Kiva kalenterivinkki koko perheelle


Hyvää lokakuun ensimmäistä! Tätä vuotta on jäljellä enää vaivaiset kolme kuukautta, joten ensi vuoden kalenterihankinnat alkavat käydä ajankohtaisiksi, eikö vain? Meidän keittiössä on roikkunut tänä vuonna niin tykätty ja kovasti käytetty seinäkalenteri, että hankimme samanlaisen jo ensi vuodellekin - ja samalla ajattelin vinkata tästä kivasta kalenterista teillekin! Kyseessä on suomalaisen Polkka Jamin perhekalenteri, ja monille Polkka Jam onkin varmaan entuudestaankin tuttu hauskoista ja suloisista julisteistaan, postikorteistaan ja muista paperitarvikkeista. 


Tänä vuonna minulla itselläni ei varsinaisesti ole edes ollut omaa kalenteria - niin hyvin on tämä perhekalenteri ajanut asiansa. Jos kävisin töissä tai koulussa, niin toki oma kalenterikin olisi must hankinta, mutta kotiäidille on nyt tällä erää perheen yhteisen kalenterin lisäksi riittänyt muistin tueksi puhelin ja blogikalenteri. Tällainen perhekalenteri on osoittautunut tosi käteväksi, koska siihen saa helposti näkyville kaikkien perheenjäsenten menot, eikä kaikkea mahdollista tarvitse yrittää mahduttaa yhteen pieneen ruutuun. Meidän kalenterissa on omat sarakkeet niin perheen yhteisille kuin minun, Kamilin ja Lukankin omille menoille. Itseäni ainakin helpottaa se, että näkee nopeasti kaikki päivän menot yhdeltä samalta riviltä, ja näen siitä helposti vaikkapa Kamilin työvuorot omia menojani suunnitellessa. Ensimmäiseen sarakkeeseen taas kirjoitetaan muut sekalaiset jutut, kuten nyt vaikka sukulaisen syntymäpäivä tai se, että pitää muistaa siirtää kelloja taaksepäin. Musta tuntuu, että ennen tällaisen perhekalenterin hankkimista me ei edes olla oltu kovin ahkeria yhteisen seinäkalenterin käyttäjiä, koska sellaiseen tavalliseen kalenteriin mahtuu yleensä tekstiä tosi huonosti.Kätevyytensä lisäksi näissä kalentereissa minua ilahduttaa kovasti niiden visuaalinen ilme. Kuvat on tosi kivoja; yksinkertaisen graafisia mutta nättejä ja hauskoja. Muistan kun joskus etsittiin juuri tällaista perhekalenteria, niin suurin osa vaihtoehdoista oli sellaisia huumorikalentereja, jotka taas ei oikein meidän makuun sovi. Tänä vuonna olen nähnyt tämän Polkka Jamin lisäksi ainakin Muumi-aiheisen perhekalenterin, joka näytti varsin kivalta sekin. Minä kuitenkin ihastuin tähän tämän vuoden Polkka Jamin puluihin ja värimaailmaan, joten päätin pysyä tässä samassa hyväksi havaitussa vaihtoehdossa. Tätä kalenteria voi ostaa ainakin Polkka Jamin omasta nettikaupasta, ja sieltä löytyy lisäksi lista Polkka Jamin tuotteita myyvistä jälleenmyyjistä, joita onkin aika mukava määrä eri puolilla Suomea ja ulkomaitakin.

Käytetäänkö teillä tällaista yhteistä perhekalenteria?

xoxo Nelli

4 kommenttia

 1. Kivan näköinen kalenteri. :)
  Mä tein yhdessä vaiheessa noita perhekalentereita muistaakseni smartphotolla vai olikohan ifolorilla, niin sai lasten kuvia sinne ja valita sarakkaiden määrän. :) Nyt meillä on ollut normi seinäkalenteri lasten kuvilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mä ihan unohdin että on olemassa tuokin vaihtoehto että voisi tehdä kalenterin omilla kuvilla :) sellainenkin oisi tosi kiva!

   Poista
 2. Siis niin ihanan näköinen kalenteri! TAHTOO! :)

  Meillä e ole vielä kertaakaan ollut perhekalenteria, mutta se voisi olla tervetullut uudistus koko perheen aikataulutukseen. Meillä on käytössä perusseinäkalenteri ja se on ollut ok.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi suosittelen tämän kalenterin hankkimista ;D

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.