Dinosauruksia Lastenkulttuurikeskus Rullassa

Kestihän sitä ihanaa talvea ja pakkaslunta hetken aikaa, mutta nyt ollaan taas näiden ei-niin-ihanien plussakelien puolella... Taivaalta tihuttaa vettä ja likainen lumi muuttaa maiseman rumaksi. Vaikka pakkasta ei edes ole, niin ilma on kolea eikä tee mieli hytistä leikkipuistossa surkeana. Tahtoo kunnon talven takaisin! Onneksi Tampereelta löytyy kuitenkin monia mukavia sisätiloissa olevia paikkoja, joihin mennä viettämään aikaa lasten kanssa. Enkä tarkoita nyt vain hoploppeja ja vastaavia maksullisia sisäleikkipuistoja ynnä muita, vaan myös kivoja ilmaisia kerhoja ja leikkipaikkoja on tarjolla, myös perheen pienimmille, vauvoille ja taaperoille.

Yksi meidän lempipaikkojamme sateisten ja tylsien päivien varalle on Finlaysonin alueella sijaitseva Lastenkulttuurikeskus Rulla. Rulla on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen ylläpitämä maksuton paikka, jossa järjestetään erilaisia vaihtuvia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia lapsille. Tunnelma siellä on aina lämmin ja ystävällinen, ja lapset saavat vapaasti leikkiä, taiteilla ja touhuta. Itse tykkään ennen kaikkea paikan toiminnallisuudesta: esimerkiksi näyttelyissä saa todellakin koskea, kokeilla ja osallistua pelkän katselun sijaan. Me satumme asumaan vieläpä ihan muutaman sadan metrin kävelymatkan päässä Rullasta, joten luonnollisesti siellä on tullut vietettyä melko paljon aikaa Lukan kanssa. Nyt marraskuun alussa Rullassa avautui uusi Dinolandia-näyttely, jonka kävimme eilen testaamassa ensimmäistä kertaa. Näyttely on kuulemma suunnattu ensisijaisesti 6-10 - vuotiaille lapsille, mutta ainakin eilen lähes kaikki paikalla olleet lapset olivat huomattavasti nuorempia ja meidänkin melkein puolivuotiaamme oli kyllä dinosauruksista aivan innoissaan!


Näyttelystä löytyi erilaisia dinosauruksia ja luita, joiden päälle sai kiivetä ja selässä ratsastaa. Aluksi Lukaa vähän jännitti, mutta pian hän halusi kiivetä varsinkin tuon isoimman dinosauruksen selkään yhä uudelleen ja uudelleen. Taikahiekan seasta pääsi etsimään dinosauruksen luita ja tämä näyttikin olevan monen lapsen lempparipaikka koko näyttelyssä! Lukankin mielestä taikahiekka tuntui hauskalta käsissä ja sinne palattiin kaikkien muiden leikkien lomassa vähän väliä uudestaan kaivamaan ja taputtamaan hiekkaa. Rullan esiintymislavalle oli tuotu suuri peili ja erilaisia dino-asuja, joihin lapset (ja aikuisetkin) saivat pukeutua. Aika hauskaa!Näyttelytila ei ole suurensuuri, mutta pienelle kuitenkin varsin riittävä ja ennen kaikkea hauska, innostava ja mielenkiintoinen. Luka ei välillä edes meinannut tietää mihin keskittyisi, kun joka puolella oli niin paljon kaikkea hauskaa! Näyttelyn ovatkin suunnitelleet 7-9 - lapset yhdessä ammattilaisten kanssa eli varmasti on lasten ääntä kuultu ja se kyllä näkyy - pelkästään positiivisella tavalla kylläkin. Dinosaurus-näyttely on esillä Rullassa 5.3.2017 saakka, joten menkää ihmeessä ihmettelemään hirmuliskoja vaikkapa jonain juuri tällaisena ankean harmaana sadepäivänä! Me käydään Rullassa lähes joka viikko, koska sinne on niin helppo mennä ja ennen kaikkea siellä on helppo ja mukava olla. Ihan parasta, että kaupunki panostaa myös lapsiin ja on olemassa myös tällaisia kaikille avoimia ja helposti lähestyttäviä pienten kulttuuripaikkoja, joissa todellakin on lupa leikkiä!

Rulla on auki torstaisin ja perjantaisin klo 9-14
sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-16.

Onko teille Rulla tuttu? Entä löytyykö teidän kotikaupungistanne vastaavanlaisia paikkoja lapsille?

xoxo Nelli

1 kommentti

  1. Oi, kuulostaa kivalta, kiitos vinkistä! Tulevana viikonloppuna pitkästä aikaa ipanan kanssa Tampereelle menossa käymään, taidanpa merkata kalenteriin lauantain kohdalle :) Tampereella olen kyllä asunut aiemmin, useamman vuoden ajan, mutta kun en sillon elänyt lapsekasta aikaa, niin ei oo tällaisista kauheesti tietoa kyllä! :)

    VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.