Raskausviikko 19+0 - testejä vauvan sukupuolesta


Enää viikko raskauden puoliväliin ja rakenneultraan! Tällä viikolla olo ei ole ollut mitenkään merkittävästi erilainen viime viikkoon verrattuna. Olo on fyysisesti hyvä, vaikka tuntuukin, että väsyn ja hengästyn todella nopeasti. Vauva potkiskelee koko ajan enemmän ja enemmän, vaikkei liikkeet vieläkään ole mitään ihan hirveän tuntuvia, mutta kyllä niitä silti päivittäin jo onneksi tuntee. Kävimme viime viikolla Lukan 1,5-vuotisneuvolassa ja pyysin samalla reissulla, josko voitaisiin kuunnella myös masuvauvan sydänäänet, sillä viime kerrasta oli jo aikaa. Ihanasti ne kuuluivatkin ja terveydenhoitaja oli tosi mukava ja jaksoi kuunnella niitä meidän kanssa tosi pitkään. Vähäisten liikkeiden takia tämä kyllä kevensi omaa mieltä ja nyt jaksaa taas hieman paremmin odottaa sitä ensi maanantain rakenneultraa!

Olen ollut tosi malttamaton saamaan selville vauvan sukupuolen! Viime raskaudessa olin jotenkin niin varma siitä, että meille on tulossa poika, etten asiaa edes pahemmin miettinyt tai jännittänyt. Nyt mulla on ollut hieman enemmän tyttöolo, mutta en siltikään osaa yhtään arvata, kumpi sieltä on oikeasti tulossa. Myönnän, että raskauden eri vaiheissa olen välillä "toivonut" hieman enemmän tyttöä, välillä taas toista poikaa, mutta mitä lähempänä rakenneultra häämöttää, sitä vähemmän kumpaakaan sukupuolta enää toivoo toista enemmän, vaan ainoa toive on se, että vauvalla vain olisi kaikki hyvin! Ja nyt voin ihan rehellisesti sanoa, ettei sillä sukupuolella ole oikeasti mitään väliä, vaan molemmissa on omat hyvät, ihanat puolensa. Silti odotan innolla tuota tietoa, sillä minulle se konkretisoi taas hieman enemmän tätä raskautta ja on ihanaa, kun voidaan alkaa kutsua vauvaa hänen omalla nimellään. Vaikkakin ollaan jo aika kiintyneitä tuohon Pottu-työnimeen, joka vauvalle ollaan annettu, hih. Ollaan kyllä keksitty niin kivat nimet sekä tytölle että pojalle, että eiköhän se oikea nimi sitten kuitenkin syrjäytä tuon Potun...


Rakenneultraa vielä odotellessa päätin tehdä muutamia netistä löytyviä testejä, joilla vauvan sukupuolen eri uskomusten perusteella voi selvittää. Eihän näitä kovin vakavasti kannata ottaa, mutta leikkimielellä tehtynä nämä ovat ihan hauskoja!

Kiinalainen syntymäkalenteri
Kiinalainen syntymäkalenteri ennustaa lapsen sukupuolen sen perusteella, missä kuussa hedelmöittyminen on tapahtunut ja minkäikäinen äiti on ollut hedelmöittymishetkellä. Kalenterin mukaan meille olisi tulossa poika.

Vau.fi-sivun testi (linkki testiin)
Testin mukaan meille olisi suuremmalla todennäköisyydellä tulossa pieni tyttö.

Parillinen vai pariton
Legendan mukaan Maya-intiaanit ennustivat vauvan sukupuolen sen perusteella, mikä on äidin ikä synntyshetkellä ja minä vuonna lapsi syntyy. Jos molemmat luvut ovat joko parillisia tai parittomia, tulossa on tyttö, mutta jos toinen luvuista on parillinen ja toinen pariton, luvassa on poika. Meidän vauva syntyy vuonna 2017 ja itse olen silloin 27-vuotias, joten tämä uskomus povaa meille tyttöä.

Sormustesti
Odottaja ottaa itseltään hiussuortuvan ja sormuksen. Sormus pujotetaan hiuksen läpi ja lasketaan mahan päälle, jonka jälkeen se nostetaan hitaasti ylöspäin vatsan päälle ja pidetään kättä paikoillaan. Jos sormus alkaa pyöriä edestakaisin, lupaa se tyttöä ja jos se alkaa tehdä heiluriliikettä, on tulossa poika. Tämäkin testi ennustaa meille pientä tyttöä.

