Toisen kierroksen vauvahankinnat

Huomaan, että tässä toisessa raskaudessa sitä on paljon maltillisempi vauvahankintojen suhteen kuin ensimmäisessä. Lukaa odottaessa se vaunujen, pinnasänkyjen ja muiden tarvikkeiden vertailu ja shoppailu oli olennainen osa vauvan tuloon valmistautumisessa, ja sitä teki mielellään ja innostuneena. Ja kun etukäteen ei vielä ollut mitään (eikä varsinkaan kokemusta mistään!), niin ostoslistakin oli aika pitkä. Nyt meiltä taas löytyy jo Lukan jäljiltä aika paljon kaikkea ja niiden puuttuvienkin tarvikkeiden suhteen sitä ottaa aika rennosti, asenteella kyllä tässä vielä ehditään... Ajattelin nyt kuitenkin tehdä tässä sekä itseni että toivottavasti teidänkin iloksi pientä listausta siitä, mitä vauva-ajan hankintoja meiltä jo löytyy ja mitä kenties tarvitsee vielä Potulle hankkia. Kuvituksena muutamia vaatteita, joita ollaan Potulle tässä jo osteltu. Vaatehankinnat ovatkin yllättäen sellainen osio, joka alkaa olla jo aika hyvin hallinnassa! Mutta kun on niin vaikea vastustaa kaikkea vaaleanpunaista, röyhelöitä ja pieniä mekkosia...


ÄITIYSAVUSTUS

Lukalle äitiysavustuksen ottaminen pakkauksena oli ihan itsestäänselvä valinta, ja silloin vielä olin ihan varma, että mahdolliset tulevatkin lapset saisivat jokainen omat pakkauksensa. Toinen vauva tuleekin meille nyt näin pienellä ikäerolla, joten sitä pakkauksen ottamisen järkevyyttä alettiin kuitenkin miettiä uudelleen ja lopulta päädyttiin siihen, että avustus otetaan rahana. Tietenkin pakkauksessa on se oma fiiliksensä, mutta varsinkaan kun emme edes todennäköisesti saisi vuoden 2017 pakkausta, niin kyllä se 140 euron arvoinen avustus kuitenkin vei voiton. Lukan pakkauksen käytetyimmät jutut ovat tallessa ja loppujen lopuksi suurinta osaa vaatteista ei edes tullut kovinkaan paljon käytettyä, joten tuolla rahalla saamme varmasti paljon enemmän oikeasti tarpeellisia hankintoja maksettua. Hakemus Kelalle on jo tehty ja viime viikolla juuri tulikin postissa päätös siitä!

VAUNUT - TUPLAT VAI EI?

Tätä kysymystä ollaan pyöritelty mielessä melkeinpä siitä lähtien, kun plussa pamahti raskaustestiin. Onko meillä tarvetta sisarusvaunuille, minkälaiset niiden pitäisi olla, mistä ne hankittaisiin... Asiaa ei olla vieläkään ihan sataprosenttisesti lyöty lukkoon, mutta tällä hetkellä olemme kallistuneet sen puoleen, että tuplia ei hankita. Luka viihtyy nykyään todella huonosti rattaiden kyydissä ja varmasti kesällä vielä vähemmän. Mun mielestä olisi kyllä todella kiva ajatus tehdä pitkiä kävelylenkkejä molemmat lapset kyydissä, mutta se vaan ei oikein Lukan kanssa enää onnistu. En siis tiedä, onko mitään järkeä ostaa tuplia, jos toinen lapsista kuitenkin tulee aina väkisin pois sieltä istumasta, kun haluaa mieluummin kävellä tai olla kantorepun kyydissä. Luultavasti hankitaan siis vain seisomalauta, ja toivottavasti pärjäillään sillä. Vaunuina meiltä löytyy Brio Smile - yhdistelmävaunut, joihin ollaan oltu Lukan kanssa tyytyväisiä - ne ovat hinta-laatusuhteeltaan varsin hyvät perusvaunut ja edelleen hyvässä kunnossa, vaikka ovatkin olleet kovassa käytössä monenlaisissa eri maastoissa ja tilanteissa. Pehmeää kantokassia ollaan nyt mietitty myös noihin vaunuihin hankittavaksi, koska varsinkin nyt kahden lapsen kanssa sellaisesta voisi olla enemmän iloa. Lisäksi meillä on Brio Pony - rattaat, joissa Lukaa voi kyyditä silloin kun vauvaa puolestaan kantaa repussa tai liinassa.

