Raskausviikko 24+0 - mikä raskaudessa on ihanaa?

Jaahas, juurihan vasta kirjoitin edellisen raskausviikon kuulumiset ja taas on maanantai. Raskausappini mukaan nyt on 60% raskaudesta takana: 168/280 päivästä - siis jos vauva syntyisi täsmällisesti laskettuna aikana. Itse taas laskin, että jos tämä syntyisi samoilla raskausviikolla kuin Luka, niin jäljellä olisi enää vain 13 viikkoa! Näin sanottuna se kuulostaa todella lyhyeltä ajalta, mutta sitten taas... Onhan tässä vielä pitkästi talvea jäljellä ennen kevään tuloa! Tänään päätin uhmata tuota lähemmäs kymmenen asteen pakkasta ja napattiin masukuvat nopeasti ulkona. Alan olla oikeasti jo aika kyllästynyt tähän talveen!


Selkä- ja liitoskivut ovat alkaneet vaivata viime aikoina yhä enemmän. Olo tuntuu välillä jo naurettavan raihnaiselta ja liikkuminenkin koko ajan vaivalloisemmalta. Nytkin istun tässä sohvalla kauratyyny alaselän kipuja helpottamassa ja paras asento yleensä olisikin tällainen puoli-istuva asento. Harmi vain, että taaperon kanssa näitä lepohetkiä ei päivän mittaan kovin montaa saa! Yritän kuitenkin jaksaa tehdä kävelylenkkejä, koska liikkuminen auttaa vaikka usein tuntuisi helpommalta vain jäädä vaakatasoon, ja lisäksi tänään alkoi kauan odottamani äitiysjooga-kurssi. Kävin äitiysjoogassa myös Lukaa odottaessani ja koin sen paitsi hyödylliseksi, myös muutenkin tosi mukavaksi pieneksi hengähdyshetkeksi arkeen. Varsinkin nyt kun on jo yhden energisen taaperon äiti, niin on ihanaa päästä ainakin kerran viikossa iltaisin ihan yksin jonnekin, jossa todellakin tarkoitus on rentoutua ja saada hyvää oloa. 


Aika usein näissä raskausviikko-postauksissa tulee vähän valitettua milloin mistäkin vaivoista, joten tällä kertaa ajattelin oikein tarkoituksella keskittyä positiivisiin asioihin. Koska loppujen lopuksi raskausaika on ihanaa ja muutenkin aika ainutlaatuinen hetki naisen elämässä. Siispä tässä listattuina kymmenen asiaa, joista nautin raskaudessa!

 Vauvan potkut, tietenkin. Tämänkin tyypin potkuja sai odotella aika pitkään, sillä istukka sijaitsee taas etuseinässä, mutta kun ne sitten kunnolla alkoivat, niin onhan ne nyt aika ihania. Tämä vauva on aika vilkas tapaus ja liikkuu tosi kovasti. Rauhoittaa omaakin mieltä kun tuntee, miten pieni siellä möyrii.
 Ihana vauvamasu. Hassua, miten normaalisti sitä toivoisi omaavansa litteän pyykkilautavatsan, mutta raskausaikana sitä vain ihastelee omaa pyöristyvää mahaansa! Raskausmahat on ihania ja itse tykkään myös korostaa masua pukeutumisessani. Tätä on kyllä aina välillä ikävä sitten myöhemmin, kun päinvastoin yrittää taas peitellä kaikkea ylimääräistä! 
 Ihoni voi raskausaikana paremmin kuin normaalisti! Naamassa ei juuri ole näppyjä eikä iho rasvoitu niin helposti. Myös käteni ovat näin talviaikaan paljon pehmeämmät kuin yleensä: rasvailen käsiäni kyllä nytkin, mutta ne eivät kuitenkaan ole läheskään yhtä kuivat kuin yleensä talvisin.
 Sitä on itselleen paljon lempeämpi ja armollisempi esimerkiksi silloin, kun väsyttää. Osaan ottaa rennommin ja lepään, kun siltä tuntuu (niin, jos vain taapero sen sallii...). Normaalisti valvon usein myöhään vaikka väsyttäisikin, mutta nyt maltan mennä nukkumaan vaikka yhdeksältä, jos siltä tuntuu. 
 Kun jokin raskaushimo iskee, niin sitä voi melko hyvällä omatunnolla syödä mitä vain - koska vauva haluaa! Ylipäänsä monen asian saa anteeksi, koska raskaus.
 Kun ei tarvitse kärsiä menkoista.
Ultrakäynnit, kun pääsee näkemään oman pikkuisen. Vaikka itselleni kertyy raskaudessa noita ultria monen monta, niin ei siihen koskaan vain kyllästy ja aina se on yhtä ihmeellistä ja ihanaa.
 Pienten vauvanvaatteiden ihastelu ja shoppailu.
Vaikka ollaan Kamilin kanssa muutenkin läheisiä, niin raskausaikana sitä jotenkin lähentyy toisen kanssa aina ihan uudella tavalla. On söpöä, kun mies laittaa käden vatsalle ja haluaa tuntea vauvan liikkeet ja kun puhutaan yhdessä meidän pienestä tyttösestä. Ihanaa, että ollaan tässä mukana niin yhdessä.
On jotenkin älyttömän ihmeellistä ja upeaa miettiä, että tässä minä kasvatan sisälläni uutta pientä ihmistä. Ja kaikista vaivoistakin huolimatta sitä on vain tosi onnellinen. Muutenkin se sellainen ihana jännitys mikä raskauteen kuuluu, on vain niin ihanaa. 

+ Ja se lopputulos, tietenkin. On ihana ja kutkuttava miettiä, minkälainen tyyppi tämä meidän vauva oikein on. Ei oikein malttaisi odottaa, että saadaan hänet tänne meidän kanssa.

Mitä te lisäisitte listaan?

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Ihania aikoja elät! <3

  Oma raskausaika oli kanssa kyllä niin ihanaa, paljon oli samoja ihania juttuja kuin listassasi. Ainoa ero taitaa oikeastaan olla se, että mulla ei kauheasti ollut mitään raskaushimoja (tai ainakaan suklaaseen tms.). Happamat omenat kyllä maistuivat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, täytyy kyllä nyt nauttia tästä, varsinkaan kun ei koskaan tiedä, jääkö tämä viimeiseksi raskaudeksi :)

   Mulla iskee välillä hirveä makeanhimo, jonka voi onneksi aina laittaa raskauden piikkiin :D

   Poista
 2. Näitä sun postauksia on kiva lukea, kun itse menen tasan viikon edellä raskaudessa :) Itsekin aloitin viime viikolla raskausjoogan ja on niin ihana rentoutushetki tämän vilkkaan taaperoarjen keskelle! Taapero kun ei tosiaan turhia lepohetkiä äidille anna 😀
  Raskaudessa ihaninta on juuri nuo liikkeet ja se käsittämätön tunne siitä, että sisällä kasvaa pieni ihminen. Jotenkin sitä tuntee itsensä niin tärkeäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä <3 Kiva että olet kans tykännyt raskausjoogasta! Se tuntuu kyllä ihanalta kun sillä saa oikeasti rentoutua ja vain nauttia siitä rauhasta mikä noilla tunneilla vallitsee :')

   Poista
 3. Voi kun muistaisi aina keskittyä näihin hyviin puoliin <3 Mistä tuo ihana mekko on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko on Asoksen äitiysvaatemallistosta! Siellä on tosi kivoja vaatteita, kannattaa tsekata :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.