Taaperon harrastukset


Yksi syksyn varmoista merkeistä - uudet harrastukset - alkoivat meilläkin muutama viikko sitten. Lapsen harrastukset ja niiden sopiva määrä on kai taas sellaisia aiheita, jotka herättävät äitien keskuudessa mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Itse kotiäitinä kaipaan sitä, että viikossa on myös jotain säännöllistä ja suunniteltua ohjelmaa, siksi yksi tai kaksi harrastusta viikossa on sopinut meille alusta alkaen hyvin. Meidän tämän hetkiset harrastukset ajoittuvat mukavasti tiistaille ja torstaille, jolloin ei ole kahta harrastuspäivää peräkkäin, mikä tuntuu mielestäni aika sopivalta rytmiltä taaperon elämään. Liikaa harrastuksia en kuitenkaan haluaisi, sillä viikossa pitää olla aikaa myös spontaaneille jutuille ja ihan vain rauhalliselle olemisellekin. Mielestäni Lukallekin nämä pari harrastusta viikossa ovat sopineet oikein hyvin ja näen, että hän nauttii kovasti niistä harrastuksista, joita meillä on nyt tai on ollut aikaisemmin. Koska tunnen lapseni, niin osaan valita aika hyvin sellaisia juttuja, joista juuri hän pitäisi. Tällaista menevää tyyppiä en välttämättä veisi esimerkiksi johonkin lorupiiriin, koska tiedän, ettei hän kuitenkaan jaksaisi keskittyä siellä kovin pitkään. Tällä hetkellä meidän harrastuksia ovat siis taaperojumppa ja muskari, jotka molemmat tuntuvat olevan pikkumiehestä kovin mieluisia!


Jumpassa käymme aina tiistaisin kello 10-10.45. Puhun itse jostain syystä aina taaperojumpasta, vaikka kurssin oikean nimi taitaakin olla aikuinen-lapsi - jumppa... Siellä saa siis äitikin sopivasti hikeä pintaan, kun juostaan pitkin jumppasalia, kannetaan taaperoa ja tehdään välillä liikkeitä, joissa käytetään näitä reilu kymppikiloisia painoina. Lukasta on hauskaa, kun saa kiipeillä puolapuilla, juoksennella ympäriinsä ja ratsastaa äidin olkapäillä. Aika usein tunneilla käy niinkin, että Lukaa ei lainkaan kiinnosta ohjeet ja se mitä pitäisi tehdä, vaan hän tekee juuri sitä mitä itseään nyt milloinkin sattuu huvittamaan. Onneksi sekään ei näin pienten kanssa ole kovin vakavaa, pääasia on että saa iloa liikkumisesta. Tällaiselle Lukan kaltaiselle reippaalle ja menevälle taaperolle jumppa on kyllä tosi kiva harrastus, olen ollut tosi tyytyväinen. 


Torstaiaamujen harrastus meillä puolestaan on  1 - 1,5 - vuotiaille taaperoille tarkoitettu muskari. Kävimme Lukan kanssa myös vauvamuskarissa tämän ollessa 3-6 kk vanha, mutta sen jälkeen oli taukoa, ettei käyty ollenkaan. Luka on nykyään tosi kiinnostunut musiikista ja erilaisista soittimista, ja sen takia halusin nyt jatkaa muskariharrastusta. Jotenkin ajattelen myös, että tällaisen taaperon kanssa muskarista saa jo vähän enemmän irti kuin ihan silloin pienenä. Lukan mielestä muskaritunneilla kivointa on juurikin erilaisten soittimien soittaminen ja kaikki liikunnalliset leikkilaulut. Välillä istutaan piirissä loruttelemassa tai laulamassa jotain rauhallisempia lauluja, mutta niihin ei pikkumiehen kärsivällisyys ja mielenkiinto oikein meinaa kestää. Hyvähän niitäkin taitoja on toki välillä harjoitella, mutta onneksi näissä pienten harrastuksissa ei sitäkään katsota pahalla, jos vähän lähtee vaeltelemaan omille teilleen tylsien hetkien ajaksi. On ollut kiva huomata, että moni lauluista ja niiden "koreografioista" on jäänyt nopeasti Lukan mieleen, jos niitä lauleskelee kotona. Itse en koe olevani kovin musikaalinen ihminen, vaikka musiikista paljon tykkäänkin, mutta onneksi äidin laulutaito on muskarissa ihan epäoleellinen seikka. Salaa toivon, että jotain musikaalisuutta sieltä kuitenkin edes Lukaan tarttuisi!

Minkälaisia harrastuksia teidän taaperoilta (tai vauvoiltakin!) löytyy - vai tarvitaanko niitä harrastuksia laisinkaan?  

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Kuulostaapa kivoilta harrastuksilta :) Itse haaveilin taaperosirkuksesta, mikä olisi meidän tytöille ihan huippu! Muskari ja vauvauinti oli joskus myös haaveissa, mutta eipä nekään koskaan toteutuneet. Ei tähän arkeen oikein mitään harrastusta saa mahdutettua muutenkaan, kun on niin epäsäännöllistä elämää. Päiväkoti saa siis riittää lasten ohjelmaksi :) Mutta ehdottomasti siis kannatan harrastuksia, erityisesti, jos lapsi on vanhemman kanssa kotona - tekee hyvää sekä vanhemmalle että lapselle olla välillä sosiaalinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olisin kans halunnut mennä taaperosirkukseen, mutta en löytänyt sopivaa kurssia täältä tai sitten ne olivat älyttömän kalliita. Toi on kyllä totta, että jos aikuiset käy töissä ja lapset päiväkodissa, niin ei ylimääräisille harrastuksille varmastikaan ole samalla tavalla aikaa ja tarvettakaan kuin kotona ollessa :)

   Poista
 2. Meilläkin on muskari aloitettu ja mukavasti lähtenyt käyntiin. Muskaripostauskin odottaa, on niin paljon juttuja luonnoksissa ette ole ehtinyt vielä julkaista. :D Luin kuitenkin yhden artikkelin missä kerrottiin miten hurjasti hyötyä musiikin harrastamisesta voi olla. Jos lapsi viihtyy ja tykkää, niin minusta on ihanaa jos vanhemmat viitsivät jotakin harrastaa! Se ilo mikä lapsella on vaikka siellä muskarissa, tuo itselle niin mukavan olon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Kyllä varmasti kaikista tällaisista taaperoharrastuksista on enemmän hyötyä kuin haittaa, varsinkin kun ne toteutetaan kohtuudella ja lapsen ehdoilla :)

   Poista
 3. Meillä harrastetaan srk avointa kerhoa ja sambaa, myös ti ja to, tykkään kans että ei ole peräkkäisinä päivinä :) Avoin kerho on meidän tyttöjen yhteinen juttu ja samba sit minun ja Kukkiksen oma, kahdenkeskeinen asia.

  Kukkis tosin on niin aktiivinen, että ainakin yksi juttu mahtuisi viikkoon lisää, mutta mietin sitä sitten kun kelit käy kehnommiksi, nyt saa energiaa purettua hyvin ulkona kun voi huoletta olla pari tuntia ilman että tulee kylmä tms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samba kuulostaa hauskalta! :) Meillä ei oikein ikinä noi avoimet kerhot onnistu aikataulujen vuoksi, oisi kyllä kiva käydä niissäkin enemmän.

   Lukalla kans varmaan riittäisi energiaa useammallekin harrastukselle, mutta itse tykkään siitä että viikkoon jää myös vapaata, jolloin voi keksiä milloin mitäkin tekemistä :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.