Taapero kirjastossa
Eilisen lusmuilu-aamun jälkeen oli tänään vuoro olla kultturelleja. Lähdettiin nimittäin käymään pitkästä aikaa kirjastossa - tai siis pitkästä aikaa minulle, Lukalle käynti oli peräti ihan ensimmäinen tämän yksivuotisen ja nelikuisen elämän aikana. Kirjastossa hengailu oli itselleni tuttua vielä yliopistoaikoina, mutta nyt en kyllä muista, milloin olisin viimeksi käynyt kirjastossa ihan niin kuin muuten vaan. Ehkäpä Lukan odotusaikana lainaamassa muutaman Vauva-lehden? Lukan kanssa taas ei jostain syystä vain ole aiemmin tullut lähdettyä kirjastoon, ei, vaikka meiltä on ehkä 700 metrin kävelymatka pääkirjastoon. Ehkä mielikuvissani kirjasto on sellainen paikka, jossa on oltava ihan hiirenhiljaa ja olen sitten ajatellut, että miten sinne voi mennä pienen lapsen kanssa - he kun yleensä tykkäävät pitää ääntä itsestään. Tiedostan kyllä, että ajatus on hassu, sillä yleensä kirjastoissa on kuitenkin oma lastenosastonsa, jossa ei pientä ääntäkään katsota pahalla vaan pienet vieraat ovat jopa ihan tervetulleita. Sitä paitsi muistan kyllä omasta lapsuudestanikin lukuisat kirjastoreissut, joita äidin kanssa tehtiin, tähän samaan kirjastoon. Muistan pitkältä tuntuneen bussimatkan meiltä kotoa keskustan kirjastoon ja kuinka hyllyjen välissä saattoi viettää tuntikausia - tai siltä se ainakin lapsesta silloin tuntui! Kotiin raahattiin lukemista kassikaupalla, yksi tai kaksi kirjaa ei todellakaan riittänyt, vaan niitä oli aina kymmeniä. Lapsena rakastin kirjoja ja lukemista, ja rakastan kyllä edelleenkin, mutta nykyään se aika vain on aina kortilla.

Tästä valaistumisesta viisastunena lähdimme siis tänään Lukan Ihan Ensimmäiselle kirjastoreissulle! Paikalle menimme heti kymmeneksi, kun kirjasto aukesi. Ajattelin, että olisimme varmasti suurin piirtein ainoat asiakkaat koko kirjastossa siihen aikaan, mutta mitä vielä - minuuttia vaille kymmenen oli oven edessä jo pitkä jono ihmisiä. Lastenosasto löytyi helposti ensimmäisestä kerroksesta ja yllätyin, miten paljon kaikkea muutakin siellä oli kuin vain niitä kirjoja. Oli leikkikeittiötä, telttaa, palapelejä, piirustusvälineitä ja muita leluja. Ihan pienille tarkoitetut kirjat oli laitettu kivasti matalille hyllyille, joten Lukakin pääsi sieltä helposti valitsemaan itselleen mieluisia kirjoja. Valikoimaakin löytyi ihan kiitettävästi. Toki vielä enemmän sellaisille lapsille, jotka jo jaksavat kuunnella hieman pidempiäkin tarinoita, mutta kyllä mekin ihan mukavan saaliin löysimme kotiin vietäviksi. Luka viihtyi kirjastossa mainiosti, kuten yleensä aina uusissa paikoissa, joissa tutkittavaa riittää. Meillä kuluikin kirjastoreissussa yhteensä melkein tunti. Parasta hänestä olivat nuo pienet tuolit, joissa roikkui isoja kuulokkeita. Sinne hän meni useaan otteeseen istumaan tärkeän näköisenä kuulokkeet korvissaan, vaikkei niistä oikeasti mitään kuulunutkaan.


Olen iloinen siitä, että Luka tykkää nykyään kovasti katsella kirjoja ja vähän kuunnellakin, kun niitä hänelle luetaan. Meiltä löytyy kotoakin aika paljon kirjoja, mutta kyllähän ne samat aina välillä alkavat kyllästyttää (ei ehkä niinkään Lukaa kuin äitiä...), joten siksi on kiva hakea välillä kirjastostakin jotain uutta luettavaa. Etukäteen olin ajatellut lainaavani Puppe-kirjoja, sillä Lukalta löytyy kotoa vain yksi sellainen ja se on erittäin tykätty, mutta koko Puppe-hylly ammotti tänään tyhjyyttään. Ilmeisesti se on suosittu muidenkin taaperoiden keskuudessa! Onneksi tilalle löytyi kuitenkin muita hauskoja kirjoja, joista Luka toivon mukaan pitää myös. Mitä teidän taaperot tykkäävät lukea? Täällä suosiossa juuri nyt ovat erityisesti kaikenlaiset luukku- ja eläinkirjat, mutta lukuvinkkejä kaikenlaisista kivoista kirjoista otetaan vastaan!

Näihin uusiin kirjoihin ei muuten vielä ehditä juuri paneutua, sillä me lähdetään huomenna Tukholman risteilylle! 
Hauskaa viikonloppua kaikille! 

xoxo Nelli

4 kommenttia

 1. Me käydään aika paljonkin kirjastossa ja nyt kun neiti on täyttänyt kolme, ollaan alettu lainaamaan myös kotiin kirjoja. Lähinnä Miinoja ja Manuja ja Peppi Pitkätossua. Myös sarjakuvia ja leffoja! Aika nostalginen toi Metso, kun samat hyllyt olleet niin kauan kuin muistan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kyllä, tuli itellekin nostalginen olo kun ei ole siellä pitkään aikaan tullut käytyä! :) Ootan kyllä kans sitä kun Luka kasvaa ja löytyy paljon enemmän vähän isommille sopivia kirjoja!

   Poista
 2. Hei! Eksyin blogiisi ja jäin lukemaan :) Meillä nelivuotias on ihan hulluna Salama McQueeniin, ollut jo parisen vuotta. Ja luukkukirjat jaksaa edelleen kiinnostaa, jos aiheena on autoja. Olen kyllä yrittänyt tasa-arvon nimissä myös muita aiheita. Ryhmä Hau on kans kova sana, mutta en ole vielä nähnyt niitä kirjastossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit tänne :) Kummasti vaan noi autot tahtoo poikia kiinnostaa, meilläkin ne on kova juttu ollut jo pidemmän aikaa. Mutta sitten taas esim. kaikki eläimet myös :) Kiva kuulla teidänkin kirjasuosikkejanne!

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.