Syntymähetki-juliste, ihana muisto seinälle

En tiedä johtuuko tämä keväästä ja koko ajan lisääntyvästä valon määrästä, vai lähestyvästä synnytyksestä ja sen mukanaan tuomasta pesänrakennusvietistä, mutta minut on vallannut viime aikoina kova sisustusinto. Ja uudistamisen tarve. Haaveilen uusista keittiönverhoista, järjestyksen vaihtamisesta olohuoneessa ja jopa kokonaan uudesta kodista (jota itse asiassa menemme huomenna katsomaan!). Yksi iso konkreettinen muutos viime aikoina meidän kotona on ollut se, että Lukalle ostettiin vihdoin juniorisänky ja hän siirtyi muutama yö sitten pois meidän makkarista, omaan huoneeseensa nukkumaan. Siitä lisää myöhemmin, mutta täytyy sanoa että vaikka tuo siirto oli äidille kova paikka, niin olen vastapainona ollut myös aika innoissani päästessäni vihdoin sisustamaan kunnolla tuota meidän makuuhuonetta. Tähän asti kun siellä on lähinnä nukuttu eikä olla niin paljon panostettu makuuhuoneen ilmeeseen noin muuten. Mielessä on kyllä monta ideaa, ja kohtahan pääsee laittamaan sinne vauvannnurkkaustakin valmiiksi...  


Ostin sängylle uuden ihanan vaaleanpunaisen päiväpeitteen ja Kamil sai vihdoin ja viimein porattua hyllyt seinään, sängyn yläpuolelle. Pikku projekti, joka ei olekaan odottanut valmistumistaan tässä kuin noin vuoden päivät! Kunniapaikalle hyllylle pääsi jotain, joka puolestaan on ollut hankintalistalla jo kohta kaksi vuotta: Lukan syntymätiedoilla varustettu juliste nimittäin! Saimme julisteen Raamiin.fi - julisteverkkokaupasta ja olen siihen tosi ihastunut. Nykyään näitä syntymäjulisteita on markkinoilla monia erilaisia (ja moni askartelee mieleisiään ihan itsekin), ja minulla on ollut vähän valinnanvaikeuksia päättää, minkälaisen julisteen meille haluaisin. Toisissa on enemmän kuvia tai tekstiä, mutta loppujen lopuksi tykästyin itse juuri tähän todella yksinkertaiseen versioon. Julisteessa on pieni sydän ja kaikki oleellisimmat tiedot, mutta ei mitään ylimääräistä. Sopii hyvin juuri makuuhuoneeseen, jonne ehdottomasti julisteen halusin laittaa esille. Minusta on nimittäin kiva, ettei julisteessa tapahdu liikaa vaan huomio keskittyy juurikin siihen oleelliseen. Viereen tärkeä kuva Lukasta synnytyssairaalassa ja kimppu keväisiä kukkia, ja huoneen ilme muuttui jo niillä kertaheitolla jotenkin kotoisammaksi ja lempeämmäksi! Hyllyillä on onneksi sopivasti tilaa vielä toisellekin samanlaiselle julisteelle - Lukan pikkusisko tulee varmasti saamaan myös omansa viereen. Vaikka nuo lapsen syntymään liittyvät tärkeät numerot ovat varmasti tatuoitu jokaisen vanhemman mieleen ikiajoiksi, niin on kiva saada ne myös esille, konkreettiseksi muistoksi. Raamiin.fi on täysin kotimainen yritys, mikä itselleni on aina suuri plussa kun teen mitä tahansa uusia hankintoja. Myös julisteissa käytetty paperi on sekin kokonaan kotimaista, korkealuokkaista design-kartonkia. Verkkokaupan omistaja (sekä julisteiden suunnittelija ja kuvaaja) Heidi Lockmer kertoo paperista näin: "Tämä paperi on julisteidemme tunnusmerkki. Kaikki julisteet (paitsi valokuvajulisteet) painetaan tälle kyseiselle kartongille aina kokoon 30x40cm asti. Valokuvajulisteet painetaan 180g paperille ja kaikki samalle paperille, jotta saadaan värit pysymään tasaisen laatuisena eri kokoisissa tuotteissa." Tuo meidän juliste on kokoa 30x40cm ja laadukkaan paperin kyllä tunsikin heti käsissään kuvaa kehystäessä. Mikäli kevääntuoma sisustuskärpänen on puraissut sielläkin, niin suosittelen ehdottomasti tutustumaan verkkokaupan tarjontaan! Sieltä löytyy näiden erilaisten syntymähetki-julisteiden lisäksi esimerkiksi muitakin lastenhuoneeseen sopivia julisteita, graafisia julisteita sekä kuvajulisteita. Itse ihastuin erityisesti moniin mustavalkoisiin graafisiin julisteisiin, joista löytyy hyviä ja osuvia tekstejä - esimerkiksi tämä Ihme-juliste sopisi aika kivasti syntymähetkijulisteiden kaveriksi! Millaisia syntymäjulisteita te olette teettäneet lapsistanne?

Yhteistyössä Raamiin.fi & Mammalandia

xoxo Nelli

4 kommenttia

 1. Kiva yksinkertainen juliste! <3

  Meillä ei ole mitään syntymäjulistetta. Olen kanssa katsonyt monia erilaisia.

  Kiva kuulla, että me ei olla ainoita joilla nuo projektit vähän kestää :D
  Tai oikeastaan, kun mun mies ei oo mikään Puuha Pete eikä edes omisteta porakonetta.
  Toki meillä monta mistä saisi lainaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä tosi kiva! <3

   Meillä kyllä mies tykkää tehdä kaikkea tällaista, mutta silti se aloitus välillä vaan venyy :D Poraakaan ei ole ennen ollut mutta nyt kun se vihdoin ostettiin, niin ehkä nopeuttaa jatkossa vähän näitä projekteja ;)

   Poista
 2. Onpa hieno idea!
  Pitääpä itsekin laittaa korvan taakse :)

  Pakko myös lisätä tuohon, että ei kaikki miehet ole Remontti-reiskoja :D Itse olen suht käsi remppojen kanssa :D

  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.