Kesälista 2016


Ah, aurinko paistaa ja mut on vallannut aivan mieletön kesäolo. Ja onhan nyt toukokuukin, huhtikuuhun verrattuna se kuulostaa jo ihanan kesäiseltä - siispä ajattelin, että olisi hyvä hetki käyttää vauvan päiväuniaika hyödyksi ja raapustaa ylös vuoden 2016 kesälista. Viime vuonna listani oli aika mahtipontinen,  varsinkin kun ottaa huomioon, että meille syntyi kesäkuussa pieni kesävauva. Aika monta kohtaa saatiin silti toteutettua, mutta tänä vuonna aion ehkä kuitenkin tehdä listastani aavistuksen maltillisemman. Vaan eipä näitä listoja olekaan tarkoitus ottaa liian vakavasti, ennemminkin ne saavat toimia inspiraationa kivan kesän viettoon. Olen kyllä jo niin innoissani tästä kesästä! Viime kesä oli ihana ja ihmeellinen uuteen pieneen perheenjäseneen tutustuessa, ja kaikki muu oli toissijaista. Tänä kesänä siitä vauvasta on kasvanut jo utelias, valloittava ja menevä pikkumies, jonka kanssa menoa riittää ja voidaan touhuta yhdessä kaikenlaista jo ihan eri tavalla. Innolla siis odotan, mitä kaikkea tämä kesä tuo tullessaan! (Kuvituksena pari otosta jo tältä kesänalulta, ja loput muistoja viime kesältä...)

TÄNÄ KESÄNÄ HALUAISIN...


♥ Mennä Puolaan. Me ollaan oltu Puolassa viimeksi jouluna 2014, joten nyt alkaisi olla jo korkea aika lähteä reissuun! Tavallisesti ollaan käyty Puolassa kaksi tai kolmekin kertaa vuodessa, ja siksi tuntuu ihan oudolta, kun väli on ehtinyt tällä kertaa venähtää näin pitkäksi. Pienen vauvan kanssa ei vain tullut lähdettyä, mutta tänä kesänä Luka on jo sen verran isompi, että luulisin matkustamisen sujuvan ihan kivasti, varsinkin kun lentomatkakaan ei ole mitenkään älyttömän pitkä. Mulla liittyy puolalaiseen kesään niin paljon ihania muistoja, että ihan harmitti kun viime kesän reissu jäi väliin. Nyt olisi tarkoitus matkata sinne elokuussa enkä malttaisi odottaa! Kivaa, että Lukakin pääsee tapaamaan puolalaisia sukulaisiaan ja tiedän, että varsinkin isovanhemmat odottavat jo pikkumiestä kovasti.

♥ Käydä Tukholmassa tai Tallinnassa. En vielä tiedä onko meillä aikaa, mutta kyllähän risteily melkein niin kuin kuuluu kesään! Syksyllä oltiin viimeksi Tukholmassa, mutta se on sellainen kaupunki johon en kai kyllästy koskaan. Jos ei niin kauas kuitenkaan ehditä, niin sitten on ainakin pakko käydä Viikinsaaressa - sinne risteilee tosin 20 minuutissa Tampereen Laukontorilta, mutta käyhän sekin paremman puutteessa.

♥ Pyöräillä paljon. Hankittiin juuri Burleyn pyöräkärry ja odotan tosi innolla kaikkia tulevia kesäseikkailuja, joita voidaan tehdä yhdessä! Me tykätään Kamilin kanssa molemmat kovasti pyöräilystä, mutta Lukan syntymän jälkeen ei olla käyty kertaakan pyöräilemässä kahdestaan ja mun mielestä se taas on vähän tylsää yksin. Mutta nyt voidaan laittaa Luka kyytiin kärryyn ja lähteä ajelulle, koko perhe.


♥ Heittää talviturkin. En käynyt viime kesänä kertaakaan uimassa, enkä kyllä tainnut sitä edellisenäkään... Oon niin vilukissa etten ole mikään innokkain uimari, mutta pitäisi sitä nyt edes kerran käydä järvessä kastautumassa! 

