Raskausviikko 30+0 ja viimeiset neuvolakuulumiset

Nyt ollaan edetty tämän raskauden viimeisen kymppiin! Muistan, kun Lukaa odottassa tähän kolmosella alkavaan numeroon pääseminen tuntui tosi tärkeältä etapilta, ja onhan se sitä kieltämättä nytkin. Tuntuu, että vauvan syntymä on jo ihan nurkan takana. Vaikka laskettuun aikaan on vielä se kymmenen viikkoa, niin olen kyllä asennoitunut siihen, että tämä vauva tulee hieman aikaisemmin kuten Lukakin. Yritän kuitenkin tässä vaiheessa olla vielä liikaa spekuloimatta sitä ajankohtaa, vaan elellään viikko ja päivä kerrallaan. 


Tänään kävin neuvolassa viimeistä kertaa tässä raskaudessa. Halutessani olisin saanut kyllä ajan vielä loppuraskauteenkin, mutta koska tästä eteenpäin mulla alkaa olla äitipolikäyntejä niin tiheään, niin en kokenut niiden lisäksi vielä neuvolassakin ravaamista tarpeelliseksi. Mulla on kyllä niin ihana neuvolantäti, että sinänsä ihan mielelläni olisin käynyt siellä vaikka vaan juttelemassa, mutta ehkä se ei nyt kuitenkaan oikeasti ole tarpeen. Mitään kummempaa ei tällä(kään) neuvolakäynnillä tullut esiin ja kaikki asiat olivat ihan kunnossa. Painoa on tähän mennessä raskautta tullut 11 kiloa, mikä on lähtöpainoni huomioiden ihan sopiva lukema ja viikkopainonnousukin on pysynyt alkuraskauden jälkeen tasaisena ja maltillisena. Sf-mitta otettiin nyt ensimmäisen kerran tämän raskauden aikana, ja se oli 28cm eli hieman yläkäyrällä. Katselin Lukan raskauden äitiyskortistani, että silloin mulla oli ollut raskausviikolla 31 tuo sama lukema, joka sillä viikolla taas oli ihan keskikäyrällä. Äitipolikäyntien ultrissahan sitä vauvan kokoa seurataan tarkemmin, joten en nyt tästä sf-mitasta sen kummempaa stressiä etukäteen ota. Toki toiveena on, ettei vauva nyt ihan jättiläiseksi kasvaisi! Hemoglobiinikin tarkistettiin, sillä olen ollut viime aikoina ihan äärettömän väsynyt. Välillä tuntuu ylivoimaiselta jaksaa kello kahteentoista ja Lukan päikkäriaikaan asti, eikä kolmen tunnin päiväunetkaan pelasta loppuiltaa haukottelulta ja koomaamiselta. Arvot olivat kuitenkin ihan kunnossa, joten tiedä sitten mistä tämä väsymys johtuu. Toivon, että maaliskuu ja koko ajan valoisimmaksi muuttuvat päivät toisivat ainakin pientä helpotusta asiaan!


Viime viikko oli raskausvaivojen suhteen mukavan kivuton, kun olin flunssassa enkä tehnyt juuri mitään, vaan otin tosi rauhallisesti ja sain lepäiltyä kunnolla. Tänään sitten kävelin aamulla pari kilometriä neuvolaan ja takaisin, ja se onkin tuntunut heti olossa. Liitoskivut palasivat ryminällä takaisin ja kaikki liikkuminen on yhtä kipua ja tuskaa. Käytiin vielä illalla Ikeassakin, jossa kesti varmasti tuplasti enemmän aikaa ihan vain siksi, että liikun niin hitaasti vaappuen kuin ankka! Tuntuu kyllä kurjalta, kun on fyysisesti näin raihnainen. Olen myös huomannut, että nyt viime aikoina muhun on jo alkanut iskeä sellainen erakoitumis- ja kotonapesimisvaihde päälle, mikä oli viime raskaudessakin mutta vasta vähän myöhemmillä viikoilla. Tuntuu, ettei oikein jaksaisi olla sosiaalinen ja haluaisi vain olla oman perheen kesken ja laittaa kotia kuntoon, valmiiksi vauvaa varten ja uudistaa sisustusta muutenkin. Ehkä tämä on sellaista henkistä rauhoittumista ja valmistautumista tulevaan. Toivoisin kyllä silti saavani vielä vähän positiivisia energioita takaisin, sillä onhan tässä kuitenkin vielä pari kuukautta aikaa vauvan tuloon, joten ei tässä nyt sentään ihan vielä tarvitsisisi aivan erakoksi ryhtyä!

xoxo Nelli

10 kommenttia

 1. Niin ihana masu.♥ Ja ajatella, että ei enää kauan kun vauva on jo masun toisella puolella.♥ Tosin siellä ne viikot voi tuntua pitkiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :*' toivottavasti vikat viikot menee yhtä nopeasti kuin tähänkin asti!

   Poista
 2. Suloinen vauvamasu ja tuo mekko <3 Todella hyvin sopii sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Oot aivan upean näköinem! Raskaus pukee sua todella hyvin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :* Tällainen kommentti piristää mieltä kun oma olo on kaikkea muuta kuin hehkeä...!

   Poista
 4. Jännittäviä aikoja siellä elellään! Tsemppiä ja energiaa viimeiselle kympille!

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.