Raskausviikko 34+0


Tuntuu, että viime aikoina aina maanantaisin paistaa aurinko ja ilma on niin keväinen, että kun tulen kirjoittamaan näitä raskausviikko-postauksia niin olen joka kerta älyttömän hyvällä tuulella! Tänäänkin on aamusta alkaen ollut ihana auringonpaiste ja mun olo on energinen ja hyvä. Saatiin nukkua pitkään (kahdeksaan!) ja aamupäivä nautittiin tästä kevätsäästä yhdessä koko perhe puistoillen. Mun fyysinen olo on helpottunut tosi paljon ja tuntuu kivalta, kun jaksaa taas paremmin tehdä muutakin kuin vain maata sohvalla... Ehkä tää kevät toimii vähän niin kuin lumelääkkeenä liitoskipuihin ja muihin oloihin. Harmaina päivinä olokin on sata kertaa raihnaisempi, kun taas tällaisina kuin tänään tuntuu siltä, että pystyy mihin vain. Että raskaus todella on naiseuden parasta aikaa, ja mitä kaikkea sitä sanotaankaan. Näistä päivistä otan kaiken irti ja nautin!


Lukan raskaudessa näillä samoilla viikoilla kirjoittelin ensimmäisistä oikeasti kivuliaista supistuksista. Muutenkin Lukaa odottaessa mua oli supistellut jo aika varhain, mikä oli yksi syy siihen miksi jouduin jäädä pois töistäkin jo raskausviikolla 26. Tuntuukin ihan hassulta, kun nyt tässä raskaudessa ei ole ollut supistuksia vielä juuri ollenkaan, ainoastaan harjoitussupistuksia lähinnä esimerkiksi reippaammin kävellessä, mutta niitäkin aika vähän. Hyvä juttu kyllä sinänsä, enkä niitä ihan vielä kaipailisikaan... Saa nähdä, mitä kroppa tykkää sitten kun muuttopuuhat alkavat ihan toden teolla, nyt olen kuitenkin pystynyt ottaa vielä suht rauhallisesti. 

Kulunut viikko on ollut diabeteksen suhteenkin helpompaa aikaa. Tuntuu, että verensokerit pysyvät nyt tasaisina paljon helpommin ja insuliinintarvekin on iladuttavasti jo vähän laskenut. Muistaakseni viime äitipolikäynnillä sanottiinkin, että näillä viikoilla alkaa usein helpottaa, kun istukkahormonin tuotanto alkaa vähentyä ja insuliini sitten toimia taas paremmin. Jälleen jos Lukan raskauteen vertaa, niin silloin insuliinintarve pysyi ihan yhtä suurena koko loppuraskauden ajan ja välillä verensokerien kanssa pärjääminen oli kyllä todella haastavaa. Oispa kyllä ihanaa, jos tässäkin suhteessa pääsisi tällä kertaa helpommalla, koska olen niin kova stressaamaan noista sokereista jos ne ovat vähänkään jotain muuta kuin "täydelliset". Terveisin perfektionisti... Aika usein kyllä mietin, että olisipa hauska päästä kokemaan ihan normaalikin raskaus ilman näitä diabeteksen tuomia hankaluuksia, mutta toisaalta - varmasti jokaisella on omat taistelunsa, oli sitten aivan terve tai ei. Siitä olen kyllä tosi onnellinen, että tässä raskaudessa mulla on käytössä sekä insuliinipumppu että Libre verensokerin seurantaan, jotka ovat molemmat helpottaneet hommaa tosi paljon verrattuna viime raskauteen, kun noita apuvälineitä ei vielä ollut. 


Muhun on viime päivinä iskostunut yhä voimakkaammin se ajatus, että tämä raskaus on oikeasti ihan pian ohi. Enää kolme viikkoa, mikäli vauva syntyisi samoilla viikoilla kun Luka, mutta toivottavasti päästäisiin nyt edes viikon pidemmälle. Kävi miten kävi, vähissähän nämä viikot ovat joka tapauksessa ja tuntuu jopa siltä, että tässä loppuvaiheessa aika on mennyt kaikkin nopeiten. Mä olen kyllä niin valmis saamaan tämän vauvan syliini, mutta samalla alkaakin yhtäkkiä iskeä pieni haikeus sekä tunne siitä, että aika loppuu kesken! Tosi ristiriitaista, mutta sellaistahan koko tämä raskaus on muutenkin. Ihanaa, kamalaa, pelottavaa, huikeaa, hämmentävää, raskasta - mutta niin ainutlaatuista ja rakasta. 

Pregnancy Milestone - kortit saatu Kiddex.fi


xoxo Nelli

4 kommenttia

 1. Sä olet niin käsittämättömän kaunis! Varmasti olo on kaikkea muuta kuin hehkeä aina välillä, mutta tuo sun kauneutesi on niin luontaista (ja varmasti on seurausta myös onnellisuudestasi!), että sitä ei nujerra raskauskaan. :*

  Oon jotenkin vaan niin onnellinen teidän puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Mira! Miten ihanasti sanottu, kiitos <3 Olo on tosiaan useimmiten kaikkea muuta kuin hehkeä, siksi on vähän hämmentävää mutta myös mieltä piristävää lukea tällaisia kommentteja. Pus sinä! <3 En malta odottaa KUN muutatte Tampereelle!!

   Poista
 2. Apua miten ihania kuvia, oot varmaan kaunein raskaana oleva nainen mitä oon nähnyt kääk!!! Ja toi mekko on aivan ihana. <3

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.