Mitä kuuluu taapero?

Vauvavuoden jälkeen en ole enää ihan niin paljon kirjoitellut tänne pelkästään vain Lukan kuulumisia, samalla tavalla kuin ennen. On tuntunut siltä, että pikkuvauvaan verrattuna taapero on jo ihan eri tavalla oma erityinen persoonansa, ja tulee sitten mietittyä hieman eri tavalla, mitä kaikkea tästä haluaa julkisesti kirjoittaa. Oltiin perjantaina Lukan 1v3kk neuvolassa, ja ajattelin nyt sen innoittamana kuitenkin hieman ranskalaisin viivoin kertoilla, että minkälainen tyyppi meillä täällä tällä hetkellä oikein asustaakaan. Neuvolakorttiin hoitaja kirjoitti "tomera poika" ja se kyllä kuvastaakin tätä meidän taaperoamme aika hyvin!Luka 1 vuotta 3 kuukautta...

on 79,5 cm pitkä.
omaa seitsemän hammasta, aivan lumoavan siniset silmät sekä vaalean pellavatukan, joka kasvaa niin nopeasti että sitä on jouduttu jo useamman kerran saksimaan.
 on todella vilkas ja energinen, aina touhuamassa jotakin. Meidän päivistä ei ainakaan menoa ja meininkiä puutu!
 on myös kova kiipeilemään ja kiipeää ihan joka paikkaan. Haavereita silti sattuu hyvin harvoin, onneksi. Osaa nimittäin myös laskeutua alas varsin nätisti (ja sen lisäksi taaperoa toki myös vahditaan silmä kovana, sen verran ehtiväinen tapaus hän on).
 on useimmiten hyvin reipas eikä paljon vierasta tuntemattomiakaan ihmisiä. Leikkipuistossa menee usein "juttelemaan" varsinkin isä-ihmisille.
 osaa leikkiä nätisti muiden lasten kanssa. Paras kaveri on muutaman kuukauden vanhempi Alina-tyttö, jonka kanssa käydään yhdessä jumpassa. Välillä kaverukset pitävät toisiaan kädestä kiinni, mikä on niin suloista!
 syö yleensä hyvin kaikkea tarjottua ruokaa, tai ainakin ennakkoluulottomasti maistaa. Syö samaa ruokaa kuin mekin, mutta tuntuu aina silti ajattelevan, että aikuisten lautasella oleva ruoka on paljon parempaa kuin hänen. 
 sanoo namnam kun näkee jotain ruokaa, mitä haluaisi maistaa.
 on useimmiten hyvin iloinen ja nauravainen, mutta toki omaa tahtoakin alkaa jo mukavasti löytyä. Tietää hyvin mitä "ei" tarkoittaa, mutta kokeilee silti säännöllisesti rajojaan, että jospa tällä kertaa...
 sanoo usein myös äidille ei ja heristää samalla sormeaan.
 on kiinnostunut kaikista siivousvälineistä, ja käykin usein hakemassa siivouskomerosta esimerkiksi mopin tai rikkaharjan, joilla sitten kovasti siivoilee.
 tykkää hirveästi ulkoilusta. Leikkipuistoissa parasta ovat liukumäet ja hiekkalaatikko. Usein seikkaillaan myös metsässä, missä on hauska kerätä keppejä ja tunnustella erilaisia maastoja.
  ei enää malta niin hyvin istua rattaiden kyydissä kuin ennen, mutta kantorepussa tai -rinkassa kyllä tykkää matkustaa maisemia katsellen. leikkii erityisen mielellään autoilla ja duploilla.
rakastaa piiloleikkiä ja "jahtaamista"; näitä leikitään erityisesti yhdessä isin kanssa ja saa taaperon kikattamaan aina ihan hulluna.
 painaa mielellään kaikkia nappeja, esimerkiksi hissin napit on hänen aina saatava painaa. 
  auttaa mielellään astianpesukoneen tyhjennyksessä ja pyykinpesukoneen täyttämisessä.
 tykkää katsella kuvia kirjoista, lemppareita ovat sellaiset kirjat joista kuuluu jotain ääntä tai on luukkuja.
 ei vielä malta kuunnella tarinoita, paitsi iltasadun. Sen lukee vuorotellen äiti suomeksi ja isi puolaksi, ja nukahtaa sen jälkeen aina hyvin nopeasti.
 menee illalla nukkumaan klo 21 ja herää yleensä 7-8 välillä aamulla. Tulee yleensä jossain vaiheessa yötä meidän väliin nukkumaan. Nukkuu vielä pinnasängyssä samassa huoneessa meidän kanssa, vaikka omakin huone häneltä löytyy.
 nukkuu yhdet päiväunet, joille menee klo 12 ja herää yleensä 14.30 - 15 välillä.
 unikaverina on Star Warsista tuttu R2D2-pehmolelu, joka pitää aina olla nukkumaan mennessä kainalossa.
 käy aina iltaisin suihkussa isin kanssa ja rakastaa kylpyleikkejä. Kun on valmis, alkaa kylpyhuoneesta kuulua vaativa "ÄÄÄI-TI!" - huuto, mikä tarkoittaa sitä, että äidin on riennettävä pyyhkeen kanssa ottamaan suihkunraikas taapero vastaan.
 tykkää harjata äidin tukkaa ja rakastaa sitä, kun hänen korvat putsataan. Naamanpesua inhoaa. sanoo joitakin sanoja, esimerkiksi äiti ja ei, sekä satunnaisesti aina jotain muitakin sanoja, kuten kato ja ota. 
 ymmärtää jo todella paljon, osaa esimerkiksi tuoda kengät pyydettäessä tai viedä maasta löytyneen roskan roskikseen.
 ymmärtää hyvin myös puolan kieltä ja osaa sanoa puolaksi nie ma, mikä tarkoittaa "ei ole". Sanoo tätä esimerkiksi silloin, kun lelu on mennyt hukkaan ja levittää samalla kädet eteensä.
 on kiinnostunut puhelimista, ja aina jos onnistuu saamaan kännykän hyppysiinä, niin nostaa sen korvalle ja alkaa höpöttämään jotain omalla kielellään.
 selittää ja höpisee muutenkin paljon omalla taaperokielellään.
 osaa matkia monia eläimiä, kuten kissaa, koiraa ja lehmää.
 rakastaa meidän Lalka-koiraa ja halailee sitä monta kertaa päivässä. Ulkoillessa haluaa aina taluttaa Lalkaa, se on tärkeää. Myös rattaissa istuessa hänen pitää saada pidellä hihnaa kädessä.
 tykkää kovasti Fröbelin palikoista ja osaa monen laulun koreografioitakin jo.
 osaa antaa läpyt (puolaksi), sanoa kädestä päivää ja antaa pyydettäessä (ja välillä pyytämättäkin) ison märän pusun, useimmiten suoraan suulle.♥ on ihan maailman paras ja rakkain tyyppi meille!