KANTOVÄLINEET

Koska tuplia meille todennäköisesti ei tule, niin kantovälineet tulevat varmasti olemaan suuressa roolissa meidän arjessa. Meiltä löytyy standardikokoinen Tulan kantoreppu ja siihen vauvatuki sekä erilaisia liinoja. Trikoinen kantoliina tulee varmaankin käyttöön ihan alkuviikkoina ja sen lisäksi kudottuja kantoliinoja löytyy useampia eri mittaisia. Multa löytyy myös rengasliina, mutta harkitsen sen myymistä, koska en Lukan kanssa sitä oikein oppinut käyttämään - vaikka toisaalta houkuttelisi vähän opetellä sen käyttöä nyt paremmin, sillä se voisi kyllä olla monessa tilanteessa kätevä. Lisäksi meillä on kantorinkka ja tilaukseen on juuri laitettu taaperokoon Tula, jotta voidaan Lukaakin vielä kantaa. Standardikoko alkaa nimittäin jo käymään pieneksi. Muhun on kyllä nyt taas iskenyt pahemman luokan liinahulluus! Tuntuu, että kun ei tässä oikein ole mitään kummempia hankintoja uudelle vauvalle tekemättä, niin ihastelen ja himoitsen sitten erilaisia ihania kantoliinoja kokoelmiini... 


PINNASÄNKY + MUUT NUKKUMISJUTUT

Lukan olisi tarkoitus pian siirtyä uuteen sänkyyn, joten Ikean Gulliver - pinnis siirtyy sitten vauvan käyttöön. Ensimmäiset kuukaudet tämäkin vauva saa tosin nukkua meidän suvun perinnekehdossa, aivan kuten Lukakin. Perhepedissäkin varmaan tullaan nukkumaan vähän rohkeammin kuin Lukan kanssa, jota ei uusina vanhempina ihan pienenä kyllä uskallettu ottaa meidän väliimme nukkumaan. Pinnikseen pitäisi hommata vielä mobile ja luultavasti ainakin uusia petivaatteita ja reunapehmuste.

IMETYSTARVIKKEET

Lukan jäljilta meiltä löytyy ainakin rintapumppu, maidonkerääjiä ja imetystyyny, jotka kaikki olivat meille tuiki tarpeellisia Lukan kanssa. Myös imetystoppeja ja -liivejä löytyy jonkin verran, mutta muutamat uudet ja parempikuntoiset aion vielä hankkia. Lähempänä vauvan syntymää tai synnyttyä pitänee sitten hankkia vielä esimerkiksi nännivoidetta, rintakumin luultavasti saa taas sairaalasta jos sellaiselle näyttäisi olevan tarvetta. Muutama tuttipullokin varmaan hankitaan, ellei jostain kaappien kätköistä sellaisia vielä löydy. Söpö-imetyssuoja on myös tallella Lukan ajoilta, ja se oli kyllä tosi kätevä sellaisiin hetkiin, kun halusi hoitaa julki-imetyksen hieman huomaamattomammin.

HOITOPÖYTÄ VAI -ALUSTA?

Lukan kanssa pärjättiin ihan hyvin pinnasängyn päälle laitettavalla kovapohjaisella hoitoalustalla, ja sellainen aiotaan hankkia nytkin. Lukan hoitoalusta vain oli käytettynä ostettu ja loppua kohden sen verran huonossa kunnossa, ettei sitä enää uudelle vauvalle olla säästetty, joten sellainen on nyt hankintalistalla. Meidän kylppäri on sen verran pieni, ettei sinne varsinaista hoitopöytää oikein mahdu ja muutenkin käyttöaika sillä on melko lyhyt, joten ei viitsitä ostaa uutta huonekalua vain sen takia. Meidän makkarista on lyhyt matka kylpyhuoneeseen, joten se ei ole mikään ongelma.


SITTERI?

Lukalle ei hankittu ollenkaan sitteriä, vaan meillä oli Tripp Trappiin kiinnitettävä Newborn set, joka meille riitti ihan hyvin. Kokemuksia newborn setistä voi lukea lisää täältä. Nyt olen vähän miettinyt myös lattialle laitettavan sitterin hankkimista, koska silloin vauva voisi hyvin olla mukana meiningeissä myös lattiatasolla, kun vaikka leikitään Lukan kanssa. Sitteri olisi kätevämpi myös ottaa mukaan esimerkiksi kylppäriin oman suihkun ajaksi, kun Tripp Trappin kantaminen on aika raskasta. Toisaalta en kuitenkaan tiedä, haluanko sitteriä hankkia, koska olen enemmän tykännyt pitää vauvaa ihan vain lattialla, jossa hän pääsee sitten paremmin harjoittelemaan liikkumista kuin sitterissä istumalla. 

