Raskausviikko 26+0

Taas olisi aika uusimpien masukuulumisten, vaikka eipä täällä erityisesti mitään uutta auringon alla olekaan. Olo on edelleen ihan hyvä; vaikka liitos- ja selkäkipuja on, niin olen huomannut, että mieli on kuitenkin ollut viime aikoina erityisen positiivinen. En ole enää jatkuvasti ihan niin pinna kireällä ja kiukkuinen kuin vielä jokin aika sitten, hah! Ja hyvä niin. Tällä hetkellä tuntuu vain siltä, että päivät ja viikot soljuvat eteenpäin mukavan leppoisasti, meillä taaperon kanssa arki sujuu kivasti ja muutenkin vain odottelen positiivisin mielin kevättä ja kaikkea tulevaa. Masuvauva on kova jumppaamaan enkä ole havainnut tällä olevan mitään erityistä päivärytmiä, vaan potkuja satelee samalla tavalla ihan kaikkina vuorokaudenaikoina. Viime aikoina potkuja ei ole tuntunut enää yhtä paljon niin alhaalla kuin ennen, joten voisikohan olla, että tyyppi on heittänyt itsensä ympäri eikä olekaan enää perätilassa? Tälläkin kirjoitushetkellä tunnen napakoita potkuja mukavasti suoraan kylkiluissa. No, ensi viikolla päästään taas ultraan ja siellähän se sitten selviää, miten päin vauva nyt hengailee.


Olo alkaa olla kyllä jo todella iso ja kömpelö. Ei se näistä mekkokuvista välttämättä niinkään välity, mutta kun peilin edessä nostan paitaa ylemmäs, niin tunnen itseni kyllä aikamoiseksi valaaksi. Kenkien jalkaan laittaminen ja muu kumartelu alkaa olla hankalaa ja tuntuu epämukavalta. Onneksi taaperon voi aina nakittaa noukkimaan lattialle tippuneet tavarat ja sen hän kyllä tekeekin mielellään, iloisena vain siitä kun saa auttaa äitiä! Yllättävää kyllä, nukun yöni edelleen aivan loistavasti, vaikka tämä pötsi muuten niin kovin hankalalta tuntuukin. Lukaa odottaessani kirjoitin näillä samoilla viikoilla blogiin näin: "Nukun öisin melko huonosti, sillä selkä- ja lonkkakivut herättelevät useamman kerran yössä, eikä asennon vaihtaminen kyljeltä toiselle sujukaan enää ihan tuosta noin vain, vaan vaatii sen että nousee ensin (suurella vaivalla ähisten ja puhisten) istumaan ja siitä sitten yrittää kellahtaa sille halutulle kyljelle." Otan kyllä kaiken ilon irti näistä hyvistä öistä niin kauan kuin sitä suinkin kestää! Viime raskaudessa tähän mennessä tuntui olevan muutenkin paljon enemmän kaikenlaista vaivaa. Välillä liitoskivut pakottavat kyllä nytkin jumittumaan sohvalle, mutta tässä viime päivinä olen pystynyt tekemään taas melko pitkiä ja reippaita kävelylenkkejä ja yllättynyt siitä ihan itsekin! 


Viime aikoina on pesänrakennusvietti alkanut nostaa päätään, sitä kun ei vielä tähän mennessä aiemmin ole erityisemmin ollut. Nyt tekisi mieli vain sisustaa kotia uuteen uskoon ja mietin jatkuvasti meidän tulevia nukkumajärjestelyjä ja haaveilen prinsessakatoksen rakentamisesta vauvan pinnasänkyyn. Tänään kannoin kirpputorilta taas kassillisen vaatteita kotiin ja tekisi mieli jo alkaa pestä pientä vauvapyykkiä ja viikata bodyt valmiiksi käyttäjäänsä odottamaan. Lisäksi sain tänään myös vihdoin aikaiseksi tehdä Kelaan hakemukset äitiysavustuksesta, vanhempainpäivärahasta sekä lapsilisästä, joten taas voi vetää yhden kohdan yli to do - listalta. Joitakin hankintoja on vielä tekemättä, mutta muuten aletaan olla jo hyvällä mallilla ja valmita uuden perheenjäsenemme tuloon. Käytiin tänä viikonloppuna meidän ystäväpariskunnan luona ihastelemassa heidän kolmeviikkoista esikoisvauvaansa ja arvatkaa vaan, tarttuiko sieltä vauvakuume mukaan entistä vahvempana! Oli se vain niin pieni ihana tuhisija, tuntui jotenkin ihan hassulta ajatella, että Lukakin on joskus ollut niin pikkuinen. Tavallaan tuntuu, että meidän vauvaa saa odotella vielä pienen ikuisuuden, mutta toisaalta taas: ylihuomenna vaihtuu jo helmikuuksi eikä tässä sitten olekaan enää kuin pari hassua kuukautta jäljellä! Alle sata päivää laskettuun aikaan. 

