Syksyisiä kysymyksiä ja vastauksia

Poika on päiväunilla, ja mun teki kovasti mieli tulla päivittämään blogia. Tietysti juuri silloin iskee se kuuluisa writer's block ja olen nyt tuijotellut tätä valkoista ruutua ja eiliseltä leikkipuistoreissulta otettuja kuvia tietämättä oikein, mistä edes aloittaa. Päädyin sitten googlettelemaan erilaisia blogihaasteita, ja eteeni sattui muuan ruotsalaisen tyylibloggarin tekemä hauska syksyinen kysymyshaaste. Päätin napata nuo kysymykset vapaasti suomennettuina tänne omaan blogiini, kuvituksena toimikoon ne eiliset jokseenkin syksyiset ja aiheeseen sopivat kuvat. Syksy on muuten lempivuodenaikani, vaikka kuinka kesääkin rakastan. Syksy on vain niin ihanan tunnelmallista aikaa, varsinkin tämä alkusyksy kun on vielä usein melko lämmintä ja saadaan nauttia luonnon väriloistosta.


MITÄ ODOTAT ENITEN SYKSYSSÄ?

Usein syksyllä odottaa sellaista huolettoman kesän jälkeistä arkeen ja rutiineihin paluuta. Aika usein edessä on myös uusi koulu- tai työpaikka, tai sitten ainakin sinne vanhaan paikkaan palaaminen. Omalla kohdallani kotiäitiys on jatkunut vielä kesän jälkeenkin, joten sellaista odottamista ei tänä vuonna ollut. Ehkäpä olen eniten odottanut yleisesti vain sitä syksyn tunnelmaa. Oli myös kivaa, kun ilman suurempia aikatauluja ja suunnitelmia vietetyn kesän jälkeen meillä alkoi parit harrastukset Lukan kanssa ja kavereitakin on taas helpompi nähdä, kun kaikki ovat kesälomien jäljiltä palanneet takaisin normaaliin päiväjärjestykseen.

MIKÄ ON HUONOIN ASIA SYKSYSSÄ?

Se, jos sataa koko ajan! Onneksi tänä syksynä ei niin ole ollut, vaan ilmat ovat olleet aika ihania. Vielä ei iltojen ja aamujen pimeneminenkään ole tuntunut vaikealta.

MIKÄ ON PARASTA SYKSYSSÄ?

Luonnon värit ja luonnossa kulkeminen, villasukat ja villapaidat, kynttilöiden polttaminen, se että voi ihan hyvällä omatunnolla vain kotoilla.


MILLAINEN ON SYYSTYYLISI?

Syksyllä tykkään kerrospukeutua ja käyttää isoja ja pehmoisia villapaitoja. Legginsit ja tunikat kuuluvat mukavuutensa ansiosta myös vaatekaappini kulmakiviin. Lempivärini syksyllä mustan ohella ovat ehdottomasti viininpunainen ja okrankeltainen.

MITÄ ON TO DO - LISTALLASI?

Hakea kouluun ja opiskella pääsykokeiden ennakkokokeisiin! Sekä aktivoitua taas tämän blogin kanssa, kun kesällä kirjoittaminen jäi usein muiden kesäjuttujen jalkoihin.

KUINKA TORJUA SYYSMASENNUS?

En itse juurikaan kärsi syysmasennuksesta, pahin aika vuodesta on minusta keski/lopputalvi: tiedättehän, kun talvea on kestänyt jo ikuisuus eikä se siltikään tunnu loppuvan ikinä. Joka tapauksessa mahdolliseen syysmasennukseen suosittelen lääkkeeksi ennen kaikkea sitä, että yrittää olla mahdollisimman paljon ulkona siihen kauniiseen valoisaan aikaan, jolloin pimeät illatkaan ei ehkä tunnu niin vaikeilta. Ihanat tunnelmalliset kahvilat ja ystävien seura piristävät mieltä myös!


PARASTA MUSIIKKIA SADEPÄIVINÄ?

Syksyllä kuuntelen mieluiten kaunista, melankolista indiefolkia. Yleensä laitan kotona taustamusiikiksi jonkun Spotifysta löytyvän valmiin soittolistan, mutta hyviä syksyyn sopivia bändejä ja artisteja ovat esimerkiksi Bon Iver, Ben Howard, Janet Devlin, Maria Mena ja First Aid Kit. Jos taas haluan kuunnella jotain pirteämpää, niin Anna Puu!

MITÄ AIOT HANKKIA TÄNÄ SYKSYNÄ?

Ainakin paljon lisää tuoksukynttilöitä! Ja parvekkeelle haluaisin syyskukaksi callunan sekä jotkut ihanat valot. Pukeutumisen suhteen sekä oma että taaperon vaatekaappi vaikuttavat olevan aika hyvällä mallilla, joten ainakaan toistaiseksi ei ole ostoslistalla mitään sen kummempaa. Aika näyttää, tuleeko tarvetta vielä jollekin sellaiselle, mitä ei nyt olla osattu ajatella.

MITÄ ELOKUVAA TAI TV-SARJAA SUOSITTELET SYKSYLLÄ KATSOTTAVAKSI?

Elokuvista Sofia Coppolan tunnelmalliset ja Wes Andersonin visuaalisesti upeat leffat toimivat syksyllä(kin) aina. Netflixistä suosittelen sarjoja Master of None, Grace and Frankie sekä Cuckoo. Itse ajattelin alkaa katsomaan tänä syksynä pitkästä aikaa Gilmoren tyttöjä, telkkarista katson Toisenlaisia äitejä ja Vain elämää.


MIKÄ ON LEMPIRUOKASI SYKSYLLÄ?

Kanttarellipasta ja erilaiset ihanan lämmittävät keitot, kuten bataatti-porkkanakeitto ja kookos-kurpitsakeitto. Syksyllä tekee myös mieli taas leipoa enemmän kuin kesällä, esimerkiksi sämpylöitä, kaurakeksejä ja omenapiirakkaa.

MISSÄ VIETÄT MIELUITEN VAPAA-AIKAASI?

Joko ulkona kauniissa luonnossa tai sitten ihan vain kotona, sillä syksy on täydellistä aikaa kotoilulle. Musta on ihanaa kääriytyä pehmoisen peiton alle sohvalle teekupin kanssa, lukea kirjaa tai katsoa jotain hyvää sarjaa. 

OLETKO SUUNNITELLUT MATKAA TÄLLE SYKSYLLE?

Me ollaan jo muutama kuukausi sitten varattu Tukholman risteily lokakuun lopulle. Vielä on kuitenkin hieman auki, päästäänkö sittenkään tuolle reissulle lähtemään, mutta toivottavasti! Mun mielestä Tukholma on parhaimmillaan juuri syksyllä, ja kaikki parhaat Tukholman muistoni liittyvätkin nimenomaan syksyyn. Oltiin muuten viime vuonnakin melko samoihin aikoihin Tukholmassa, joten tästähän voisi ihan hyvin tulla perinne... ;) Muita matkoja ei nyt ainakaan ole tiedossa.Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta samanlaisia syysfiilistelijöitä? Olisi muuten hauska lukea muidenkin vastauksia näihin kysymyksiin, joten huikkaa mulle, jos innostut nappaamaan haasteen omaan blogiisi!

xoxo Nelli

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Kochanie • Theme by Maira G.