Saksi/veitsi - testi
Testissä laitetaan kaksi tuolia vierekkäin. Toiselle tuolille laitetaan veitsi ja toiselle sakset, ja ne peitetään tyynyllä. Jos raskaana oleva istuu tuolille, jolla on sakset, on tulossa tyttö, jos veitsi, niin poika. Tämä supertieteellinen testi antoi meille tulokseksi tytön.

Viimeiseen testiin kokosin sukupuoleen liittyviä uskomuksia eri lähteistä:

POIKA / TYTTÖ
Kannat vatsaasi matalalla / Kannat vatsaasi korkealla
Sinulla ei ollut aamupahoinvointia / Sinulla oli aamupahoinvointia
Mielesi tekee suolaista / Himoitset makeaa
Mielesi tekee juustoa tai lihaa / Mielesi tekee hedelmiä
Jalkasi ovat kylmemmät / Jalkojen lämpötilassa ei ole muutosta
Ulkonäkösi ei ole juuri muuttunut / Et näytä yhtä hyvältä
Isä lihoo mukanasi / Isän paino ei muutu sinun painosi mukana
Ylimääräinen painosi kerääntyy eteen / Ylimääräinen painosi kerääntyy vyötäröllesi ja pakaroihin
Rintasi eivät ole kasvaneet huomattavasti / Rintasi kasvoivat heti huomattavasti
Säärikarvasi kasvavat nopeammin / Karvankasvu säärissäsi ei ole kiihtynyt
Et ole kiukkuisempi / Olet kiukkuisempi 
Vauvan syke on alle 140 / Vauvan syke on yli 140
Käsiesi iho on aiempaa kuivempi / Kätesi ovat pehmeämmät
Odotat esikoista tai edellinen lapsesi oli poika / Edellinen lapsesi oli tyttö
Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta tehdessänne / Olitte stressaantuneita
Poikaolo / Tyttöolo

Tulos: poika-vastauksia sain 6/20 ja tyttö-vastauksia 14/20, joten näiden ehdottoman luotettavien ja tieteellisten testien perusteella Luka olisi saamassa pikkusiskon!

Jäin hieman miettimään, minkälaisen tuloksen olisin Lukan odotusaikana saanut, vaikka toki ihan jokaista kohtaa en enää muistakaan. Kiinalaisen syntymäkalenterin mukaan meille olisi pitänyt tulla tyttö ja Maya-kalenterin mukaan poika. Vatsani oli mielestäni Lukan odotuksessa aika perinteinen poikamaha ja samantyyppinen kuin nytkin, ja Lukankin odotuksessa mielestäni ihoni ja ulkonäköni raskausaikana ennemminkin hehkuivat. Ainakaan mistään iho-ongelmista en ole kummassakaan odotuksessa kärsinyt, vaan ennemminkin saanut kehuja "raskaushehkusta", mikä enemmän viittaa poikaan. Kurkkasin Lukan odotuksen äitiyskortista, että hänen sykkeensä olivat aina 155-160 - luokkaa, eli tyttösykkeet, mutta poika sieltä silti tuli. Tämän vauvan sykkeet ovat tähän mennssä olleet hieman matalammat, 145-150. Lukasta mulla oli alusta alkaen tosi vahva poikaolo ja kaikissa näkemissäni unissanikin vauva oli aina poika. Vaikka ihan jokainen kohta Lukasta ei poikaa povannutkaan, niin silti se, että hän oli poika, tuntui jotenkin tosi itsestäänselvältä ja luonnolliselta. Tässä raskaudessa on ollut hieman enemmän tyttöolo, mutta ei kuitenkaan aivan yhtä selkeä kuin poikaolo Lukasta, joten en uskalla kuitenkaan siihen ihan niin vahvasti luottaa, vaikka näiden testien mukaan nyt tyttö olisikin tuloillaan! Jännityksellä siis vielä odotellaan! 

Onko teillä tällaiset (höpö)testit pitäneet paikkansa?

xoxo Nelli

2 kommenttia

  1. mä olin ekasta varma et on poika, no tyttö oli. nyt ootan tokaa ja tällä krt olin varma että on taas tyttö koska oireet oli just samat. no ultrat onki näyttäny poikaa :D ja jatkupa se oksentelu sit paljo pidemmälle vielä kuin tytöstä, sitä en vielä onnellisena tienny rakenneuä:tä ootellessa �� Eli näköjää mul ei oo mtn oikeita tuntemuksia.. ei myöskää toisten vauvoista ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh joo, eihän noista koskaan voi olla ihan varma :D

      Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.