xoxo Nelli

14 kommenttia

 1. Ihana massu! <3

  -Heidi, sinaoletaurinko.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Sanon tämän jälleen, mutta olet kyllä niin kaunis odottaja.♥ Uskomattoman nopeaan mennyt tämä sinun odotus ja ajatella, että enää pari kuukautta ja saat pienen syliin.♥
  Mun vauvakuume on aivan järkky ja koitan taistella sen kanssa..on tää kyllä ihan hirveetä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Terhi <3 Ja niin on kyllä mennyt! Justhan mä vasta plussasin... :D

   Vauvakuume on kyllä petollinen! Mullakin varmaan tulee olemaan ikuinen :D

   Poista
 3. Täällä odotellaan esikoista ja muistan sen ihanan seesteinen ajan kun unta tuli 8h putkeen. Nyt jo 7 viikkoa kestänyt unettomuus öitä juurikin lonkkakipujen ja hankalan asennon tai sen vaihtamisen vuoksi. unohtamatta jatkuvaa vessahätää. Ylihuomenna tulee täyteen 39+0 ja kyllä alkaa olla hieman epätoivoinen fiilis.. Sinä sen sijaan näytät hyvin hehkeältä :)
  http://starbox.fi/tuijastateofmind

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää kyllä nyt nauttia näistä hyvin nukutuista öistä vielä kun voi! Eiköhän nuo ajat ole täälläkin edessä ennen kuin huomaankaan... Tsemppiä kovasti sulle loppuvaiheeseen! Ei enää pitkä aika, vaikka tuossa vaiheessa ne viimeiset viikot varmaan onkin ne kaikkein pisimmät...

   Poista
 4. Ihana masu ! <3 Ja sirohan tuo vielä on, vaikka siltä se ei itsestä varmaan tunnukaan :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihana masu! <3 kiva että voit hyvin :) Itsellänikin jo jonkun verran liitoskipuja, mielenkiintoista seurata miten kehittyy kun viikot etenevät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) <3 Niinpä, itsekin kyllä miettii että minkämoisiksi nämä vielä ehtivät kun viikkoja on kuitenkin vielä jokunen jäljellä...!

   Poista
 6. Niin ne viikot kuluvat. Ennen kuin huomaatkaan, on jo h-hetki lähellä :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä <3 Ja tässä tokassa raskaudessa aika menee niin paljon nopeammin kuin ekassa!

   Poista
 7. Tosiaankin, siun masu näyttää ihanan sirolta :) Täälläkin on juuri plussattu, niin vielä entistäkin kivempi lukea raskauspostauksia :D Harmi, kun itsellä ei ole kirjoitettuja muistoja juurikaan edelliseltä raskaudeslta, niin ei pääse suoraan vertaamaan. Jospa ne ois vielä jotenkin muistissa kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onnea kovasti plussauksesta! Ihania uutisia <3 Mä olen kyllä onnellinen, että aloin tätä blogia pitää niin on paljon asioita kirjoitettuna ylös, harmittaa jo sekin kun ei alkuraskaudesta taas ole kovin paljon muistikuvia kun ei silloin pitänyt edes mitään paperipäiväkirjaa raskaudesta. Mutta onneksi nyt edes jotain ja kiva tosiaan vertailla näitä :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.