♥ Tehdä roadtripin. Meillä ei ole omaa autoa, mutta jos vain saadaan auto lainaan, niin olisi hauska tehdä roadtrip jonnekin mieluiten tuntemattomaan paikkaan - mä en ole esimerkiksi ikinä käynyt Raumalla. Mun mielestä Suomestakin löytyy vaikka mitä ihania paikkoja, erityisesti kesällä kaikki pienetkin kaupungit voi olla tosi viehättäviä. Tai sitten voitaisiin ottaa auto alle ja kurvata Pohjanmaalle omien isovanhempieni luokse, sillä viime visiitistä on taas päässyt kulumaan ihan liian kauan. 

♥Löytää uusia lempipaikkoja Tampereelta. Tämä oli mun listassa viime vuonnakin, mutta tutustuminen uudelleen kotikaupunkiini jäi hieman uuteen perheenjäseneeseen tutustumisen varjoon. Tänä kesänä haluan istahtaa monen uuden kahvilan tai ravintolan terassille aurinkoisena kesäpäivänä, kuljeskella tuntemattomilla kaduilla ja tehdä tutkimusmatkoja myös keskustan ulkopuolelle sekä Tampereen lähikuntiin. Ja tietysti löytää kaikki parhaat leikkipuistot Lukalle! Ja miksei sitä lähtisi vaikka ihmettelemään strutsitilaa Pälkäneelle tai katsomaan taidetta Mänttään Serlachius-museoihin?

Voi apua mikä mini meillä on joskus ollut! <3
♥ Ottaa tatuoinnin. Ehkä jonkin ihan pienen vain. Monta ideaa on kyllä mielessä, taas. Nyt kun en ole enää raskaana tai imetä, niin voisinkin vihdoin pitkästä aikaa ottaa jonkin uuden kuvan!

♥ Käydä Lukan kanssa Särkänniemessä ja Korkeasaaressa. Viime vuonna ei käyty ollenkaan. Vielä Luka taitaa olla liian pieni laitteisiin, mutta näkemistä ja ihmeteltävää riittäisi varmasti kuitenkin.

♥ Järjestää Lukalle kivat 1-vuotisjuhlat! Rakastan järjestää juhlia, varsinkin sellaisia joilla on teema. Ollaan alettu jo vähän suunnitella Lukan tulevia juhlia. Kutsut on lähetetty ja mulla on tosi paljon ideoita kaikkeen muuhunkin liittyen, mutta mun huono puoli on se, että jätän asiat helposti viime tippaan eikä lopputulos sitten olekaan ihan sellainen kuin olin mielessäni ajatellut. Tällä kertaa pitää aloittaa ajoissa!


Lisäksi haluan...

♥ ottaa tosi paljon valokuvia
♥ poimia usein kukkia luonnosta ja tuoda kauniita kimppuja kotiin
♥ lukea edes yhden kirjan!
♥ käydä sadepäivinä elokuvissa
♥ ostaa mahdollisimman usein torilta tuoreita vihanneksia ja marjoja
♥ nähdä paljon kavereita 
♥ maistaa uusia makuja jätskikioskilla eikä aina valita sitä samaa (lempparini: sitruuna-lakritsa)
♥ tehdä monta piknikkiä
♥ pelata mölkkyä 
♥ pukeutua kaikkiin niihin ihaniin kesämekkoihin, joihin en viime kesänä mahtunut tai pystynyt imetyksen takia käyttämään
 olla spontaani, rohkea ja sanoa asioille mahdollisimman usein kyllä

Mitä teidän kesän bucket list pitää sisällään?

xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. Iih-ihana postaus <3 Tuli oikein superkesäinen fiilis :D

  VastaaPoista
 2. Ihana lista, toivottavasti suuri osa toteutuu :) Mä en ole tälle kesälle tehnyt oikein mitään listaa, yrittänyt kyllä olen, mutta en saa sitä oikein tehtyä ehkä siksi kun mies ei vielä tiedä lomastaan tai ehkä olen vaan saamaton :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no siellä on varmaan kesäsuunnitelmaa kerrakseen jo uudessa perheenjäsenessäkin :*

   Poista
 3. Voi kesä! <3 Jätskirintamalla kannattaa tutustua Classicin uuteen mangopassion-valkosuklaa jäätelöön. Ihan superia! Ei jästkikiskakamaa, mutta kaupasta saa helposti napattua mukaan :D Ihana lista! Toivottavasti mahdollisimman moni kohta toteutuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, kuulostaa hyvältä! Myös Magnumin double peanut butter on ihan pakko testata!!

   Poista
 4. Aaa kesa kesa kesa <3

  Ps. Se Viikinsaari biisi... :'D

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.