Raskausviikko 23+3 ja neljäs ultra

24. raskausviikko starttasi jo maanantaina, mutta sairastelujen, lomalta paluun ja muiden muuttuvien tekijöiden vuoksi kuulumiset tulevat tällä kertaa näin pari päivää myöhässä. Minä ja maha voidaan ihan hyvin, joskin olen edelleen älyttömän väsynyt ja hieman pahoinvoivakin viikonlopun vatsataudin jäljiltä, mikä ehkä näkyy naamastakin. Pahoittelen muutenkin näitä järkyttävän karmeita kuvia, pitäisi ehkä oikeasti hommata kameraan uusi linssi tai salama, jotta sisällä kuvaaminenkin onnistuisi tänä pimeänä ja harmaana vuodenaikana paremmin... Vinkkejä otetaan vastaan!


Olen aiemminkin tainnut sanoa, että ainoa hyvä asia jonka diabeteksesta keksin, on varmaankin se, että näin raskausaikana pääsee ultraan tavallista useammin. Meilläkin oli eilen heti reissun jälkeen vuorossa neljäs äitipolikäynti ja ultraus, tosin ylimääräinen tarkastusultra olisi ollut muutenkin, sillä rakenneultrassa vauvan huonon asennon vuoksi ei lääkäri pystynyt kaikkea sydämestä näkemään. Tietysti etukäteen hieman jännitti, että onko kaikki nyt varmasti hyvin, mutta aika levollisin mielin silti olin. Ja onneksi kaikki olikin ihan kunnossa! Sydän näytti aivan siltä miltä kuuluukin, koko vastasi viikkoja eikä muutenkaan mitään ihmeempää ollut. Painoarvioksi saimme 580 grammaa ja aika hurjalta tuntuukin ajatella, että sellainen puolikiloinen pötkylä siellä vatsassa jo kasvaa! Olen aiemmin pitänyt tätä vauvaa hieman isoveljeään rauhallisempana tapauksena, mutta viime viikkojen aikana tunne siitä on kyllä muuttunut. Luultavasti etuseinässä olevan istukan takia en vain ole aikaisemmin liikkeitä niin hyvin tuntenut, mutta nykyään potkut ovat aika mojovia ja vatsassa tuntuu vähän väliä käyvän kova myllerrys! Myös ultratessa pieni liikkui niin vikkelästi, että lääkärillä oli täysi työ pysyä perässä. Vauva pötköttelee edelleen perätilassa, kuten oli kolme viikkoa sitten rakenneultrassakin, mutta toivottavasti hän sieltä vielä malttaa kääntyä toisin päin. Onneksi tässä on vielä aikaa ja tilaa heittää kuperkeikkaa!

Vähän ristiriitainen olo itselleni jäi siitä, miten painonnousuun ja painoon ylipäänsä näillä käynneillä on suhtauduttu. Tähän mennessä raskauskiloja on tullut 8kg ja viimeksi sain kuulla hieman kommenttia siitä, että paino on noussut aika ripeästi. Tällä kertaa vuorostaan kommentoinnin kohteena oli hoikkuuteni ja sain vastailla kysymyksiin siitä, syönkö varmasti riittävästi ja onko suvussani muutenkin tällaista. Kotiin vietäväksi sain vielä ruokapäiväkirjan, jota täytyisi kolmen päivän ajalta pitää ja se tuntuu jotenkin ahdistavalta jo etukäteen. On vähän sellainen olo, että mikään ei oikein ole hyvin! Edellisen käynnin jälkeen jäi sellainen olo, että pitäisi alkaa enemmän tarkkailla syömisiään ettei paino tästä kovin paljon enempää nouse, ja nyt taas tuntuu siltä, että täytyisi syödä enemmän. Yritän itse suhtautua raskauden aikaiseen painonnousuun neutraalisti ja lempeästi, sillä luotan siihen, että ne kilot lähtevät kyllä taas synnytyksen ja imetyksen myötä poiskin. Siksi tuntuu vähän inhottavalta, että nyt sitten yhtäkkiä tätä painoasiaa kommentoidaan näinkin paljon ja vielä näin ristiriitaisesti! 


