Pienen hevoshullun toivelahja

Meillä joululahjat ovat onneksi jo hankittu ja visusti piiloon paketoitu, mutta perheen pienin on saanut avata yhden lahjan jo hieman etukäteen. Kuten aiemmin mainitsinkin, niin Puolassa vietetään joulukuun kuudentena päivänä Mikołajkia - joulupukin esikuvan eli Pyhän Nikolaksen päivää - ja tuolloin lapset perinteisesti saavat jotakin pieniä lahjoja joulupukilta. Yleensä nuo lahjat ovat makeisia tai muita herkkuja, mutta koska me saatiin ajankohtaan sopivasti Sannas.fi-lastentarvikaupasta testiin hauska Rody-pomppuponi, niin en malttanut odottaa jouluaattoon, vaan Lukan Mikołajki-lahja oli tänä vuonna hieman isompi yllätys. Luka nimittäin rakastaa hevosia ja tiesin heti, että tämä poni tulisi olemaan meillä takuuvarma hitti! Ja voi sitä innostuksen ja riemun määrää, kun paketti avattiin ja sieltä paljastui hauska keltainen poni. Taapero ei meinannut edes malttaa odottaa, että isi sai ponin pumpattua täyteen ilmaa.

Luka on todella vilkas pakkaus ja välillä kotona meinaavat ideat loppua kesken, että miten saisi sitä ylimääräistä energiaa hieman purettua pois. Vaikka me ulkoillaan paljon sekä käydään erilaisissa paikoissa monta kertaa viikossa, niin silti välillä on pakko olla myös kotona neljän seinän sisällä - varsinkin näin raskaana ollessa iltaisin harvemmin oikein jaksaakaan enää lähteä minnekään. Ja toisinaan ne illat ovat vain niin mahdottoman pitkiä. Siksipä odotin innolla, minkälaisen vastaanoton Rody meillä saisi ja josko siitä saisi vähän helpotusta noihin tylsiin koti-iltoihin. Olin nimittäin kuullut, että tämä poni on monen taaperon suosiossa ja yksikin tuttava kertoi, että vaikka heidän pojan päiväkodissa on ollut tällainen ratsu jo monta kuukautta, niin edelleen lapset päivittäin jonottavat vuoroaan päästä sillä pomppimaan! 

Rody-pomppuponi on suunnattu erityisesti 2-4 - vuotiaille lapsille, mutta hyvin sujuu pomppiminen tällaiselta puolitoistavuotiaaltakin. Lukan jalat tosin eivät ihan vielä ylety kunnolla yhtäaikaa maahan, joten eteenpäin hän ei sillä vielä pääse, mutta paikallaan pomppiminen sujuu hyvin. Välillä Kamil myös pomputtaa poikaa ympäri kotia ja sehän vasta hauskaa onkin! Olen kuullut, että monet fysioterapeutitkin käyttävät pomppuponia työssään lasten kanssa, sillä poni kehittää tasapainoa, koordinaatiokykyä ja vartalonhallintaa. Ja minä olen ehdottomasti aina tällaisten lelujen kannalla, jotka kannustavat lasta liikkumaan! Tällainen poni myös tuntuu pienelle lapselle tukevammalta ja hauskemmalta vaihtoehdolta kuin perinteinen kengurupallo, sillä ponilla on neljä jalkaa eikä sillä kaadu niin helposti. Poniin on saatavilla myös muutamia lisäosia: alusta, jolloin siitä saa keinuhevosen ja pyörät, joiden avulla ponilla voi potkutella eteenpäin.
Luka on kyllä kovasti ihastunut poniinsa, ja pomppimisen lisäksi sitä myös käydään halimassa useita kertoja päivässä. Myös kaikki meillä käyneet lapsivieraat ovat aina olleet innoissaan testaamassa ponia - ja onpa tuo perheen isäkin sillä nähty pomppimassa, krhm. Jostain syystä nimittäin tuo isin pomppimisen katselu on Lukasta melkein vielä hauskempaa kuin sillä itse ratsastaminen... Minua puolestaan kieltämättä viehättää Rodyn hauska retro ulkonäkö, minusta siinä nimittäin on jotain vanhanaikaisen lelun ja japanilaisen animaatiohahmon veikeää yhdistelmää! Toivottavasti poni tulee tuottamaan iloa jatkossakin eikä siihen kyllästytä ihan pian - luulisin, että varsinkin siinä vaiheessa kun Luka oppii kunnolla pomppimaan sillä eteenpäin, niin tätä ei pysäytä pian enää mikään!


Meidän pieni hevoshullu kiittää yhteistyöstä Sannas.fi-verkkokauppaa ja Mammalandiaa (facebook).

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Niin ihana Luka.♥
  Tuollainen poni on varmasti monen pienen suosiossa. :)

  VastaaPoista
 2. Vähänkö söpöt molemmat poika että poni 😍

  VastaaPoista
 3. Moikka! Miulla ois siulle tunnustus ja haaste jos haluat ottaa osaa! :) Löytyy täältä: http://starbox.fi/hempee/tunnustus-ja-10-vinkkia-aloittelevalle-bloggaajalle

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.