Hei, me muutetaan (taas)


Täytyy sanoa, että me ollaan kyllä kohta Kamilin kanssa aikamoisia muuttamisen ammattilaisia. Tämän meidän 6-vuotisen yhteiselomme aikana meillä on ehtinyt olla jo viisi yhteistä kotia: yksi Puolassa, kaksi Helsingissä ja kaksi täällä Tampereella. Ja arvatkaa mitä? Ihan kohta päästään siirtämään kimpsumme ja kampsumme yhteiseen kotiin numero kuusi. Siis kuusi vuotta ja kuusi muuttoa, ei yhtään hullumpi saldo. Niin, "mitä olisikaan vuosi ilman muuttamista", totesi Kamil aika lailla tasan vuosi sitten kun viimeksi pakkasimme muuttolaatikoita ja nuo samat sanat pääsemme lausumaan taas nopeammin kuin olimme ehkä kuvitelleetkaan.


Ei meidän varsinaisesti ollut tarkoitus muuttaa tästä nykyisestä kodista ihan näin nopeasti yhtään minnekään. Ollaan nimittäin viihdytty tässä tosi hyvin: sijainti on tosi keskeisellä paikalla keskustassa, mutta silti rauhallisella kadunpätkällä suuren puiston ja muutenkin hyvien ulkoilupaikkojen läheisyydessä. Autottomana kotiäitinä olen arvostanut sitä, että kaikki on lähellä. Lukan kanssa on helppo lähteä minne vaan, kun minnekään ei ole pitkä matka. Asuntokin on tosi kiva. Vaikka talo on vanha eikä puitteet kovinkaan modernit, niin on tässä oma charminsa. Tilaa on sopivasti ja ollaan pikku hiljaa saatu sisustettua koti koko ajan enemmän ja enemmän meidän näköiseksi. Ihan juuri hetki sitten uudistettiin vähän Lukan huoneen ilmettä ja vauvallekin on laitettu omaa nurkkaustaan valmiiksi meidän makuuhuoneeseen. Tuntuu, että vihdoin täällä alkaa olla valmista kun moni ikuisuusprojekti on viimein saatu päätökseen - ja sitten onkin aika taas lähteä. 


Valitettavasti näissä meidän taloissa on ollut purku-uhka jo pitkään ja tiedettiin se jo silloin vuosi sitten, kun tähän muutettiin. Mitään virallista ajankohtaa purkutöiden aloitukselle ei ole tiedossa ja optimisteina toivottiin, että saataisiin tässä useampi vuosi asustella, koska kieltämättä tuo jatkuva muuttaminen on jo alkanut tympiä. Vuodenvaihteessa luettiin lehdestä, että talojen purkaminen haluttaisiin aloittaa alkuvuodesta 2018, ja vaikka se ei vielä mikään virallinen tiedote meille asukkaille ollutkaan, niin päätettiin kuitenkin sivusilmällä alkaa katselemaan uutta kotia, jos vaikka jotain kivaa tulisi vastaan ennen kuin edessä olisi se pakkomuutto. Viime perjantaina eteen osui yksi kiva vuokrakämppä, joka vastasi aika hyvin meidän sille asettamia kriteerejä ja päätettiin kokeilla hakea sitä, ihan vaan varmuuden vuoksi. Ilman sen suurempia odotuksia, koska varmasti hakijoita olisi monia muitakin meidän lisäksi. Meni kaksi tuntia, kun puhelimeni piippasi ja asuntoa tarjottiin juuri meille. Mietintäaikaa annettiin muutama päivä, sunnuntaina päästiin katsomaan asuntoa ja eilen päätettiin, että kyllä me nyt vaan muutetaan. Ja tässä sitä nyt ollaan: valmiina pakkaamaan tavarat taas banaanilaatikkoihin ja aloittamaan meidän elämä nelihenkisenä perheenä ihan uusissa maisemissa.


Tämä muutto tulee kyllä ajoittumaan pahimpaan mahdolliseen saumaan ja vähän jo etukäteen hirvittääkin, että miten tästä selvitään. Virallisesti muutetaan 1. toukokuuta, mutta avaimet saadaan luultavasti jo edeltävällä viikolla. Vauvan laskettu aika on 8.5., mutta uumoilen hänen syntyvän joko huhtikuun viimeisellä tai toiseksi viimeisellä viikolla - eli siis juuri tämän muuttorumban aikoihin! En siis todellakaan halua vielä ajatella liikaa sitä, miten ihan oikeasti saadaan tuo muutto hoidettua, mutta eiköhän ne asiat taas jotenkin lutviudu kuten tapana on. Täytyy vain aloittaa tavaroiden pakkaaminen hyvissä ajoin ja hommata tarpeeksi apukäsiä itse muuttamiseen, koska minä en ainakaan pysty tekemään siinä yhtään mitään. Toivottavasti en ainakaan ole synnyttämässä just sinä päivänä kun pitäisi muuttaa! 

