Raskausviikko 20+0 - rakenneultra


Puolivälissä jo! Vaikka sitä kuinka aina kaikki sanovat, että toinen raskaus menee ihan hujauksessa ensimmäiseen verrattuna, niin kyllä se silti vain on vähän lyönyt ällikällä. Tuntuu, että juurihan vasta tein positiivisen raskaustestin ja elettiin niitä jännittäviä alkuviikkoja, kun koko asiaa ei vielä oikein uskaltanut uskoa todeksikaan. Ja nyt sitten ollaan jo puolivälissä matkaa. Olo on edelleen pysynyt hyvänä, mitään fyysisiä vaivoja ei pahemmin vielä ole, mitä nyt selkä väsyy tavallista helpommin. Ja vessassa saa ravata jatkuvasti, tää on mun mielestä ehkä se kaikkein ärsyttävin raskausvaiva mitä on! Oma olokin alkaa kyllä tuntua jo vähän kömpelöltä, mutta onneksi olen ajatellut nyt joulun jälkeen aloittaa raskausjoogan, heh. Ainakin viime raskaudessa tykkäsin kovasti ja siitä oli myös hyvin apua noihin selkävaivoihinkin. Meidän vauva tuntuu olevan aika rauhallinen tapaus verrattuna isoveljeensä. Liikkeet ovat edelleen aika hentoja ja tunnen niitä lähinnä iltaisin, kun rauhoittuu paikalleen niitä kuulostelemaan. Välillä tulee kyllä ihan napakoitakin potkuja ja myös Kamil on saanut niitä jo kädelle tuntea, mutta ihan samanlaista myllerrystä ei vielä pahemmin ole ollut kuin Lukalla. Lisäksi istukka on taas etuseinässä kuten Lukankin raskaudessa, mikä myös vaimentaa liikkeiden tuntua.


Tänään päästiin myös moikkaamaan Pottua rakenneultrassa. Ultra-aika oli onneksi jo heti kymmeneltä aamulla, tosin sitä ennen mulla oli vielä kätilön ja diabeteslääkärin vastaanotot, joissa keskittyminen oli aika vaikeaa kun mielessä oli vain se tuleva ultra. Onneksi Taysin äitipolin henkilökunta on tosi ihanaa, joten unohtui se jännitys edes hetkeksi siellä jutustellessa. Ultrassa kaikki näytti oikein hyvältä, mikä olikin meille se kaikkein tärkein tieto. ♥ Kovasti vauva liikutteli käsiään ja jalkojaan, mutta muuten ei suostunut asentoaan vaihtamaan, vaikka 45 minuuttia ultrattiin. Hän siis pötkötteli koko ultrauksen ajan selkä ylöspäin, joten jotkut virtaukset jäi kunnolla näkemättä ja ne täytyy sitten käydä vielä uudestaan tsekkaamassa meidän Puolan loman jälkeen. Nekin kuitenkin vaikuttivat olevan kunnossa sen perusteella mitä nyt pystyi näkemään, mutta lääkäri haluaa silti varmistaa kunnolla ihan kaikki rakenteet. Vauvan painoarvio oli 330 grammaa ja kaikki mitat vastasivat hyvin viikkoja. Myös sukupuoli saatiin tietää, mutta pidän teitä nyt vielä ainakin huomiseen asti jännityksessä, että ehditään ensin kertoa uutiset kaikille niille, joille halutaan se henkilökohtaisesti kertoa. Arvata toki saa!

Mutta huh, nyt on kyllä niin helpottunut olo kun ei enää tarvitse jännittää! Vaikka kyllähän koko tämä raskausaika omalla tavallaan jännittää, mutta nyt on kuitenkin taas yksi etappi saavutettu ja on huojentavaa tietää, että tällä hetkellä ainakin kaikki on juuri niin kuin pitääkin. Tästä eteenpäin mulla tuleekin diabeteksen takia noita äitipolikäyntejä sekä ultrauksia aina neljän viikon välein ja viikolta 30 lähtien kahden viikon välein. Ihan loppuvaiheessa raskautta (n. rv 35) käyntejä tulee olemaan peräti kerran viikossa tai tarpeen vaatiessa vielä useamminkin! Joten ainakin jotain hyvää tässäkin sairaudessa on!

xoxo Nelli

2 kommenttia

 1. Voi kuinka ihanaa, että ultrassa oli kaikki kunnossa.♥
  Jännittynein mielin odotan kumpi masussa köllii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se oli kyllä paras joululahja tälle vuodelle <3
   Hih, huomenna kerron!! :D

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.