Kurkistus lastenhuoneeseenKotipostauksia on toivottu, mutta tiedättehän kun mitään ei oikein haluaisi julkaista, ennen kuin kodissa on tarpeeksi valmista. En kuitenkaan tiedä, että milloinkohan täällä oikein olisi sellaista, koska jossain tuntuu aina olevan vähintäänkin jokin nurkka tai projekti kesken... Mutta ajattelin nyt kuitenkin päästää teidät kurkistamaan miltä Lukan omassa huoneessa tällä hetkellä näyttää! Meillä oli edellisessäkin kodissa kaksi makuuhuonetta, mutta siellä "Lukan huone" ei koskaan tullut valmiiksi, vaan yhden yksinäisen lipaston lisäksi siellä lähinnä kuivattiin pyykkiä ja säilytettiin kaikkea epämääräistä. Niinpä kun muutettiin tähän uuteen kotiin, oli mulla Lukan huoneen kuntoonlaittaminen prioriteettilistan kärjessä ja tämä onkin ollut lempihuoneeni sisustaa. Aika kivalta siellä mun mielestä jo näyttääkin, vaikka tokikaan ei valmista vielä ole. Toistaiseksi Luka nukkuu vielä meidän makuuhuoneessa, mutta mun mielestä on silti kiva että pienellä on oma huone, jossa leikkiä! 
Osa Lukan huoneen jutuista on hankittu ihan varta vasten, osa on päätynyt sinne vähän sattuman kautta. Yksi huoneeseen tehty isompi hankinta olivat nuo Ikean Stuva-sarjan säilytyspenkit ja vaatekaappi. Jossain vaihessa tuota Stuva-sarjaa näkyi blogeissa tosi paljon, ja ihastuin sitä kautta siihen itsekin. Tykkään niiden simppelistä ulkonäöstä sekä muunneltavuudesta, ja sen vuoksi ne sopiikin juuri lastenhuoneeseen oikein hyvin. Nuo säilytyspenkit on kätevät, koska niihin mahtuu tosi paljon tavaraa ja kaikki lelut voi vain huolettomasti heittää sinne leikkien päätteeksi. Söpöt intiaani-aiheiset eläinjulisteet on tilattu Pretty Pretty Partysta, ne on mun mielestä aivan ihanat ja sopii hyvin huoneen teemaan. Lisäksi meillä on sellainen hölmö juttu, että minä olen pupu ja Kamil apina, joten nuo tavallaan edustaa myös meitä - ja Luka on sitten tuo virtahepo, haha!


Tykkään, että lastenhuoneen sisustus on melko yksinkertainen ja leikkisä. Lukan huoneen värimaailma on aika poikamainen: sinistä, turkoosia ja vihreää. Olen vähän yrittänyt tuoda huoneeseen sellaista intiaani-teemaa, joten nuo seinällä olevat kaksi eläinkoukkua olivat hauska löytö Tampereen Tallipihalta. Ikean Billy-kirjahyllyä ei alunperin oltu ajateltu tänne Lukan huoneeseen, mutta koska meidän nykyiseen olohuoneeseen ei sopinutkaan kuin yksi sellainen, niin päätettiin tuoda toinen lastenhuoneeseen. Alimmalla tasolla on paksusivuisia vauvakirjoja, joita Luka lueskelee tällä hetkellä sekä leluja H&M:n hauskoissa säilytyslaatikoissa. Ylemmillä tasoilla on sitten lisää kirjoja odottamassa, että Luka hieman kasvaa ja jaksaa enemmän kuunnella tarinoita eikä vain halua repiä ohuita sivuja rikki! Nintendo-hahmot on joskus aikoinaan ostettu jostain fantasiapelikaupasta, ja ne sopiikin nyt hauskasti Lukan huoneeseen. Kirjahyllyn yläpuolella olevat postikortit ostettiin viime kesän Fiskarin reissulta, ja tykkään niistä kovasti edelleen!
Ehkä huoneen huomiotaherättävin yksityiskohta on tuo ihana Alice & Foxin tiipii. Näitäkin näkyy nyt tosi paljon blogeissa, eikä ihme. Teltta on tosi söpön näköinen, mutta sen lisäksi ainakin meillä myös ihan älyttömän tykätty jo nyt. Lukasta on hauska aina juosta sinne piiloon ja hihitellen odottaa, että tuleeko kukaan perässä. Siellä on myös ihana vain köllötellä ja halailla, ja toivottavasti vähän myöhemmin vielä lukea niitä kirjojakin! Lampusta roikkuva kuumailmapallo ostettiin Lukaa ajatellen jo raskausaikana ja alunperin se oli tarkoitus laittaa ikkunaan, mutta sitten Luka sai Puolasta joululahjaksi tuon söpön pilvi-mobilen, joka sopikin siihen paremmin. Kuumailmapallo ripustettiin lamppuun aluksi ihan vain vitsillä, mutta Luka tykkää kovasti katsella sitä eikä se näytäkään siinä yhtään hullummalta, joten siihen se sitten jäi! Verhot on Ellokselta ja matto saatu äidiltäni, nojatuoli Kamilin ystävältä. Niitäkin meillä oli ennen kaksi olohuoneessa, mutta päätettiin tuoda toinen Lukan huoneeseen, kun nurkassa oli sopivasti tyhjää tilaa. Jossain vaiheessa kun Luka siirtyy nukkumaan omaan huoneeseensa, niin täytyy miettiä huoneen järjestystä uudelleen ja silloin nojatuoli ei varmaan enää sinne mahdu, mutta nyt se on ainakin mielestäni ihan kiva tuossa.

Miltäs näyttää? Itse ainakin tykkään meidän lastenhuoneesta kovasti! Silti vähän tuntuu, että jotain sieltä vielä puuttuu, mutta en ole ihan varma että mitä... Ainakin tuohon nojatuolin viereiselle seinälle kaipaisin jonkinlaista hyllyä, esimerkiksi sellaiset talohyllyt voisi olla kivat. Mun on myös ollut tarkoitus jo raskausajoista lähtien maalata itse Lukan huoneen seinälle pari taulua, mutta arvatkaa vaan olenko vieläKÄÄN sitä saanut aikaiseksi...  


xoxo Nelli

22 kommenttia

 1. Tosi kivannäköistä eikä ollenkaan keskeneräistä! Toi tiipii on ihana! :)

  Lainasin muuten banneriasi pieneen juttuun tänne: http://askeleitablogi.blogspot.fi/2016/05/omalla-lukulistalla.html, toivottavasti ei haittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiipii on kyllä ihan suosikki :)

   Kiitos, ei haittaa! <3

   Poista
 2. Näyttääpä kivalta! :) meilläkin on hankintalistalla tiipii heti kun saadaan aikaiseksi muuttaa esikoinen toiseen isompaan huoneeseen.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis lastenhuone <3 Ihanan raikas mutta kuitenkin tuollainen hempeä ja pehmeä :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana huone! Niin monta asiaa huolisin näistä meillekin! Toi pilvimobilekin, niiiiiiin söpö <3

  VastaaPoista
 5. Oon niin ihastellut noita tiipii telttoja! Mäkin haluun :DD
  Muutenkin tosi kivan näköinen huone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on kyllä tosi kivoja ja näkyy nyt niin monessa blogissa :D

   Poista
 6. Vautsi miten kivan näköinen huone! :)

  VastaaPoista
 7. Niin kivan näköinen huone, ihania kuvia <3

  VastaaPoista
 8. Tosi kivat nuo kortit kehyksessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ihanat, itsekin tykkään kovasti :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.