VAATTEISTA

Vaatteita on tosiaan tullut ostettua jo ihan hyvät määrät - heti kun saatiin ultrassa "tyttölupaus", niin on ollut aika vaikea hillitä itseään. Tällekin vauvalle ollaan ostettu suurin osa vaatteista kirppiksiltä, ihan vain muutamia hankintoja on tehty uusina. Mun hankinnat ovat aika tyttömäisiä, sillä rakastan itsekin kaikkea vaaleanpunaista, joten on ollut vaikeaa olla sortumatta juurikin kaikkeen pinkkiin ja ihanaan. Onneksi vastapainoksi ollaan säästetty tälle vauvalle myös jotain Lukan vähän poikamaisempiakin vaatteita, joten ei meidän neitiä ihan pelkästään vaaleanpunaiseksi hattaraksi tulla pukemaan. Eilen juuri käytiin läpi hankintoja ja huomasin, että meiltä puuttuu kokojen 50-56 vaatteet melkein kokonaan, kun yleensä aina tulee valittua 62-68. Että kyllä tässä vielä kirppiskierrokselle pääsee ennen babyn syntymää... Jotenkin olen myös ihan unohtanut, miten tällainen kevätvauva puetaan ulos, joten jonkinlaista haalaria täytyy kyllä vielä hankkia, kun Lukalta ei oikein ole noin pienessä koossa tallella mitään ulkovaatetta.

MITÄ MUUTA LÖYTYY JO...

♥ turvakaukalo
♥ itkuhälytin
♥ leikkimatto ja vauvaleluja
♥ harsoja
♥ lämpöpussi vaunuihin
♥ kylpyamme


MITÄ MUUTA VIELÄ TARVITAAN...

♥ vaunulelu (Lukalla oli sininen Ainu-pupu, tytölle haluan myös omansa!) 
♥ hygieniatarvikkeita (vaippoja, kosteuspyyhkeitä, talkkia, hoitovoidetta jne.)
♥ muuta pientä (tutteja, vauvalle sopivia pyykinpesuaineita...)

EHKÄ OSTETAAN TAI SITTEN PÄRJÄTÄÄN NYTKIN ILMAN...

♥ unipesä
♥ hoitolaukku (tavallaan ihan turhake, tavallaan oisi niin kiva!)
♥ kapalopussi (Love To Dream olisi ihana ja äitiäni olen yrittänyt houkutella kutomaan meille toukkapussin)


Huh huh, muistinkohan nyt varmasti kaiken? Tuota "ehkä" - listaa voisi varmasti jatkaa loputtomiin, vauvoille kun löytyy nykyään vaikka mitä ihanaa ja kivaa... Onneksi sellaisia isompia pakollisia hankintoja ei kuitenkaan loppujen lopuksi pahemmin ole, joten eiköhän tässä aika leppoisin mielin saa jatkaa vauvan odotusta edelleen eikä tarvitse lähteä mihinkään paniikkiostoksille. Tuleeko teillä vielä mieleen jotain, mitä listaan voisi, pitäisi tai kannattaisi lisätä? 

xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. Ihania vaatteita olet löytänyt 😍 Me ollaan tykätty pitää vauvaa sitterissä sillä siinä isosiskokin voi hoitaa vauvaa ilman pelkoa päälle pääsemisestä. Isosisko kun rakastaa vauvan halimista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytölle löytyy kyllä niin paljon kaikkea ihanaa :D Sitteri voisi kyllä olla kätevä monessa tilanteessa :) Saa nähdä, hankitaanko vielä meillekin sellainen vai pärjätäänkö tuolla Tripp Trappin istuimella.

   Poista
 2. Ihania löytöjä :) Mekin ollaan mietitty jonkun verran tuota vaunuasiaa, vaikka juu, aikaa on vielä paljon :D Liinailu kiinnostais myös , se jäi väliin meillä esikoisen kanssa. Otetaan myös äitiysavustus rahana, vaikka toki kiinnostaa silti kovasti, että minkälaiseksi tämän vuoden pakkaus paljastuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi vaunuasia kyllä on tuottanut paljon päänvaivaa, toivottavasti tehtiin oikea päätös :D Vaikka saahan ne sitten vielä myöhemminkin hommattua, jos oikeasti tuntuu siltä ettei pärjätä ilman. Liinailua (tai reppua) suosittelen kyllä lämpimästi, helpottaa arkea kummasti. Muakin kiinnostaa kovasti nähdä millainen se 2017 vuoden pakkaus on :)

   Poista
 3. Moi! Tuo seisomalauta on kyllä toiminut ainakin meillä. Pieni pääsee hetkeksi levähtämään tarvittaessa TAI äiti pääsee välillä kävelemään vähän nopeammin, kun jokaista kukkaa ja kiveä ei jäädä ihastelemaan ;)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä se ihan vaan kävellen tulisi olemaan aika hidasta taaperon vauhdilla...!

   Poista
 4. Ihania pikkuvaatteita! <3 Hyvällä mallilla on jo teidän vauvahankinnat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä ihan syötävän söpöjä, hulluus meinaa iskea kun pääsee taas shoppailemaan minivaatteita :D Nyt toisen kanssa pääsee kyllä ihanan helpolla hankintojen kanssa, kun suurin osa tarvikkeista on vielä esikoiselta tallessa :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.