Onneksi uuden kodin kaikki plussat kuitenkin voittaa muuttostressiin liittyvät miinukset. Asunto sijaitsee rauhallisella alueella, mutta ei silti kovin kaukana keskustasta. Mulla tulee olemaan sieltä alle vartin pyörämatka tulevaan kouluuni, ja vieressä on hyvät ulkoilumaastot - sekä uimaranta! Alueella on paljon lapsiperheitä ja kuulemani mukaan tosi turvallista ja viihtyisää. Asunnossa on suurin piirtein saman verran neliöitä kuin tässä nykyisessäkin eikä me toistaiseksi enempää tilaa kaivatakaan. Lisäksi meillä tulee vihdoin olemaan oma pieni piha, josta olen haaveillut jo pidemmän aikaa! Tulee varmasti helpottamaan elämää koiran ja kahden pienen lapsen kanssa ja mä jo haaveilen siitä, kun voidaan kesällä juoda aamukahvit omalla terassilla. Vaikka tämä muuttoajankohta ei kaikkein ihanteellisin sinänsä olekaan, niin olen kyllä iloinen siitä, että päästään uuteen kotiin just näin kesän kynnyksellä. Kesä on paras aika muuttaa, koska silloin saa kaikki parhaat asiat irti uudesta asuinympäristöstä. Mä en niin malta odottaa tulevia vaunulenkkejä metsäpoluilla, kun Luka voi samalla ajella potkupyörällä vieressä, tai piknik-retkiä koko perheen voimin sinne uimarannalle. Välillä musta tuntuu haikealta muuttaa pois tästä nykyisestä kodista, mutta oon ihan varma, että tää on kuitenkin oikea päätös ja uusikin koti tulee tarjoamaan meille kaikkea ihanaa. Kunhan nyt vaan selvitään siitä muutosta, niin kaikki on hyvin.

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Oi ihana juttu. :)
  Mekin muutettiin miehen kanssa aikoinaan ties kuinka monta kertaa, mutta nyt asuttu reilut 8 vuotta tässä talossa.
  Nyt vain ahkeraa pakkaamista ja hyvät merkkaukset laatikoihin, niin helpompi järkätä tavarat paikoilleen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin toivon, että tässä kodissa asuttaisiin nyt vähän pidempään ja jospa seuraava olisi sitten jo se meidän ihan oma koti :)

   Jep, pakkaaminen pitää kyllä aloittaa hyvissä ajoin...!

   Poista
 2. Huh, aikamoista - itsekin olen elämäni aikana muuttanut keskivertosuomalaista enemmän, mutta melkoinen tahti on teilläkin ollut :D Toisaalta muuttamisessa on se hyvä puoli, että yleensä mukana ei tule raahattua asunnosta toiseen turhaa tavaraa! Tsemppiä loppumetreille raskauteen ja muuttorumbaan :)

  ps. Onko TRE-blogit vielä hengissä, FB sivusto tuntuu olevan melko hiljainen, vain blogi tai pari päivittää sinne sivuille uusimpia postauksiaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä hyvä puoli muuttamisessa että tulee karsittua kaikki turha pois! Kummasti sitä kaikenlaista vaan aina kertyy. Veikkaanpa, että aika paljon tavaraa tulee taas lentämään kierrätykseen, vaikka edellisestä muutosta ja karsimisesta on vaan se vuosi aikaa. :D

   Joo, TRE-blogit on kyllä ikävästi hiljentynyt viime aikoina... Mälsää, koska kyllähän täällä Tampereellakin on paljon hyviä bloggaajia! :)

   Poista
 3. Ei muuta kuin hurjasti tsemppiä ja positiivista mieltä muuttopuuhiin! Aikamoinen ajoitus, mutta varmasti auttaa kun aloittaa hommat ajoissa! Ja ihanaa sitten aloittaa nelihenkisenä perheenä uudessa kodissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppejä tarvitaan mutta eiköhän tästäkin selvitä, pakko se vaan on :D

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.