Miniloma merellä

Ihana pieni loma takana ja mieli sen jäljiltä yhtä aikaa levännyt ja virkeä. Näin kotiäitinä sitä osaa kyllä arvostaa jokaista pientäkin irtiottoa arjesta ja niistä tutuista kotiympyröistä, joissa tavallisesti päivät pitkät pyöritään. Niinpä tällainen tuikitavallinen Tukholman risteilykin onnistui kyllä tuntumaan ihan luksukselta ja ennen kaikkea aivan oikealta lomalta, vaikka poissa oltiinkin vain yksi kokonainen päivä. Reissuun lähdettiin lauantaina aamupäivällä ja kotiin palattiin maanantai-iltana ja siihen väliin mahtui kyllä monta ihanaa tuntia kunnon aivojennollausta! Nautin kiireettömyydestä, laivan unelmanpehmeästä sängystä sekä Helsingin ja Tukholman kaduilla kuljeskelusta. Mutta oikeasti ehkä kaikkein eniten nautin siitä, kun näin miten kovasti Luka tästä koko reissusta tykkäsi! Hän oli aivan innoissaan ja niin hyväntuulinen koko matkan ajan. Tehtiin tällainen samanlainen laivareissu aika lailla tasan vuosi sitten, jolloin Luka oli neljän kuukauden ikäinen ja oli aika hauska huomata, miten iso muutos tässä vuoden aikana on tapahtunut ja kuinka paljon enemmän iloa irti hän pystyi nyt saamaan laivamatkasta.

Lukan mielestä parasta laivalla oli ainakin:

 ihana Ville Viking - maskotti, joka ensin vähän jännitti, mutta jota sitten piti käydä vähän väliä halaamassa ja paijaamassa. Kissaan kovasti ihastunut taapero sai myös käteensä hienon Ville-tatuoinnin ja taxfree-myymälästä oman Ville-pehmolelun, joka kainalossa onkin nyt nukuttu joka yö matkan jälkeen. 
♥ kapeilla käytävillä juoksenteleminen, jonka laivan keinuminen ja heiluminen teki vielä hauskemmaksi ja jännittävämmäksi.
 aamupala- ja illallisbuffetit, joilla sai syödä kaikenlaisia herkkuja. Ranskalaisia, kalanuggetteja, lettuja, hedelmäsalaattia, jugurttia, marjoja ja vaikka mitä.
 allasosasto, jossa käytiin uimassa (lue: lillumassa) ensimmäisenä iltana. En ole itse ikinä aikaisemmin laivalla käynyt niiden sauna- ja allasosastoilla ja yllätyin, miten rauhallista siellä oli. Osastolla oli yksi lastenallas ja kaksi poreallasta ja tilaa riitti hyvin. Me ei ollakaan käyty nyt pitkään aikaan uimassa Lukan kanssa ja nyt hän kyllä nautti täysillä lämpimässä vedessä polskuttelusta.
 lasten sirkuskoulu, jossa sai harjoitella ja kokeilla kaikenlaisten temppujen tekemistä. Lukan lemppari ehdottomasti oli diabolo.
 laivan leikkipaikka, jossa käytiin monen monta kertaa leikkimässä. Ainoa harmitus oli se, että pallomereen ei päässyt alle 3-vuotiaat ja sinne Luka olisi kyllä kovasti halunnut mennä!
 disco, jossa oli super hauskaa tanssia muiden lasten kanssa sekä sen jälkeen samalla lavalla pidetty taikurin show. Lukakin jaksoi mainiosti seurata esitystä silmät pyöreinä, vaikka se olikin ehkä tarkoitettu hieman isommille lapsille ja aikuisille. 
  se, että lomalla mikään ei ole ihan niin tarkkaa kuin kotona, nukkumaan mennään vähän miten sattuu eikä kelloa tuijoteta turhaan. Kellojen siirtäminen talviaikaan sujuikin tosi kivuttomasti, kun muutenkin rytmeistä ei reissussa ollut tietoakaan. Kotiin palatessa ei tuon kellojen siirtämisen vaikutusta enää huomattukaan, joten kaikki meni tällä kertaa aika hyvin!


Risteilyyn kuului toki myös pieni pyrähdys maissa ja ihanassa Tukholmassa. Saatiin jälleen kerran nauttia aivan ihanasta säästä ja auringonpaisteesta - en usko olleeni kertaakaan Tukholmassa niin, että siellä olisi satanut tai ollut muutenkaan kurja ilma. Tälläkin kertaa meidän ainoa etukäteen suunniteltu käyntikohde oli Urban Outfittersin liike, mutta muuten vain käytiin syömässä sekä kuljeskeltiin aurinkoisilla kaduilla ilman sen kummempia suunnitelmia. Kamil ei ole aikaisemmin ikinä käynyt Tukholman vanhassa kaupungissa, koska ollaan aina aikaisemmilla reissuilla skipattu se osio, mutta nyt oli hauska käydä vähän pyörimässä sielläkin idyllisillä kaduilla. Kaiken kaikkiaan oli kyllä tosi rentouttavat ja hyvin kulutetut kuutisen tuntia, mitä Tukholmassa ehdittiin olemaan! Mukana meillä oli sekä rattaat että kantoreppu, ja Luka nukkuikin sopivasti parit unet tuon maissaolon aikana kuten olin toivonutkin, ja jaksoi sitten hyvin taas valvoa laivaan palattuamme. Edelleen haaveilen kyllä siitä, että voitaisiin tehdä ihan kunnon loma Tukholmaan ja viettää kaupungissa vaikka pari päivää, mutta täytyy kyllä myöntää, että tällainen laivamatka on lapsiperheelle varsin sopiva vaihtoehto. Jospa tämän voimalla jaksaa sitten taas jouluun saakka!

xoxo Nelli

2 kommenttia

© Kochanie • Theme by Maira G.