Ekaa kertaa HopLopissa
Eilinen sateisen harmaa maanantai vaati jotain hauskaa puuhaa piristykseksi, ja niinpä me löysimme itsemme viettämästä iloista perhepäivää Hoplopissa. Kerta oli meille kaikille ensimmäinen, joten en oikein tiennyt mitä tuollaiselta sisäleikkipuistolta odottaa, ja kuinka paljon tällainen vuoden vanha taapero paikasta saisi irti. Koska satumme kuitenkin asumaan vain lyhyen kävelymatkan päässä Tampereen Hoplopista, niin päätimme käydä ottamassa asiasta selvää - osasin nimittäin ainakin vähän aavistella, että moinen paikka saattaisi olla meidän pienen rasavillin mielestä aika hauska. Ja olihan se! Hauskinta Lukan mielestä olivat liukumäet ja pallomeret. Erilaisia liukumäkiä laskettiin vuorotellen isin ja äidin kanssa varmaan ainakin sata kertaa, ja pelkässä pallomeressäkin olisi varmaan viihdytty useampi tunti. Iloisen värisiä palloja ei olisi oikein malttanut ollenkaan laskea käsistä, vaan niitä piti kanniskella mukana kaikkialle. Yllätyin, miten paljon puuhaa Hoplopissa oli näinkin pienelle! Olin kuvitellut, että puisto olisi enemmän vain isommille lapsille tarkoitettu ja että pienille siellä olisi paljon vähemmän sallittuja paikkoja, mutta melkein joka paikkaan pääsi taaperokin vanhempien kanssa. Toki sekin asiaa auttaa, että Luka kävelee ja kiipeilee jo niin hyvin, konttaava ei ehkä saisi paikasta samalla tavalla vielä irti. Aluksi Lukaa hieman jännitti, eikä hän oikein osannut tehdä muuta kuin katsella kummastellen ympärilleen. Maanantai-iltapäivänä puistossa oli varmasti hiljaista verrattuna esimerkiksi viikonloppuihin, mutta kuitenkin juoksevia ja kiljuvia lapsia oli ihan riittävästi, että meininki oli taaperolle aika jännittävä ja äänekäs. Pienen ihmettelyn jälkeen Lukakin kuitenkin reipastui leikkimään ja tutkimaan paikkoja innoissaan!


Luka tykkäsi myös pomppia isin kanssa pomppulinnassa, ryömiä tunneleissa ja kiivetä korkealla oleviin hauskoihin läpinäkyviin palloihin, joista pystyi hyvin tähystelemään mitä puistossa tapahtuu. Kyllä me vanhemmatkin saimme ihan mukavasti liikuntaa siinä taaperon perässä römytessä! Lukaa kun ei vielä tietenkään voinut yksinään päästää isompien lasten sekaan, eikä hän varmaan vielä olisi oikein uskaltanutkaan. Niin ihana oli kyllä seurata toisen riemua sitten kun hän pääsi kunnolla vauhtiin! Tosi kiva, että tällaisiakin paikkoja löytyy, mihin voi tulla purkamaan vähän energiaa varsinkin tällaisina sadepäivinä. Ihan mainiosti kulutetut kymmenen euroa ja pari tuntia ne siis olivat, ja varmasti tullaan vielä käymään Hoplopissa monta kertaa uudestaankin. Oletteko te käyneet taaperoiden kanssa Hoplopissa tai muissa vastaavanlaisissa sisäleikkipuistoissa? 

xoxo Nelli

17 kommenttia

 1. Mä oon tykännyt Kukkiksen kanssa käydä, vaikkakin vikalla kerralla oli niin kookas masu jo että silloin en kyllä nauttinut yhtään noista ahtaista tunneleista sun muista :DD Me ollaan tykätty vähän enemmän tuosta Ideaparkin HopLopista, siellä ollaan tavattu isommalla porukalla ja saatu olla aika rauhassa. Ja kyllä muuten lapset nukkuu hyvin sen jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha apua, voin kuvitella! Mä olin ihan unohtanut että ideaparkissakin on HopLop, sielläkin vois joku kerta käydä :) ja jep, uni kyllä tuli aika nopeasti ton reissun jälkeen!

   Poista
 2. Me ajateltiin käydä alle vuosikkaan kanssa, vielä kun pääsee ilmaiseksi :D täyttää parin viikon päästä vuoden. Mutta mietin, että pääseekö molemmat vanhemmat ilmaiseksi vai täytyykö toisen maksaa? Kun ilmeisesti yksi vanhempi pääsee ainakin ilmaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin oli tarkoitus, mut ei koskaan muistettu ennen kuin sit täytti 1 :D me ainakin päästiin molemmat ilmaiseksi :)

   Poista
 3. Varmasti ollut mieleinen paikka. :)
  Meiltä on lähimpään HopLoppiin (tuohon Tampereen) se 80km matkaa, niin ei ole tullut käytyä aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettei ole lähempänä teitä :/ on kyllä hauska paikka lapsille :)

   Poista
 4. HopLop on kyllä pelastus :D Ainoo vaan että mun mielestä aika kallis alkaa jo olemaan kahdelta lapselta, vaikka onhan siellä kyllä tekemistäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se juu sitten kun alkaa olla isompia lapsia ja enemmän! Nyt vielä pääsee suht edullisesti :)

   Poista
 5. Täällä vuosikas tyttö, meidän pikkupaikkakunnalla ei tämmösiä hienouksia ole. Ois kyllä ihana jos ois, nimittäin just sopiva paikka sadepäiville! Ja tuonnehan ois kiva järjestää treffejä muiden äitien ja lapsien kanssa! Meillä ei tosin vielä kävelläkään että saattas olla vähän vielä liian hurja paikka, mut kiva tietää että pienemmillekin löytyy puuhaa. Itekkin vois käydä liukumäkeä laskemassa. ☺ ehkäpä kesälomalla Helsingin reissulla pitää käydä tutustumassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kannattaa käydä :) varmasti kyllä riittää ihmeteltävää vaikkei vielä kävelekään, siellä oli myös ihan pienille erikseen oma alue. :) ois kyllä aika sopiva myös mammatreffeille!

   Poista
 6. HopLop on kyllä hyvä, mutta nyt viimeksi kun käytiin, kuukausi sitten ehkä, niin huomasin että vanhemmat todella saivat liikuntaa :D Kolmen vanha menee jo niin lujaa noissa putkissa. Itse selkä ihan romun perässä vaan painan, hahah :D Mutta kiva paikka on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha joo, ihan varmasti kyllä :D nytkin jo tuli itsellekin aika kuuma kun Lukan perässä rymysi, saati sitten kun pääsee vielä lujempaa...

   Poista
 7. Täällä Oulussa on käyty sekä HopLopissa että Skidiparkissa, blogistani löytyykin postauksia. Eka kertaa kävin kun lapsi li reilut 1,5 vuotta ja se oli ihan hyvä ikä meidän rimpuilijalle. Tuolla Skidiparkissa on mun mielestä vähemmän tekemistä alle 3-vuotiaalle.

  VastaaPoista
 8. Täällä Oulussa on käyty sekä HopLopissa että Skidiparkissa, blogistani löytyykin postauksia. Eka kertaa kävin kun lapsi li reilut 1,5 vuotta ja se oli ihan hyvä ikä meidän rimpuilijalle. Tuolla Skidiparkissa on mun mielestä vähemmän tekemistä alle 3-vuotiaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä lukemassa sun postaukset aiheesta! :)

   Poista
 9. Me käytiin viime viikolla ekaa kertaa 9kk typyn kanssa, ja kivaa oli :)

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.