Kevät ja taaperon uudet harrastukset

Yksi varma syksyn ja kevään merkki on se, kun vanhat harrastukset jatkuvat lomien jälkeen tai aloitetaan kokonaan uusia harrastuksia. Viime postauksessa kirjoittelin omasta joogaharrastuksestani, joten nyt olisi sitten vuorossa Lukan jutut. Syksyllä kävin Lukan kanssa muskarissa ja vanhempi-lapsi - jumpassa, mutta nyt keväällä meillä alkoikin sitten ihan täysin uudet harrastukset. Muskarissa Luka ei oikein enää viihtynyt, joten sen päätimme suosiolla lopettaa, vaikka itse olisinkin siellä tykännyt käydä. Tämä meidän muskariryhmä vain ei oikein ollut Lukan energiatasoon sopiva: vaikka ryhmä oli tarkoitettu 1 - 1,5 - vuotiaille, niin sinne oli tullut kuitenkin enemmän vielä alle vuoden ikäisia vauvoja, joten suurin osa lauluista ja leikeistä oli meidän touhukkaalle taaperollemme liian tylsiä. Aikuinen-lapsi - jumppa taas oli kyllä meidän molempien mielestä tosi kiva, mutta meidän ryhmä oli niin pieni, ettei sitä päätetty jatkaa nyt enää kevätkaudelle. Tosin, luultavasti en olisi edes enää tämän mahani kanssa jaksanut jumpata ihan samalla tavalla, siihen kun kuului aika paljon taaperon nostelua ynnä muuta, mikä ei tähän olotilaan enää kovin hyvin sovi. Halusin kuitenkin keksiä tälle keväälle vielä jotain harrastusta Lukalle, koska tämä on niin energinen tyyppi ja kaipaa virikkeitä, enkä minä välttämättä enää tässä vaiheessa raskautta jaksa touhuta samalla tavalla kuin ennen.  
Torstai-iltaisin Luka käy Perheliikuntakeskus Hipan järjestämässä temppukerhossa. Tämä on Lukan ja isin yhteinen harrastus, itse olen ollut nyt muutamalla kerralla mukana salin reunalla katselemassa taaperon temppuilua. Ja voi että sitä riemua onkin ollut ihana seurata! Luka on aina koko sen 45-minuuttisen täynnä iloa ja naurua ja innoissaan kaikesta, mitä tunnilla tehdään. Olen ollut positiivisesti yllättynyt siitäkin, miten taitavasti Luka malttaa kuunnella ja noudattaa ohjeita - monesti innostuessaan häneltä nimittäin katoaa tyystin korvat. Täällä ohjaus on kuitenkin todella laadukasta ja kaikki tekeminen taaperon mielestä niin hauskaa, ettei hän siinä pahemmin edes lähde sooloilemaan. On myös tosi kiva, että Lukalla voi olla jokin tällainen yhteinen juttu isänsäkin kanssa, sillä useinhan se on se kotona oleva äiti, joka harrastuksissa lapsen kanssa aamupäivisin käy. 

Tunneilla on aina alkuun erilaisia liikunnallisia leikkejä sekä harjoituksia, jotka kehittävät niin lapsen ketteryyttä kuin aikuisen lihaskuntoakin. Luka tykkää erityisesti leikistä, jossa musiikin soidessa liikutaan tietyllä tavalla ja sitten kun musiikki lakkaa, pitää tehdä aikuisen kanssa jokin hauska temppu. Vanhemmatkin saavat hikeä pintaan, kun pitää esimerkiksi kävellä rapukävelyä salin laidalta toiselle taapero kyydissä, tai tehdä vatsalihasliikkeitä taapero jalkojen päällä. Tunnin loppupuolella taas saliin rakennetaan hauska ja aina pikkuisen erilainen temppurata, johon sisältyy tasapainoilua, kiipeilyä ja kaikenlaista muuta kivaa. Tämä osio tuntuukin olevan monen lapsen lemppari! Tämä jumppa on myös siitä kiva harrastus, että sieltä saa hyviä vinkkejä hauskaan puuhasteluun kotonakin. On kyllä ihanaa nähdä, kun Luka nauttii harrastuksestaan niin kovasti ja aina ihan innoissaan heti, kun saavutaan paikalle. Siellä muskarissa taas huomasi, että hän ei siitä oikeasti tykännyt ja sen vuoksi lopetimmekin koko homman kesken, koska ei tämän ikäinen (kuten ei isommatkaan) mitään pakotettuja harrastuksia tarvitse, vaan tärkeintä on että lapsi itse viihtyy ja nauttii tekemisestä. 
Nämä kaikki kuvat ovat tuolta temppukerhosta, mutta sen lisäksi Lukalla on perjantai-iltapäivisin toinenkin harrastus. Yritin keksiä sellaista harrastusta, jossa minunkin olisi helppo vielä tässä loppuraskaudessakin käydä, ja Tampereen NMKY:n Naperopallo-kerho osoittautuikin hyväksi vaihtoehdoksi. Siellä käyn yleensä yksin Lukan kanssa, sillä Kamil on usein perjantait töissä. Kerhossa ei ole varsinaisesti mitään ohjattua toimintaa, vaan suuri liikuntasali välineineen on silloin lasten ja vanhempien vapaassa käytössä, esimerkiksi erilaisia palloja, renkaita, tunneleita, puolapuita... Yleensä saliin rakennetaan myös pieni temppurata. Tämä sopii hyvin minulle, koska ei tarvitse esimerkiksi nostella taaperoa ja saa tehdä juttuja muutenkin omaan tahtiin ja oman jaksamisen mukaan. Luka on innoissaan, kun saa juoksennella ja leikkiä kavereiden kanssa, ja aika hyvin sen tunnin aikana saakin energiaa purettua! 

Mitä teidän taaperot harrastaa?

xoxo Nelli

2 kommenttia

  1. Oi kuinka kivoja harrastuksia siellä. :) Me temppuillaan vain kotona, kun meillä päin ei tämän ikäisille järjestetä mitään tämmöistä. :/ Muskari kyllä on, mutta niin huonoon aikaan meille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä harmi pienemmillä paikkakunnilla, ettei harrastusmahdollisuuksia välttämättä oikein ole... Mutta onneksi kotonakin voi tehdä kaikenlaista! :)

      Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.