pikkuapinaa se ei kyllä ole estellyt, vaan hän pääsee siitäkin huolimatta kiipeämään vaikka ylös asti... Vaikka normaalisti pidämme lisäosaa melko alhaalla, jotta Luka pääsee helpommin roikkumaan siinä, niin aika usein hän itse vaatii sen nostamista ylemmäs. Ilmeisesti korkeammalla roikkuminen on vieläkin hauskempaa, mutta silloin täytyy aina aikuisen olla vieressä valmiina ottamassa taapero vastaan. Vaikka Luka onkin taitava kiipeilemään, niin ihan yksin hänen ei kuitenkaan näillä vielä uskalla antaa temppuilla, ja ehdottomasti hankintalistalla onkin myös parempi patja alle tuon pienen tyynyn sijaan.


Lukan lisäksi myös me perheen aikuiset ollaan kovasti innoissamme näistä puolapuista! Itse en näin loppuraskaudessa ole vielä päässyt niitä kunnolla hyödyntämään, mutta veikkaisin että nämä tulevat kyllä olemaan kovassa käytössä sitten synnytyksen jälkeen, kun on aika alkaa karistaa kertyneitä raskauskiloja pois. Pienten lasten vanhempina se oma aika on hyvinkin kortilla, joten on kätevää kun kuntosalille lähtemisen sijaan voi treenata myös kotona. Silloin ei ainakaan voi käyttää tekosyynä sitä, ettei ehdi kun kotoakin löytyy hyvät välineet kuntoiluun! Suomen voimistelutuotteen sivuilta löytyy kattava liikepankki, jossa on kuvien kanssa esitelty monenlaisia treeniliikkeitä, joissa puolapuita voi hyödyntää. Kamil onkin meillä jo ottanut puolapuut osaksi lähes jokapäiväistä treenausta, joten tämä on todellakin ihan koko perheen juttu! Puolapuiden kaveriksi voisi hankkia vielä puiset voimistelurenkaat, ja silloin olisi kyllä jo aika hauska ja tehokas kotitreeni paketissa.
Yleensä isin treenatessa myös Luka innostuu lähtemään mukaan hauskanpitoon. Tällainen reilu kymmenenkiloinen taapero toimii aika hyvänä lisäpainona monissa liikkeissä, ja samalla kun mies saa treenistä hyödyt itselleen, niin on se myös hauskaa yhdessäoloa lapsen kanssa. Yllänäkyvät liikkeet ovat Lukan lemppareita silloin, kun hän ei ole itse puolapuilla kiipeilemässä tai roikkumassa. Olen tosi mielissäni siitä, että puolapuiden avulla saa helposti lisättyä liikuntaa myös sellaisiin sisäpäiviin, kun syystä tai toisesta ulkona juoksentelu jää vähemmälle.xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Tuohan on tosi kätevä! Luka näyttii nauttivan kiipeilystä, joten ihan nappivalinta varmasti nuo puolapuut! Jos meillä olisi enemmän tilaa, niin tilaisin meidänkin pienelle kiipeilijälle tuommoisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä tosi kivat! Eikä edes loppujen lopuksi vie niin kauheasti tilaa, jos ottaa vaikka vähän kapeamman mallin ja näähän on niin nätit että voi laittaa melkeinpä minne vaan kotiin ;)

   Poista
 2. Hienosti sujuu kiipeilyt! :) Me ollaan tykätty renkaista, mutta haaveilen että vielä joku päivä saataisiin mahtumaan puolapuutkin kotiin, tällä hetkellä ei vain ole oikein sopivaa paikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, välillä vähän liiankin hienosti kun aina pitäisi kiivetä kattoon asti :D Mä taas haaveilen nyt noista renkaista, olisi niin kiva lisä näihin! :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.