Vanhempien joulukalenteri

Joulukuu on jo ihan nurkan takana, joten nyt kai viimeistään saa aloittaa kunnon tonttuilut? Ai että, itse olen ainakin ihan jouluhullu ja tuntuu, että vuosi vuodelta  vain entistä pahempi sellainen! Ollaan viime aikoina iltaisin tanssittu taaperon kanssa joululaulujen tahtiin ja suunnittelen jatkuvasti mihin saisin mahtumaan lisää jouluvaloja ja kynttilöitä ilman, että lopputulos on kuitenkaan ihan överi. Vaikka olen rakastanut joulun tunnelmaa pienestä pitäen, niin tuntuu että nyt oman lapsen myötä joulussa on vieläkin enemmän taikaa kuin ennen! Haluan, että lasteni joulut ovat ihania ja ikimuistoisia, sellaisia lämpimiä, joita voi hymyillen muistella aikuisenakin. Ja että niissä tärkeää on muutkin asiat, kuin vain jouluaattona saatavat lahjat. 

Vaikka joulussa tärkeintä onkin kaikki muu kuin se materia, niin odotan silti kovasti sitä, että pääsen tekemään itse joulukalentereita lapsille! Tykkään kovasti kaikenlaisesta askartelusta ja juuri tällaisten asioiden suunnittelusta, ja mun mielestä itse tehdyt kalenterit ovat vain niin paljon kivempia, kuin kauppojen valmiit suklaa- tai lelukalenterit. Mulla on nyt jo mielessä vaikka mitä ideoita, minkälaisia kalentereita haluaisin Lukalle (ja tulevalle vauvalle tehdä)! Itse tehtyjen kalentereiden ei edes tarvitse olla kalliita: tärkeintä on iloinen joulufiilis joka niistä välittyy, sekä se että niiden tekijä on ajatellut just sitä kalenterin vastaanottavaa tyyppiä. Esimerkiksi kalenteri, jossa on joka päivälle jotain yhteistä tekemistä koko perheelle, on ihan huippukiva idea! Tänä vuonna päätimme vielä jättää puolitoistavuotiaalta kalenterit väliin ja odottaa ensi joulua, kun ymmärrystä joulun päälle on jo hieman enemmän. Koska askartelemaan oli kuitenkin päästävä, niin luukkuja saavat vielä tänä jouluna meillä avata vain äiti ja isi. Tässä siis vielä viime hetken kalenterivinkki mattimyöhäisille, hyvin ehtii vielä!Jos joulukalenteri puuttuu vielä teidän kotinne seinältä, niin ei hätää, sillä tämä valmistuu nopeasti eikä kaikkien luukkujen sisällön tarvitse edes olla valmiina heti joulukuun ensimmäisenä päivänä. Itsekin väsäsin tämän kalenterin vasta eilen illalla ja suurin osa luukuista on vielä täyttämättä, mutta niitähän ehtiikin täydentää vielä kuun mittaan. Ostin ruskeat paperipussit (1e/6kpl eli yhteensä 4e) sekä numeroilla varustetut pyykkipojat (2e) Tigerista. Piirsin pusseihin yksinkertaisia jouluisia kuvia pääasiassa mustalla ja punaisella tussilla, ja vaikka kuvaamataitoni ei ehkä mitään kympin luokkaa ole, niin lopputulos näyttää seinällä kuitenkin ihan hauskalta. Ripustin kotimme pitkälle käytävälle vihreän juuttinarun ja pussit siitä roikkumaan, niiden yläpuolelle vielä mustilla kirjaimilla jouluinen teksti ja kalenteri on valmis!
Joulukalenteriin kumpikin meistä tekee toisilleen 12 luukkua. Sovimme, että osa luukuista on aineettomia ja osa "aineellisia", mutta budjetti niihin on maksimissaan 20 euroa, eli saa olla vain jotain pieniä yllätyksiä. "Aineellisiin" luukkuihin olen ajatellut (huom. ajatellut, sillä pääsen huomenna vasta vihdoin yksin kaupoille, jolloin ostosten tekeminen on hieman helpompaa kuin Lukan kanssa...) hankkia ainakin erilaisia herkkuja Punnitse & säästä - liikkeestä sekä heijastimen, sillä sellaista ei Kamililla vieläkään ole! Aineettomista luukuista puolestaan paljastuu muun muassa seuraavanlaisia juttuja: ainakin yhden Star Wars - elokuvan katsominen yhdessä (en ole nähnyt yhtäkään, mikä kuulemma on Suuri Vääryys), niskahieronta, jokin Kamilin valitsema leivontajuttu jonka toteutan, lupaus että Kamil saa nukkua seuraavana aamuna pitkään kun minä nousen aamuvirkun Lukan kanssa ylös sekä kiipeilykeskukseen meneminen koko perheen voimin (en aio mahani kanssa kiipeillä, mutta Kamil tykkää ottaa Lukaa sinne välillä mukaan ja se on huomattavasti helpompaa, kun mukana on kaksi aikuista). Sellaisia pieniä juttuja, joista toinen kuitenkin varmasti ilahtuu.

Löytyykö teiltä itsetehtyjä joulukalentereita? Kivoja ideoita ehtii vielä napsia vaikkapa Annikan ja Minnean blogeista! Mikäli askartelujutut eivät kuitenkaan nyt ihan nappaa, niin esimerkiksi Facebookista löytyvä Parisuhteen joulukalenteri on hauska pieni arjen piristys, erityisesti meille pikkulasten vanhemmille. :)

xoxo Nelli

4 kommenttia

 1. Hei ompa hauska idea! :) Mekin skipattiin vielä taaperon joulukalenteri, jos ensi vuonna askartelisi sitten jotain ihan kotitekoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi jouluna varmasti omasta kalenterista olisi jo taaperollekin iloa! :)

   Poista
 2. Ihana! Ehtisinköhän vielä väsätä vastaavan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ei kauaa mene ja sisältöä tosiaan voi täytellä pikku hiljaa joten hyvin ehtii! :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.