Tänä aamuna kävin myös pitkästä aikaa neuvolassa. Kyseessähän oli se niin sanottu "Kela-neuvola", jossa sain Kelan hakemuksia varten tarvittavat paperit mukaan. Lisäksi kuunneltiin vauvan sykkeet, ja taas oli pieni niin liikunnallisella tuulella, että aina oli karkaamassa alta pois kun sykkeet saatiin löydettyä! Muuten katsottiin sitten vielä hemoglobiinit, verenpaineet sun muut, ja tuo verenpaine mulla onkin ollut koko raskauden ajan melko alhainen. Omassa olossa en sitä kyllä ole mitenkään huomannut, joten tuskinpa siitä sen kummempaa haittaakaan on. 

Vatsa tuntuu nyt viime aikoina pyöristyneen ihan eri tavalla, mutta on ainakin omaan silmään vielä ihan mukavan siro. Kasvun huomaa kyllä siitäkin, että nyt kuluneen viikon aikana liitoskivut ovat astuneet mukaan kuvioihin ja tuntuu, että kävelykin alkaa vaikuttaa yhä enemmän ankan vaappumista. Viime raskaudessa haaveilin enemmänkin sellaisesta kunnon isosta vauvamahasta, mutta nyt olisin ihan tyytyväinen vähän pienempäänkin palloon - se nimittäin helpottaisi huomattavasti varsinkin tuon taaperon perässä pysymistä! 

xoxo Nelli

12 kommenttia

 1. Ihana masu siellä kasvaa<3
  Höh, onpas outoa, että ovat tuolleen ottaneet kantaa, ja vielä noin ristiriitasesti. Sitä ruokapäiväkirjaakaan ei ole kyllä pakko täyttää, jos se ahdistusta tuottaa. Jos se tulee puheeks, niin sanot, ettet näe huolen aihetta tms? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :* Mustakin tämä kommentointi on vähän outoa, varsinkin kun edelliskerralla mainitsin, että puntarilla käyminen vähän ahdistaa. :/

   Poista
 2. Ääää en kestä kuinka upea odottaja olet ja tuo masu.♥ Mäkin haluun!! Mutta en varmaan enää saa, yhyy. :/
  Ikävää tuo painon kommentointi ja että se on vielä noin ristiriitaistakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Ja eihän sitä koskaan tiedä, jos vielä... ;)

   On se kyllä kumma kun raskaana ollessa ei ikinä saa olla näiden painoasioiden kanssa rauhassa...!

   Poista
 3. Ihana masu <3 Ja sirohan se vielä on! :) Tuo painon kommentointi kuulostaa kyllä vähän ikävältä, varsinkin kun on noin ristiriitaista - luottaisin omaan olotilaan :) Kun itsellä on hyvä olla, niin vauvallakin on hyvä olla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :* Jotenkin nyt toivonkin, että sirona pysyisikin mutta saa nähdä millainen pallo siitä ehtii vielä kasvaa :S

   Tuo viimeinen lause on kyllä ihan totta <3

   Poista
 4. Ihana masu! <3 Ja yhdyn muihin, kurjaa tuollainen ristiriitainen painon kommentointi. Jättäisin omaan arvoonsa ja menisin oman fiiliksen mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Täytyy yrittää tehdä niin, vaikka välillä se on vähän vaikeaa!

   Poista
 5. No ompas kummallista kommentointia tullut siellä. Parempi varmaan jättää tuollaiset jutut ihan omaan arvoonsa, pääasia että itse tietää että voi hyvin! Tulee vain turhaa stressiä tuollaisestä :(

  Ihana masunen eikä odottajakaan nyt niin räjähtäneeltä edes näytä! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :* Niinpä, ihan kuin sitä stressiä ei tässä riittäisi muutenkin :D

   Poista
 6. Kaunis odottaja siellä ja ihana tyyli. :)

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.