Raskausviikko 22+0

Taas vaihtui uusi raskausviikko ja sen kunniaksi saatiin vähän luntakin tänne Puolaan. Nykyään tuntuu siltä, ettei oikein edes pysy perässä näiden raskausviikkojen kanssa, vaan aina joutuu vähän laskeskelemaan, että missäs sitä nyt mennäänkään. Aika menee nopeasti, mikä toisaalta on ihan mukavakin asia. Nyt raskaus on edennyt siihen pisteeseen, että se on virallisesti kestänyt yli 154 päivää ja yleensä tällä viikolla vuorossa olisi niin sanottu Kela-neuvola. Meillä tuo on edessä kuitenkin vasta ensi viikolla kun ollaan palattu kotiin täältä Puolasta, ja samoin päästään heti loman jälkeen moikkaamaan vauvaamme taas ultraankin. En malttaisi odottaa! Diabeteksen vuoksi mulla alkaa nyt olla näitä äitipolikäyntejä tiheämmin ja joka kerta päästään myös ultraukseen. Nyt loman loppukaan ei varmasti tunnu yhtä ankealta kun tietää, että heti seuraavana päivänä on sitten tuo ultra, eli jotain positiivista odotettavaa on loman jälkeenkin!


Raskaus sujuu edelleen hyvin, omalla painollaan. Aika usein hämmästelenkin sitä, miten helpolla olen nyt päässyt, kun viime raskaudessa tuntui, että olin paljon raihnaisempi... Ainoastaan verensokerit aiheuttavat harva se päivä päänvaivaa; tuntuu, että ne elelevät ihan omaa elämäänsä ja niiden hallinta on välillä todella vaikeaa. Aika usein toivon, että saisin nauttia raskaudesta ilman tätä ylimääräistä huolenaihetta, mutta ei auta, täytyy vain yrittää parhaansa ja olla stressaamatta liikaa. Muuten olo on onneksi hyvä ja melko energinenkin - ainakin silloin kun saa levätä tarpeeksi! Kamilin mielestä olen hieman tavallista kiukkuisempi (johtuuko tuplamäärästä naishormoneja kehossa...), mutta minähän en tietenkään allekirjoita siitä mitään. Olen aivan hyväntuulinen, ainakin niin kauan kun kaikki menee kuten haluan enkä ole nälkäinen! Muistan, että viime raskaudessa olisin ollut usein ilman syytä vähän surullinen ja alakuloinen, mutta nyt ei sellaista ole ollut. Mieli on pääasiassa iloinen ja onnellinen. 


Tyttönen tuntuu yhä aika rauhalliselta tapaukselta, ainakin isoveljeensä verrattuna. Vaikka potkuja ja liikettä tuntuu päivittäin, niin sellaista varsinaista myllerrystä odottelen edelleen! Vauva tuntuu olevan aika alhaalla ja painaa mukavasti rakkoa niin, että vessassa saa ravata välillä ihan kyllästymiseen asti. Muita inhottavia raskausvaivoja ei vielä ole onneksi pahemmin ilmaantunut. Maha tuntuu yhtäkkiä varsinkin kuvissa kovin pieneltä, mutta oma olo silti isolta ja kömpelöltä. Tuntuu, että nyt jo lyllerrän hitaasti menemään ja hengästyn helposti ihan pienestäkin. Välillä tekisi oikeasti mieli vain hyppiä ja pomppia, kun olo on kuin milläkin mursulla ja se vähän ahdistaa. Tuntuu, että viime raskaudessa kasvoi lähinnä pelkkä maha, mutta nyt ainakin omaan silmään nuo kerrytetyt raskauskilot ovat kyllä jakaantuneet vähän joka puolelle.


Täällä Puolassa olen tehnyt jonkun verran vaatehankintoja meidän pikkuiselle ja on ollut aika ihanaa päästä taas hypistelemään niitä minimini-vaatteita! Mun on vaikea vastustaa kaikkea pientä, söpöä ja vaaleanpunaista, ja aina välillä käy mielessä, että mitä jos rakenneultrassa olisikin tullut erehdys ja seuraavassa ultrassa vauva paljastuisikin pojaksi! Eiväthän nuo tyttö- ja poikalupaukset ikinä mitään 100% varmoja lupauksia nimittäin ole eikä yllätykset mitenkään mahdottoman epätavallisia. Kumpi vain sukupuoli on meille aivan yhtä haluttu eikä sillä sinänsä ole mitään merkitystä, mutta silti tuntuisi hassulta tässä vaiheessa totutella tästä tyttöajatuksesta yhtäkkiä poikaan! 

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Siltä ei kyllä aina tunnu, mutta kiitos! <3

   Poista
 2. Ihania masukuvia onnellisesta odottajasta! :) Kivaa loppulomaa!

  VastaaPoista
 3. Ihania masukuvia! Varmasti ihana hypistellä kaikkea pikkuiselle tytölle, itsestä tuntuu niiin vaikealle löytää pojalle mitään superihanaa :D. Hyvää loppulomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Alussa kyllä tuntui tavallaan oudoltakin kun on tottunut niihin pojanvaatteisiin, mutta onhan noi tyttöjenkin vaan niin ihania <3

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.