Raskausviikko 18+0

Ajattelin nyt vihdoin kirjoittaa tämän toisen kierroksen ensimmäisen kunnon raskausviikko-postauksen! Tänään siis pyörähti käyntiin rv 18+0 eli 19. raskausviikko - mikä taas tarkoittaa sitä, että rakenneultraan ja raskauden puoliväliin on aikaa enää tasan kaksi viikkoa! Aika on kyllä tällä kertaa mennyt ihan hullun nopeaa, mikä on tosin ihan positiivinen asia, koska ne alkuraskauden stressailut eivät kuulu lempiasioihini odotuksessa... Tästä melko seesteisestä keskiraskaudesta nautin kyllä kovasti! Vaikka raskaus ja meidän tuleva vauva ovatkin jatkuvasti mielessä, niin silti tämä toisen odotus on aika erilaista ensimmäiseen verrattuna. Puhelimessani on esimerkiksi neljäkin erilaista raskaus-sovellusta, mutta en minä niitä läheskään joka päivä tai edes viikko muista avata, kun taas Lukan odotuksessa se oli aina suunnilleen viikon kohokohta, kun pääsi taas lukemaan uudesta raskausviikosta! Mutta kaipa tämä aika usein menee näin. 


Tällä hetkellä olo on välillä melkein niin normaali, että koko raskaana olemisen voisi ajoittain melkein unohtaakin, ellei tämä pötsi kasvaisi niin hurjaa vauhtia. Pahoinvointi on lakannut enkä ole enää koko ajan niin armottoman väsynyt, kuten vielä hetki sitten. Nyt viime aikoina on kuitenkin alkaneet vaivata samat riesat kuin edellisessäkin raskaudessa näihin aikoihin: selkäkivut ja harjoitussupistukset sekä niiden myötä vatsakipu varsinkin rasituksen jälkeen. Viime raskaudessa jouduin jäämään töistä sairauslomalle jo viikolla 27 juuri samaisista syistä, joten täytyy nyt yrittää olla varovainen, ettei ainakaan selkä pääsisi niin pahaan kuntoon. En nimittäin tiedä, miten tuon touhutaaperon kanssa selviäisin, jos joutuisin olemaan lähinnä vain vaakatasossa! Täytyy siis yrittää ottaa rauhallisesti ja harrastaa sopivanlaista liikuntaa oman jaksamisen mukaan. Hieman harmittomampana vaivana on palannut myös edellisestä raskaudesta tuttu elohiiri silmässä! En tiedä, onko tämä mikään yleinen raskausoire, mutta minulla näköjään ainakin on! Muistan, kuinka ärsyttävää se oli viimeksikin, eikä paljon naurattanut noin viikko sitten, kun tunsin ensimmäisen kerran tuon tutun nykimisen oikeassa silmässäni...

Liikkeiden tuntemista olen odottanut kovasti. Lukasta tunsin liikkeet aika myöhään istukan ollessa etuseinässä. Nyt olen noin viikolta 14 lähtien ollut aina välillä tuntevinani jotain liikehdinää mahassa, mutta en kuitenkaan ole ollut ihan varma, ovatko kyseessä olleet juuri vauvan liikkeet. Tasan viikko sitten eli viikolla 17+0 luulen kuitenkin tunnistaneeni ensimmäisen kerran varmuudella ihan oikeat vauvan potkut! Tai tönäisyt, sillä kovin hentoisiahan ne vielä ovat. Liikkeet tuntuvat lähinnä iltaisin, kun esimerkiksi makoilee rauhassa sohvalla enkä oikein malttaisi enää odottaa niitä ihan kunnon potkuja! Se kuitenkin rauhoittaa aika paljon mieltä kun tuntee, että siellä vatsassa oikeasti möyrii joku. 

Mieliala on nyt ollut paljon tasaisempi kuin viimeksi. En muista saaneeni juurikaan mitään hölmöjä itkukohtauksia tyyliin siksi, että Kamil on tuonut kaupasta vääränmerkkistä leipää. Sen sijaan tv:tä katsoessani tai uutisia lukiessani saatan kyllä herkistyä tavallista helpommin. Samoin olen kyllä tainnut olla myös tavallista kiukkuisempi tässä raskaudessa... Onneksi mieheni on kuitenkin kärsivällinen ja jaksaa näitä minun oikkuilujani! Painoa on kertynyt taas nopeasti, aivan kuten viime raskaudessakin. Kolme viikkoa sitten eli 15+0 oli lähtöpainoon tullut jo 6 kiloa lisää, mikä ei kyllä kovin paljon mieltä ylennä. Yritän lohduttautua ajatuksella, että viimeksikin painoa tuli nopeasti nimenomaan alussa ja sen jälkeen se sitten tasaantui - ja myös ne kaikki silloin keräämääni 17 raskauskiloa lähtivät kuin itsestään synnytyksen jälkeen. Aika paljon samankaltaisuuksia tuntuukin löytyvän näiden kahden raskauden välillä, mutta silti itsellä olo on jotenkin selittämättömällä tavalla erilainen. Mielenkiinnolla ja pienellä jännitykselläkin siis odotan, kumpi siellä vatsassa köllöttelee, ja toivottavasti se sitten kahden viikon päästä meille selviääkin!

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta muita samoilla viikoilla odottavia?
Entä näytääkö tämä vatsa teidän mielestänne enemmän poika- vai tyttömahalta? 
En malta odottaa sitä rakenneultraa!

Paita: 9kk.fi, yhteistyössä Mammalandia.xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Niin rakastan lukea näitä postauksia.♥ Oot niin mielettömän kaunis odottaja ja tuo masu on vaan niin.♥
  Mä olen ehkä ollut harvinainen odottaja siitä, että olen aina tiennyt tarkalleen millä viikoilla olen. :D Myös silloin kuin odotin viidettä.

  Iik, kohta teillä tosiaan on rakenneultra. Toivotaan että siellä kaikki pienellä hyvin ja näette myös kumpaa odotatte. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Itsekin kyllä olen hyvin pysynyt kärryillä raskausviikoista, mutta ei sitä vauvan kehitystä sovellusten avulla tule ihan niin intensiivisesti seurattua kuin esikoisen kohdalla :)

   Poista
 2. Aika menee tosi nopeesti! Ihana masu <3 :)

  VastaaPoista
 3. Näköjään mun ensimmäinen kommenttikirjoitus ei mennytkään perille asti. No mutta kokeilenpa uudelleen! :)

  Eli meillä on sama LA 8.5.! Ensiviikon keskiviikkona on Hatanpäällä rakenneultra enkä malttaisi enää odottaa! Hirveästi jo tuntuu masussa potkuja, ensimmäiset taisin tuntea jo vkolla 16, mutta en ollut silloin vielä varma kun ensimmäistä odotan :) Maha on vasta nyt alkanut kunnolla kasvamaan, saa nähdä millainen pallo se keväällä on :D

  Toivottavasti ultrassa näkyisi selkeästi kumpi siellä asustelee, molemmilla meillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, onpa hauska sattuma! :) Tsemppiä teillekin ultraan, ei onneksi enää kovin montaa päivää tarvitse jännittää!

   Nää pienet potkut on kyllä ihania <3

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.