Raskausviikko 21+0


Rv 21+0 poksahti tänään ja tämä 22. raskausviikko on lähtenyt käyntiin hieman väsyneissä tunnelmissa. Me ollaan vietetty joulua ihanissa ja rauhallisissa tunnelmissa, levätty ja syöty hyvin sekä nautittu yhdessäolosta. Kamililla oli nimittäin aatonaattona viimeinen työpäivä ja nyt saa sitten lomailla reilut kaksi viikkoa, luksusta! Suureksi "ilokseni" heräsin kuitenkin itse tänään sellaiseen oloon, että ihan kuin olisi tulossa kipeäksi. Olo on raskas ja vetämätön, mutta muuten ei onneksi ainakaan vielä mitään kummempia flunssan oireita ole. Ja toivottavasti ei tulekaan, sillä me lähdetään huomenna aikaisin aamulla junalla kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää ja Puolaa! Täytyy nyt vain koittaa ottaa tämä päivä mahdollisimman iisisti, jos se olo siitä helpottaisi. Tuota lomaa on nimittäin niin kovasti odotettu, että en kyllä yhtään haluaisi viettää sitä sairastellen.


Vielä viime viikolla kirjoittelin, että vauvan liikkeet tuntuivat tosi hentoina ja lähinnä paikoillaan ollessa silloin, kun niitä varta vasten pysähtyi kuulostelemaan. Nyt kuluneen viikon aikana asiassa on tapahtunut suunnaton muutos, sillä nyt liikkeitä tuntuu tosi selkeästi ihan päivittäin, myös liikkeellä ollessa ja puuhastellessa. Ihanaa! Kyllä se vain aina omaa mieltä rauhoittaa kun ihan konkreettisesti tuntee, että siellä vatsassa joku möyrii. Sain myös viime viikolla ystävältäni lainaan koti-dopplerin, jolla on hauskaa aina välillä kuunnella pienen sydänääniä. Siihenkään jumputukseen ei vaan kyllästy ikinä!

Muuten tämä keskiraskaus tuntuu edelleen hyvin seesteiseltä ajalta. Selkäkivuista olen kyllä nyt taas viime päivinä vähän kärsinyt, mutta luulen että pienen joulusiivouksen yhteydessä tekemälläni imuroinnilla saattoi olla jotain tekemistä asian kanssa - täytyy ehkä antaa vastaisuudessa Kamilin hoitaa se homma! Masukin kasvaa mukavasti ja välillä olo sen kanssa alkaa jo nyt olla hieman tukala, vaikka tässä on vielä melkein yhtä monta viikkoa edessä laskettuun aikaan, kuin mitä nyt on takana. Raskauskiloja on tässä vaiheessa tullut jo 7,6 kg, jotenkin mä näköjään onnistun aina näissä raskauksissa kerryttämään itselleni ihan mukavasti extraa... Vaikka mulla ei edes mitään kummempia mielihaluja ruokien suhteen ole eikä mitään makeaa ole varsinkaan viime aikoina tehnyt ollenkaan mieli. Täytyy vain toivoa, että ne kilot lähtevät sitten synnytyksen jälkeen yhtä huomaamattomasti kuin ovat tulleetkin! 

xoxo Nelli

2 kommenttia

© Kochanie • Theme by Maira G.