xoxo Nelli

10 kommenttia

 1. Meilläkin asuu yksi ikiliikkuja kiipeilijä jota saa vahtia silmä kovana :D Olisikin ollut ihan kiva käydä tässä välissä neuvolassa, mutta meillä on seuraava vasta 1,5v neuvola. Vauvavuotena tottui käymään niin tiuhaan että nyt tällainen puolen vuoden tauko tuntuu hirveän pitkältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, monessa paikassa tuntuu ettei olekaan ollenkaan tätä neuvolaa, vaan vasta se 1,5v sitten. Vaikka tavallaan "turha" käynti kun ei mitään sen kummempaa siellä ollut, niin silti mun mielestä kiva käydä ja kuulla ainakin uusimmat mitat aina! :)

   Poista
 2. Ihanat kuvat! 😍

  Ps. Mä haluun ton teidän jumpsuitin! 😍😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :* Toi jumppis on kyllä ihana, Melli ecodesignin :)

   Poista
 3. Mulle kävi ihan samalla tavalla meidän (tällä hetkellä puolitoistavuotiaan) taaperon kanssa: ensimmäisen vuoden jälkeen tyyppi jotenkin "persoonallistui" eikä sitten tullut enää niin paljoa kirjoiteltua hänen kuulumisiaan. Itse pidän tuota ilmiötä hyvänä juttuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Jotenkin sitä on paljon valikoivampi nyt mitä kaikkea taaperosta enää kirjoittaa. Onneksi äitiydessä riittää paljon muutakin kirjoitettavaa :)

   Poista
 4. Ihana taapero! Ihan kuin omasta kynästäni useimmat jutut! Ihan mahtavia persoonia nuo pienet taaperot! Pitäisikin kirjoittaa itselle vastaava lista, että jäisi muistoksi. Nämä vaiheet kun tuppaavat unohtumaan niin nopeati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, taaperot on kyllä ihania tyyppejä ;) <3 Ja huomaa kyllä, että moni asia tässä pikkulapsiajassa helposti unohtuu jos ei niitä kirjoittele ylös!

   Poista
  2. Hei, tästä postuksesta intoutuneena kirjoitin nyt postauksen omasta taaperostani, ja linkkasin tämän postauksesi juttuuni :) Postaus löytyy
   http://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja/puolitoistavuotias

   Poista
  3. Kiva, pitääkin käydä lukemassa teidänkin taaperon kuulumiset!

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.