Ensilumen taikaa


Mä olen tällainen fiilistelijä. Talvi noin muuten ei varsinaisesti kuulu ihan lempparivuodenaikoihini, mutta alkutalvea ja varsinkin sitä taianomaista ensilumea rakastan. Täällä Tampereella lunta ei ole vielä kovin paljon, mutta kuitenkin tarpeeksi, että kaikki näyttää heti sata kertaa kauniimmalta ja valoisammalta kuin vielä hetki sitten. Ilma on kuulas ja raikas, ja ollaan saatu nauttia auringonpaisteestakin. Eilen, pyhäinpäivän aamuna, maassa oli ensi kertaa vähän enemmän lunta ja mekin pääsimme sitä ihmettelemään taaperon kanssa. Käveltiin hiljaisen kaupungin läpi järven rantaan, aurinko paistoi niin että pitkästä aikaa tarvitsi aurinkolaseja. Puistossa koira karkasi oravan perään ja taapero vain kikatti, juoksi itsekin ympyrää ja ihmetteli lumeen jääviä jalanjälkiä. Välillä se kaatui mahalleen ja näytti siltä, kuin olisi tehnyt lumienkeliä maahan. Niin ihana katsella toisen riemua. Mä olen just tällainen äiti, joka ei malta odottaa sitä, että päästään tekemään lumiukkoja ja hei - ihan kohta pitää hankkia se pulkka myös.

Tälläkin hetkellä pientä, keveää pumpulilunta satelee ikkunan takana. Koti on hiljainen: Luka nukkuu päiväunia ja Kamil on omissa harrastuksissaan. Kuuntelen Bon Iveria, täydellistä talvimusiikkia, ja juon villasukat jalassa chai-teetä. Huomasin jo viime vuonna, että talvi ei ahdista enää niin paljon kuin ennen. Ennen pimeys ja kylmyys melkein lannisti, mutta nyt kun on lapsen kanssa kotona, niin ehtii hyvin nauttia siitä päivän lyhyestä valoisasta ajasta, ja ne pimeät illat voi hyvillä mielin käyttää siihen fiilistelyyn. Ensimmäiset jouluvalot on laitettu ikkunoihin ja joulu - se on mielessä jo muutenkin. Sillä tavalla sopivasti, ei niin, että ihan vielä sentään luukuttaisin joululauluja kotona. Ei kai tässä muuta, kuin että oon aika onnellinen juuri nyt. 

xoxo Nelli

12 kommenttia

 1. Ihan samanlaista fiilistelyä täälläkin on harrastettu kuin sielläkin :) Tampereella tosiaan on kaunis, hento ja hauras lumipeite ja lisää leijailee taivaalta <3 Mielettömän kaunista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tää alkutalvi on kyllä niin kaunista aikaa <3

   Poista
 2. Tämä pumpulilumisade on kyllä niin kaunista! <3 Olen itsekin sitä fiilistellyt jo parin päivän ajan :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja ihan samanlaisissa fiiliksissä ollaan täälläkin <3

  VastaaPoista
 4. Ihania talvikuvia! <3 Täälläkin ollaan fiilistelty ensilunta ja auringonpaistetta :)

  VastaaPoista
 5. Joo, ensilumessa on kyllä taikaa! Se fiilis on ihan mahtava! :)

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.