Rakas 1-vuotiasNiin se vain on, että meillä ei virallisten termien mukaan ole enää vauvaa, vaan ihka oikea taapero! Luka täytti lauantaina vuoden, ja äidin mieli on samaan aikaan ollut sekä pikkuisen haikea että ihan äärettömän onnellinen. Vauvavuosi meni älyttömän nopeasti ja siihen mahtui varmasti koko tunteiden kirjo, mutta päivääkään en vaihtaisi pois ja kaiken kaikkiaan tämä vuosi oli ihan uskomattoman ihana. Vaikka välillä saatankin haikailla suloisen pikkuvauvani perään, niin kylläpä vain tämä vähän isompi taaperokin on vaan aivan huippu tapaus, ja hänen touhujaan ja kasvuaan on ihana seurata. Tuskin maltan odottaa, mitä kaikkea tämä taaperoelämä tuokaan tullessaan! Vauhtia ja meininkiä siitä ei ainakaan tule puuttumaan, se on ihan varmaa. Mutta ei onneksi rakkautta, seikkailuja, naurua tai kyyneleitäkään - toivottavasti enimmäkseen kuitenkin niitä onnellisia.
Meidän yksivuotias juoksee jo kovaa (ja aika usein äitiä karkuun), kiipeilee ihan joka paikkaan, vilkuttaa, taputtaa, antaa high five't, tanssii Fröbelin palikoiden tahtiin, on ihan hulluna koiriin, leikkii mielellään autoilla, murisee kuin dinosaurus, halii ja pussailee paljon, rakastaa leikkiä piilosta ja on varsinainen ilopilleri. Ihan huipputyyppi siis kerta kaikkiaan, välillä sitä itsekin vähän ihmettelee, että miten tuota pientä ihmistä voikin vain rakastaa päivä päivältä enemmän. Hän on touhukas, villi, iloinen ja aikas onnellisen oloinen poika. Useimmiten hän on varsinainen ilopilleri, joka kikattaa ja hekottaa milloin millekin - ainoastaan väsyneenä tai tylsistyneenä kiukuttaa enemmän. Hän ei paljon paikoillaan viihdy, aina pitää olla jotain puuhaa ja tekemistä. Välillä jaksetaan istua alas keskittyneesti lukemaan kirjaa tai kokoamaan palapeliä, mutta yleensä vauhti on niin kova, ettei äitikään perässä pysy.

Viime aikoina myös puhetta on alkanut tulla yhä enemmän ja enemmän. Luka sanoo ihanasti äiti ja isi ja tomerasti ei. Hän päristelee leikkiessään autoilla, murisee, kiljuu ja juttelee omalla taaperokielellään. Tuntuu jo ymmärtävänkin hurjan paljon kaikkea. Omaa hirvittävän määrän omaa tahtoa ja osaa kyllä suuttua, jos ei kaikki mene hänen päänsä mukaan. Tottelee äidin tylsiä käskyjä vaihtelevasti ja osaa myös tehdä tahallaan pientä kiusaa - kuten mennä sata kertaa koiran ruokakupille jekkuileva ilme kasvoillaan vaikka tietää, että kohta se äiti kuitenkin taas tulee ja kantaa pois. Hän on reipas pieni seikkailija, mutta samalla myös vielä aika mammanpoika. Saattaa hetken aikaa ujostella ja tarkkailla aluksi uusissa paikoissa, äidin jalkaan takertuneena, mutta pian jo rohkeasti viipottaa menemään, istuu vieraiden syliin ja halailee varsinkin lapsikavereita. Niin hellyyttävän suloinen pikkumies. Niin, että parhainta ensimmäistä syntymäpäivää rakas taaperoni! Toivon sinulle seikkailuntäyteistä vuotta, paljon paljon naurua ja onnellisia hetkiä sekä roppakaupalla uusia kokemuksia. Toivon, että pysyt juuri tuollaisena, sinunlaisenasi. Lupaan olla läsnä, seisoa aina rinnallasi - ja välillä turvallisen välimatkan päässä takanasi, kun sinun on kokeiltava omia siipiäisi. Lupaan kuunnella, lohduttaa, ottaa syliin aina kun haluat, olla lapsenmielinen ja ihan höpsö, keksiä tarinoita ja hauskoja leikkejä, pitää kädestä kun pelottaa, auttaa aina kun tarvitset, olla kärsivällinen ja rakastaa rakastaa rakastaa, niin paljon ettet sitä ehkä vielä moneen vuoteen tajuakaan. Olet mun paras.

Tämä oli viimeinen kuukausikatsaus tältä erää, lue aiempien kuukausien kuulumiset täältä:

(9kk-postaus jäi välistä blogitauon vuoksi)

xoxo Nelli

13 kommenttia

 1. Paljon onnea yksivuotiaalle! <3 Niin iso touhuilija siellä jo :) Vauvavuosi mennä humpsahti kyllä niin nopsaan!

  VastaaPoista
 2. Onnea niin älyttömän suloiselle ja taitavalle Lukalle.♥

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea!Ihana poika😊Meillä tällä hetkellä päällimmäisemä TAHTO ikä..huh huh..muuten ihana taapero täälläkin on1v4kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Täälläkin alkaa kyllä oma tahto näkyä koko ajan enemmän ja enemmän :'D

   Poista
 4. Paljon onnea!Ihana poika😊Meillä tällä hetkellä päällimmäisemä TAHTO ikä..huh huh..muuten ihana taapero täälläkin on1v4kk

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea yksivuotiaalle! On hän aikamoinen hurmuri <3

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.